Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemşireyim. Emeklilik için nasıl bir prosedür işletmeliyim?

Nilsarp

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

ben 25 yıllık hemşireyim.
20 yıldır astım son 10 yıl koah teşhisim var. işitme kaybı var. her iki kulakta. toplamda %45 engelli raporu aldım.

bu raporu vergi dairesine verdim. vergi indirimi 3 yada 5 ay içerisinde geliyormuş. şuan 1 ay doldu.
bugün sitede başka yorumlar gördüm. memurların emeklilik için vergi indirimine gerek yok diye. sgk ya yazı yapılıyormuş vs.işyerimdeki özlük birimide konuya çok hakim değil.
bu vergi indirimi sürecini boşuna mı bekliyorum. direkt işyeri emeklilik için sgk ya yazımı yazmalı?

lütfen aydinlatirsaniz sevinirim

Şayet memurun çalışırken meydana gelen böyle bir rahatsızlık durumunda malulen emeklilik değil de, engellilikten dolayı yaşlılık aylığı bağlanması istenmesi halinde,*memurun hastanelerden alacağı kesin sağlık kurulu raporu yine Kurumu tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna/Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kuruluna gönderilir. Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulu şayet memur için;

- Çalışma gücündeki kayıp oranının % 40-49 arasında olduğu kararı verildiğinde en az 5760 gün hizmetinin olması, % 50-59 arasında olduğu kararı verilmesi halinde de 5760 gün hizmetinin olma

Bende hemşireyim ve emekli oldum.Kurumunuza emeklilik için dilekçe verirseniz onlar işlemi başlatır raporunuz Ankaradan onaylanıp gelirse emekli olabilirsiniz

% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760 gün, (16 yıl)
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün, (18 yıl)

Merve hanım öncelikle cevabınız için teşekkürler.maliyeye gönderildi vergi dairesi tarafından vergi indirimi için.1 ay oldu.3 ayda gelir dediler.ben olayı hala anlayamadım.aynı işlem içinmi kurumunuz yazı yazdı.yada ben kuruma raporu verip yazdırabilirmiyim. Bilginize çok ihtiyacım var tekrar yazarsanız sevinirim.vergi indirimi için bekledinizmi? Kurumunuz yazınca ne kadar sürede geldi emekliliğiniz?.raporu aldıktan sonraki aşama ve süreleri yazarsanız sevinirim.

Yani benim merak ettiğim şudur?ben vergi indirimi 3 ay dolsun diye boşa mı bekliyorum.yoksa yapılan işlem aynı şeymi? Vergi indirimine başvurmadan direkt elimdeki %45 raporla emeklilik işlemimi başlatmak gerekirdi.bu ayrımı net öğrenmem lazım.

forum/engelli-memurun-emekli-sandigindan-emekliligi konusuna bakabilirsiniz ayrıca.Ben vergi indirimi+görüş yazısı sorduktan sonra emeklilik işlemlerine başlamıştım bu sırada 18 yılım dolmamıştı, sizin yılınız dolduğu için direk raporunuzla emekliliğe başvurabilirsiniz Raporunuz Ankara kamu emeklilik başkanlığı sağlık kurulundan onaylanınca emeklilik dilekçenizle işlemler yürür.Çünkü emeklilik işleminde raporun Ankarada onay süreside oluyor

Nilsarp ''memurların emeklilik için vergi indirimine gerek yoktur'' boş yere beklemeyin.
Emekli olmak istediğinizi belirten bir dilekçe ile raporunuzu kurumunuzun personel şubesine verin, onlar üst yazı ile Emeklilik Daire Başkanlığın'a gönderir.

Peki bu iki işlem arasındaki fark ne? Yani kuruma ben emekli olacam diye dilekçe verirsek daha mı çabuk oluyor?

Pazartesi günü çalıştığım hastanenin özlük birimine emeklilik dilekçesini %45 oranlı raporumla birlikte verdim.bundan sonraki süreç nedir?ne kadar sürede cvb gelir?

Hayırlı olsun,Benim toplamda 4-5 ayı bulmuştu görüş yazısı ve emeklilik istediğim süreç .Bu arada her bir eksiklik süreci uzatıyor.Emeklilik dilekçesini verdikten sonra 2 ay kadar sürdü.4 C evrak takipten takip edebilirsiniz ilerleyen günlerde.Raporun aslı yada onaylı aslı gibidir olanı yollamanız gerekiyor bilginiz olsun

Nilsarp merve 16 merhaba bende hemşireyim, 10.09.2020 tarihi itibari ile erken engelli emekliliğine %53 oranla başvurdum. 16.08.2001 SSK, 05.04.2004 devlet memurluğuna başladım. Kasım 2020 de Sgk sağlık kurulundan ara karar çıktı. Tekrar engelli raporu almam gerektiğine dair. Tekrar raporum %46 olarak çıktı ve tekrar sgk ya gönderildi. 21.12.2020 de sgk ya giriş yaptığı e devlette görünüyor. Sgk yı aradım sistemde sağlık kuruluna sevk edilmiş ama fiili dosya sağlık kurulu birimine gelince kurula girip sonuca bağlanacak. Yani beklemedeyim☺️. Sizin sonucunuz ne oldu. İşleyiş hakkında bilgi verir misiniz? Ankara sgk dan sonuç geldikten sonra kurumda ne gibi işlemler yapılıyor.Birde 2008 öncesi-sonrası girişliler için prim gün ve yıl şartı memurlarda değişiyor. Sizlerin giriş yılları ne? Bu konuda bilginiz var mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Üst Alt