Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemşireyim. 7 yıllık hizmetim var. Emeklilik şartlarım nedir?

sevda başak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
hemşireyim 7 yıllık hizmetim var.ilk işe başlayış 1983..1985 arası iki yıl çalıştım.sonra istifa ettim.24 yıl aradan sonra 2009 da işe başladım.22 eylül 2004 te meme kanserinden ameliyat oldum.kemoterapi yapılmadı.ilaç tedavisi göreceğim 5 yıl.21.8 1961 doğumluyum.yüzde 60 özürlü raporu alırsam erken emekli olabilirmiyim.kaç yıl farkeder.

bilgi verirseniz sevinirim.iyi günler.

Sizin 2009'da memur olarak başlamanıza rağmen, öncesindeki primlerinizi geri çıkarsanız 1 Ekim 2008 öncesine denk gelir ve bu durumda memuriyetten önce rahatsızlandığınız için 5400 güne tamamladığınız zaman emekli edilirsiniz.

1999 yılında engelli öğretmen olarak atandim. 5400 gün ile mi 3600 gün ile mi emekli olacağım?

Evet, ama öncesinde primleriniz varsa bunları düşersiniz kalanını çalışırsınız.

selam.benim kafam okadar dalgınki.ameliyat tarihimi 2014 yazacağıma 2004 yazmışım.ben daha yeni 22 eylül 2014 te meme ameliyatı oldum.meme alındı .lenf bezleride alındı sol kolun .toplam 7 yıllık hizmetim var.engelli raporu çıkartmak için 6 ay bekleyeceksin diyor sağlık kurulu.ben hastanede çalıştığım halde neyin ne olduğunu tam bilemiyorum.sağlık kurulu başkanı diyorki.kanser hastalığı geçicidir.rapor alamayabilirsin.ama benim lenf bezleri geri gelmezki.ben kolumu çok aktif kullanamıyorum.bu konuda bilgi veren olurmu acaba bana.

Emeklilik için hizmet süresinin dolmasına zaten daha var... Onun için, eğer başka bir nedeni yoksa, rapor alma zamanını ertelemenizde bir sakınca yok. Hatta, hizmet süreniz dolduğunda emeklilik için başvurursunuzkurumunuza ve onların sevki ile rapor alırsınız. Orada sakatlık oranı cetveli'ne göre verilecek % 40 ve üzeri rapor erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanızı sağlar (5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi)

Üst Alt