Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hep kaybetmek üzerine

FuLLHD

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
5
Selam arkadaşlar biraz size icimi dokeyim dedim
Oncelikle yasim 18 biraz sikinti cektin de ne oldu diyebilirsiniz ah su onyargilarimiz :)

Neyse giris yapayim artik olayin derinlerine ineyim kaybetmeye basladigimiz ilk andan itibaren ailemiz ben kucukken 5 kişiydi dede babaanne ve cekirdek aile temelleri olan anne baba ve bn :) dedem ve babaannem bakima muhtacti bir amcamda olmasasina karsi onlara hep biz bakiyoduk. ilk başlarda zorluk cekmesekte son zamanlarda tuvalet ihtiyacıni bile yatakta yaptigi icin yillarca bilakis babaannem zorluk cektirdi yururken yorumluyorum diyerek altina bez baglatti.
yillar yillari kovaladi amcam az siz dinlenin azda biz bakalim demedi hep biz baktik yani diyer sosyal aileler gibi yok suraya gidelim yok yazin tatile gidelim kavramı bizde yoktu yaz kis evdeydik. neyse 2002 de ilk dedem ve 1 yil sonra babaannem vefat etti dedemi cok severdim babaanneme nazaran benle ilgilenirdi babamdan daha yakındi hiçbir dedigimi ikiletmezdi. neyse asil olay yeni basladi miras zamani geldi amcamlarin dedemlere 1 tas su getirmisligi yoktur. miras zamani tipis tipis geldi ama ev ve dukkan esit paylasildi ve dedemlerin ev Eşyaları bile paylasildi kaşık catal dahil bunlar 2 parcaya bolundu rv buzdolabi gibi onemli eşyalar bi gruba yastik dosek vb onemsiz esyalar bi tarafa kura çekimi yapildi en küçük o zaman bn olduğum için ben çektim 2.grup bana geldi önemli esyalar onlara gitti :) sonra babam la amcam bi gun onlara mi baktın onları istiyosun diye kavga etti kustuler baya bi konusmadilar sonra annem bi süre sonea psikolojik rahatsizlil geçirdi ve bu hala daha tam duzelmedi ara ara duzelip tekrar basliyodu hep yatti olu gibi yemek yapan yoktu ev isleri vb hicbisi yapamaz oldu zorunlu olmasa tuvalete gitmicekti o derece hep yatiyodu
sonra dayimlar bizim yanimiza tasinin dedi muğla nin bir ilcesine tasindik 2005 de bi mubbet sonra muğla daki evimizi satip oturdugumuz yere ev yaptirmaya karar verdik ve alicak olan kişi babamin aile dostuna soleyip fiyat kirdirmis ev degerinin ucuza gitti neyse evi yaptirdik her sey iyiydi annem de ara ara duzelip hastalaniyordu nerdeyse hergün disardan yemek yiyorduk sonra sene 2010 oldu babam bi hata yapti birine kredi cekmis adamda kaçmış babami kaldırıp biz sonradan öğrendik dunyamiz yıkıldı 40 bin lira civari para kaptirmis senelerce cok sikinti cektik kit kanaat gecindik annem babam kendini bıraktı kıyafet i sadece bana aliyordu oda kis ve ya geldiginde gunlerce ayni kıyafeti giydigimi bilirim bi yemegi 3 gun yedigimizi bilirim burda duygu sömürüsü yapmıyorum ama varlik içinde yokluk çekmek insana koyuyor. 2 katli ev yaptirdik ama yiyecek dogru dürüst yemek yiyemedik babam da kimseye duyurmamizi istemedi herkesden sakladik daha hala borc bitmedi son seneye kadar yani kaza yapmadan once kredi kartlarınin ekstrelerini yatirip nakit Avans cekip digerlerine yatiriyodum
gecen sene motorla 10 km hizla giderken karsidan karsiya gecerken araba çarptı ve ayagim incildi ezilme oldu 1 aya kadar yattim keske yine oyle olsa önemli bisi degildi tabi ama kaza okuldan dönerken oldugu icin servisler gordu ve okulda cok dalga gectiler dususum komik olmus da vs vs okula kısa bi sure kustum diyebilirim kilo da olunca cok dalga gectiler motor gorunmuyo vs
