Arkadaşlar merhaba, ben çocukluğumdan beri hemoroid hastasıyım, kronik rahatsızlığımdır yani. 2007 senesinde klasik hemoroid ameliyatı geçirdim. Ancak rahatsızlığım, bir başka hemoroidimin daha olması sebebi ile hala devam ediyor. Nadiren de olsa uzun süreli şişlikler oluyor (5-7 gün kadar), tuvalet sonrası ağrılar çekiyorum, her gün ılık su tedavisi uyguluyorum özellikle tuvalet sonrasında, bu şekilde acısı çok çabuk diniyor. Bu hemoroidim içinde ameliyat olmak istedim ancak doktorum ikinci defa ameliyat edilirse hissizlik başlayabileceğini söyledi ve tavsiye etmedi. Bende bunu duyduğumdan beri istemiyorum zaten ameliyat, ılık suyla falan idare ediyorum. Bununla ilgili sorum şu ki, ben yakın zamanda tecilimi bozduracağım, askeri hastaneye sevk isteyeceğim. Oradaki doktora durumu anlattığımda bu rahatsızlığa nasıl bir rapor verebilir? Yani askere gidince tuvalete girip yarım saat çıkmamak olmaz, çıkıp ılık suya oturacağım demek olmaz. Dolayısıyla bunları doktora izah ettiğimde ona göre muamele edilecek şekilde rapor yazmalı ama her halükarda ılık su gibi şeylere müsade edilmez zaten askerde. Bu sebeple kimileri muaf olabilirsin diyor, kimileri hemoroidin ne çeşit olursa olsun muaf olunmaz diyor dolayısıyla kafam karışık sizden bilgi almak istedim tecrübesi olan varsa.
Birde kulaklarımda çınlama problemi var, muayeneye gittim işitme testi uygulandı, kimi ses frekanslarını işitmekte zorluk çekiyormuşum seviyesi çok düşük bir rahatsızlık yani günlük hayatımı etkilemiyor duyusal açıdan. Ancak sürekli kulaklarım çınlıyor, bu rahatsızlık veriyor hiç susyaman bir çınlama. Problem her iki kulağımda da aynı seviyede mevcut. Bahsetmiş olduğum bu rahatsızlıklar sebebi ile askerde beni ne çeşit bir hizmete verirler veya muaf olma ihtimali var mıdır? Teşekkürler.
Birde kulaklarımda çınlama problemi var, muayeneye gittim işitme testi uygulandı, kimi ses frekanslarını işitmekte zorluk çekiyormuşum seviyesi çok düşük bir rahatsızlık yani günlük hayatımı etkilemiyor duyusal açıdan. Ancak sürekli kulaklarım çınlıyor, bu rahatsızlık veriyor hiç susyaman bir çınlama. Problem her iki kulağımda da aynı seviyede mevcut. Bahsetmiş olduğum bu rahatsızlıklar sebebi ile askerde beni ne çeşit bir hizmete verirler veya muaf olma ihtimali var mıdır? Teşekkürler.