Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Henüz yeni belirmeye başlayan skolyoz için acil öneriler ve doktor tavsiyesi..?
ben skolyoz hastasıyım aynı hastalık kardesımde de ortaya cıktı.. hemen fark ettım ve doktora goturduk hatta doktor fılm cekmeden anlayamadı bıle.. süphe var gıbı ama emın olalım dıerek fılm ıstedı fılm sonucuna gore bekletmeden hemen ızmıre gıdın dıerek ızmıre gonderıldık.
özel olarak baktırmak ıstedık özel de fızık tedavıye baslanmalı sonra bır ara ızmıre gıdın dedı. bu hastalık cabuk ılerlıo dıerek gec kalınmasını ıstemeden tedbırı almak ıcın ızmıre gıttık egzersızle oyalanma olmasın belkı korse ıle cozume ulasılır dıerek..
ızmırdekı emın alıcı 3 ay sonraya gün verdı korse önermemıs 3 ay sonra gelın demıs hatta 3 ay sonra ben yepyenı biri edecegım bıle demıs...
amelıyat caresı ama önce bunu durdurma caresı yokmu..su an cok yenı cok az cıktı kımse fark edemıo bıle..
ılerlemesının durdurulmasını ıstıoruz bunun ıcın cozum nedır
3 ay cok gec zaman.. ben de onun yasıtında ıken oldum ve 3 ay sonrası eylul ayı ve bende eylulde gıdılmıstı gec kalınmıstı derece 42ye ulasmıstı kardesımın cok az.
amelıyatsız ne yapılabılır ve uzman kımı önerırsınız denızlı ve ankara ıcın..
Merhabalar sanırım denizlilisin öncelikle geçmiş olsun ben sana kendi doktorumu önereyim pamukkale üniversitesinde beyin cerrahisi(nöroşirürji) bölümünden doç. dr. bayram çırak gerçekten hem kişilik olarak hemde mesleki olarak çok iyi bi doktor tavsiye ederim emin alıcıya gelince o hep bugün git yarın gel diyor siz zaman kaybetmeden bayram beye gidin
Ergenlik döneminde ortaya çıkan skolyolarda ameliyat en son düşünülmesi gereken seçenektir egzersiz yüzme ve korse tedavisiyle kemik sertligi beklenir hızlı ilerleyen ve derecesi 40 ın üstüne çıkıpda durdurulamayan skolyozlarda basit bi cerrahi operasyonla önlemi alınır geçmiş olsun
daha 13yasında...ıns durdurulur plastık cekmelı korse tedavısıne baslandı doktor kontrolunde tedavısı sürecek...tam gelısme cagı oldugu ıcın hemen ılerleme olabılıo(((yüzmeye gonderelım de dıoz bıde yapması gereken gunluk hareketlerı göstermısler bakalım ıns sonucu olumlu olur....
xclusive çok gecmıs olsun..neden tedavısı yok denıldı yaş tan dolayımı?
üç ay çok uzun bir süre bence de.vakit kaybetmeden korse kullanmaya başlamalısınız korse düzenli kullandığında ilerlemeyi durdurabilir ve dereceyi düşürebilir biz bunu bizzat uyguladığımız hastalarımızda gördük.korsenin mutlaka filmlerle birlikte hasta üzerinden ölçü alınarak yapılması gerek.ve belirli aralıklarla kontrole gidilmesi lazım.genelde uzun zaman diliminde kullanılır 24 saatte 1 saat veya banyo zamanlarında çıkarılarak.ayrıca korse içinde kaslar güçsüz kalıp zayıflamasın diye mutlaka egzersizle takviye edilmeli.sırt egzersizleri yanında yüzme tüm vücut kaslarını geliştirdiği için korse hastalarına önerilen bir aktivitedir.
Skolyoz dışında başka bir rahatsızlığı yoksa filmleri ile birlikte geldiğinizde ve korseyi düzenli kullanıp verilen egzersizlerle takviye ettiğimizde 10 derece düşürebileceğimzin garantisini veriyorum size.
merhabalar bende skolyoz tanısı 6ay kadar önce konuldu.derece olarakta 20 denildi.korse önermediklerini egzersiz yaparak hayatıma devam etmemi söylediler.88 dogumluyum ilerlemesinden korkuyorum cünkü el ile sırtıma dokunuldugunda egriliği farkediliyor ve sag tarafım sola göre biraz yüksek gibi.neler yapmalıyım sizler nasıl bir yol önerirsiniz acaba ?
Skolyoz yaşam şeklinize ve çalıştığınız işe göre farklı ilerlemeler gösterebilir biz genelde hastalarımıza korseyi öncelikle ilerlemeyi durdurmak daha sonrada dereceyi düşürmek amaçlı veriyoz.yani bu kontrollerle kontrole geldiğinde çekilen filmlerle sürekli takip halinde yapılan bir çalışma.korseyi desteklemesi açısından ve korse içinde kalan kasların güçsüzleşmemesi içinde egzersizler veriyoruz.Yalnızca egzersizin yeterli olduğunu düşünmüyorum çünki hasta egzersizi bir gün düzenli yapıp daha sonra erteleyebiliyo bırakabiliyo ama korse sürekli üzerinde olan ve vücudu tam tutan ve eğriliğin devam etmesini engelleyen bir ortez olduğu için gerekli bence.yani esas görevi yapan korse egzersiz destekleyici
Bir de Ankara'da muayene olmanızı tavsiye ederim.Bundan önce farklı bir ildeydim ve ordaki bazı doktorlar tedavi süreci uzun olduğu için ve zahmetli olduğu için özellikle çocuklarda ortezi istemiyolardı dereceyi yükseltip direk ameliyata alıyolardı.Halbuki çocuklarda düzelme şansı çok daha yüksek olmasına rağmen.Ameliyat sonrasında da korumak için yine korse lazım.Hocam neden ortezi ameliyat öncesi istemiyorsunuz dedim bir tanesine ben hiç uğraşmıyorum direk Ankaraya yolluyorum böle hastaları dedi.Bence göz ardı etmeyin.