neyse gecen sene 125 kilo iken yemin ettim zayiflicam diye ilk başta 1 km 2 km 3 - 5 - 10 - 15 - 20 km yurur ve yorulmaz oldum inanılmaz şekilde zayifladim 5 ay ekmek yemedigim oldu ve bilinçsiz yaptigim icin kaslarim hep gitti ve vücut sarkti nerdeyse 9 ayda 50 kg verip 76 oldum ama vücudum iğrenç ti gobek ve goguslerim sarkti bende fitness a basladim sikilasmak icin ayriyeten maddi sıkıntılarimiz devam ettigi icin çalışmak zorunda kaldım okuldan sonra Mayıs ta ise girdim bu sene hep okul hem spor hem is döngüsünu surduyodum evden 8 de cikip gece 2 de geliyodum ama kondisyon olduğu icin yorulmaz oldum
sosyal hayatim pek kalmadi sosyal hayat dediğimi biraz sonra anlatirim :) 16 hazirana kadar bu böyle devam etti kaza yaptik omurilik felçi geçirdim simdi bacaklarım tutmuyor 99 gundue yatıyorum ankara ftr de neyse sosyal hayati biraz acayim iceme kapanik biriyimdir eskiden kilolu okdugum icin pek evden cikmazdim arkadasimda azdi 4-5 samimi arkadaşim vardı ve küçük bi motorum vardi bazı günler 5 liralik benzin koyamazdim carsi da bos bos dolasir ve biraz paramiz oldugunda motorla gezmeye giderdik ama paramiz olmasasa hep birlikte hergün bulusurduk arkadaşimlarim yaninda hep ezik kalirdik onlarda azda olsa para olurdu bende olmazdı bundan da pek şikayetçi olmazdim bende arkadaşlarım da alışmisti artık yani diger gençler gibi barlar diskolar hic gornedik ve Marmaris bodrum Fethiye vs yakin ken hatta bodrum ve Marmaris e gitmisligim dahil yoktur. hayatta hic bi yere gitmedim fazla gezmeye hep maddiyat tan lise 1 de sinifta kaldim bu birazda bnm suçum tu tabi biraz da psikolojik sorun ordan 1 yil kaybettik
haa küçükken kaza geçirdigimi unutmuşum Salıncak tan dusup belimi catlattim 3 ayda oyle yattik 1 senede ordan kaldi 95 liler üniversiteyken ben daha yeni lise 4 e gecmistim bide bu kaza oldu :) şimdilik okulu dondurduk ama seneye tastiknameyi alırım artik
gelelim aşk hayatima bi zamana kadar hic sevgilim olmadı :) ( '' bu zamana kadar 1-2 kiz bana ilgi gösterdi ama benim gonlum ondaydi hatta ortaokul da bana bi kiz teklif ettiği bile oldu redettim tabiki '') ilkokul da bi kiz sevdim bi hala onu seviyorum 8 senedir ama kizin bnde gonlu yok daha once 2 sene önce teklif ettim ama kabul etmedi bn seni kardeşim olarak görüyorum dedi kanka ayagina yattik. bu zamana kadar sirf konusabilmek icin zayiflamamamin amaci o. zati bu ağustos ta dogum gununde teklif edicektim cesaret edip çünkü bu sene üniversiteye gidicekti o zamana kadar az daha spor yapip incelirdim o kadar kilo verdik ama daha cok çalışmak gerekiyordu ama sevgilisi vardı ana bn solicemtim artik gol kenarinda sik bi yemek tek tad yuzuk havaii fişek kemancilar vs produksiyon buyuktu calistigim icin ssk liydim ve bu is icin para kaynağı olarak kaza yapmadan once haziran da kredi karti bile cikarttim ama nasip olmadı. siz siz olun bugunun işini yarina birakmayin.
babam ilk olarak 5-6 sene küçük bi sahin aldi ve cok kullanmak nasip olmadi ve sonra borc yüzünden sattik ve ben pek araba kullanmasını bilmem bu zamana hep başkalarına muhtac olduk hastalık vs durumlarında babamın da benimde motoru vardi o ise ben okula istemesekte motor la gidiyoduk yağmurda camurda her kosul her zaman grip olurduk bu sene sezon kapanana kadar calisip serce sahin ne olursa olsun araba alcaktim kisinda staj maasimla masraflari karsilicaktim oda olmadı ve seneye mezun olup üniversite hayalim vardı veritabanı okuyodum ve bilgisayar dan anlardim kendi çapımda bilgisayar hocam da yeteneğin var önem göstermiyosun derdi neyse oda hayal oldu
bu sene arabamla gezemedigim yerleri eğer dedigim olsaydi kiz arkadasimla gezme planım vardi olmadı bu zamana kadar pek kıyafetim olmadı icin deri ceketimde olmadı cok ozenirdim önceden kendi maasimla onu alcaktim oda olmadı