filmlerine bakmak istiyorum ama bu pm konusunda beni yönlendirirsen sevinirm.Biraz önce protez ortez teknikeri arkadaşıda çağırdım birlikte değerlendircez.
Tamam gördüm.C ve S tipi şeklinde iki tiptir skolyoz seninki S tipi.Arkadaşta değerlendirdi o da benle aynı fikirde derecenin 16 olduğunu söledim oda düzgün kullandığın ve egzersizleri yaptığın zaman 10 derec geri gideceğini düşünüyo.Yüzdüğünü de yazmışsın bu çok avantaj senin için.Sana iş yerimin telini yazıyorum 0 312 310 96 67 Akademi Ortopedi geldiğinde istersen yine bir ortopediye gidebilirsin burdan bakarız direkte yaptırabilirsin düzgün kullanırsan sana hiçbir zararı olacak birşey değil bu.
Tamam gördüm.C ve S tipi şeklinde iki tiptir skolyoz seninki S tipi.Arkadaşta değerlendirdi o da benle aynı fikirde derecenin 16 olduğunu söledim oda düzgün kullandığın ve egzersizleri yaptığın zaman 10 derec geri gideceğini düşünüyo.Yüzdüğünü de yazmışsın bu çok avantaj senin için.Sana iş yerimin telini yazıyorum 0 312 310 96 67 Akademi Ortopedi geldiğinde istersen yine bir ortopediye gidebilirsin burdan bakarız direkte yaptırabilirsin düzgün kullanırsan sana hiçbir zararı olacak birşey değil bu.
Bunu birlikte çalışarak çok rahat yapabiliriz.Sen derecenin düşmesini istiyorsun bizde senden korseyi düzenli kullanmanı ve egzersizleri düzenli yapmanı isteyeceğiz.yüzerken çıkarman problem olmaz yüzme zaten sırt kasların için çok faydalı.birebir filmlerinle birlikte senin üzerinden ölçü almamız gerek sonra provası yapılır ve teslim edilir.Burda egzersizlerinde gösterilir.Herhangi bir kurumun varsa rapor edildiği zaman 330.00Tl ödüyo devlet sana yapılacak korseye bizdeki fiyatı da 350.00 Tl.Kurum fiyatına yapılabilir yani direk 330 Tl'ye.
Sen bu kadar istekli olduktan sonra işimiz daha kolay.Düzenli kullanacağını ve gerekeni yapacağını düşünüyorum.en geç 3 ay sonra 1 günlüğüne kontrole çağırırız seni hep takip halinde olacağız çünki geldiğinde tekrar film ve kontrol olacak.Bu şekilde sen de düşüşü kendi gözlerinle izleyebileceksin ve gördükçe azmin daha da artacak.İsmin nedir bu arada?
bu arada kullanacağın korse çelik korse değil yazılarından biraz baktım bu senin vücudundan ölçü alınarak özel bir malzemeyle yapılacak bir korse.
ilginiz ve degerli bilgileriniz için tsk ederim mihriban abla bende biraz durum olayımı düzeltince szinle irtibata gecmek isterim inş hayırlısı olsun benimde s seklinde yanlış hatırlamıyorsam saga skolyozum vardı inş ilerlemez ve birgün sizinle irtibata gecebilirim hayırlı günler
simdilik ameliyat gibi düşüncem yok zaten korkuyorum ben zati ancak ileride cok zorluk verirse ki inş vermez öyle düşünürüm.en son care olarak allah herkesin sifasını versin inş
Korsenin amacı küçüklerde de öncelikle ilerlemeyi durdurmaktır daha sonraki aşamada da dereceyi düşürmektir.zaten kontrole çağrılmasının sürekli filmlerle korsede yapılan düzeltmelerle takip edilmesinin sebebi budur.Kemik erimesi veya başka bir eklem ve kemik hastalığı yoksa düzenli yapılan ve kullanılan korse mutlaka sonuç verir.Çünki çok yüksek derecelerden bahsetmiyoruz burda.
elmasekeri 1988;Elimden geldiğince yardımcı olacağımdan emin olabilirsin aklına takılan bişey olursa korse veya skolyozla ilgili istediğin zaman sorabilirsin.
Mrb.Dikmen özel 29 Mayıs hastanesinde bir doktor var.Adırof.Doc.Emre Acaroğlu bende orda oldum yaklaşık 12 milyar civarında para aldılar.Sanada tavsiye ederim.Birde istanbulda Prof.Doc.Teoman Benli var.Ben Emre Acaroğluna oldum şimdi çok iyiyim.Bir düşün isterseniz.Bu bilgiyi bütün özürlülere söylüyorum.Herkes bir düşünsün.