kisacasi bu zamana kilolu olduğum icin icim kapaniktim kilo verdikten sonra herkes bana değişik bakıyodu bazılari yakışıklı olduğumu soliyolar kisacasi tam hayatım yeni basliyoken hayat bana çok sert vurdu rocky nin sozundeki gibi sen ben kimse hayat kafar sert vuramaz gibi bu hale geldim
artik pek bi hayalim amacim yasama sevincim kalmadi hep gol yemekten çok yoruldum artik sadece kalede duran direk gibiyim zaten kalecide olsam gol yemeye devam edecegik icin hersey olacani varıyor bu dunyada bu dunyada adalet sadece isim arkadaşlar

cok uzun yazdim galiba uzun olduğu icim bazı arkadaşlar okumazlar sanırım okuyan ve yorum yapan arkadaşlar icin şimdi den teşekkürler yazim hatalari için affola

Sizde benim gibi kaybedensiniz bu buyukkkk kaybedenler kulubune hoşgeldiniz

kardeş herşeyin hayırlısı olsun
sağlık açısından şu an ki durumun nedir

Bazen yaşadıklarımız sahiden çok ağır gelir... İlerde, biraz daha alıştığında, herkesin iyisiyle kötüsüyle bir hikayesi olduğunu göreceksin. Yani, herkesin bir derdi var... Bu dertler bazen iyice taşınmaz olur ve işte insanı böyle her şeyin kötüsüne odaklar. Sabır. Ne tekerlekli sandalye kullanıyor olmak ölüm ne de bugünlerde kendini berbat hissetmen! Zamanla güzel şeyleri de anımsayacaksın ve zamanla çok daha güzel şeyler yaşayacaksın. Bak da gör. "Bülent abim demişti" dersin!

Hele ki onca kiloyu verecek kadar irade var sende, emin ol çok daha iyilerini başaracaksın...

OturanBoğa;
Sağol abi teşekkür ederim oncelikle her konuma bi cevapa kavusturup moral veriyosun adam gibi adam sin bence Sağol :)

faruk34;
Sagolun hocam teşekkürler hikayenizi okudum gercekten son kısmı gercek sandim film senaryosu gibiydi size de gecmis olsun sizi sevmeyen biri için buna degmez canınızi dahi sikmayin tecrübe sahibi oldugum icin konuşuyorum benim ki bana bir şans dahi vermedigi icin pek onunla ilgili hep bekledim yedek kulubesindeki semih gibiyim sanki :)

dur daha kaybetmeye başlamadın acele etme:) önce arkadaşlarını kaybedersin ardından akrabaların gelmez olur canım, kardeşim, kankam vs.. diyenlerin yolunu gözlersin ama nafile o zaman anlarsın dostluk arkadaşlık denilen şey koca bir yalan her bayram bayramlaşmaya gelenlerin sayısı düşer bana son bayramda iki aile geldi onlarda abimle kardeşim ama olumlu yönden bak bayram şekerinin hepsi bana kaldı ha bu arada hayalleri hiç söylemiyor onları çoktan kaybetmiş olursun ve son darbe gelir en önemli şeyi yani kendini kaybetmiş olursun yanlızlık ruhunu öyle bir kaplar ki artık insanları görmeye tahammül edemezsin çünkü her baktığında riyakarlık görürsün canın yıllarca öylesine yanar ki bu yangın ruhunu öldürür yaşayan bir ölüye dönersin sanmaki bu kötü birşey unutma ölüler hissetmez sonunda hiçbir şeyi umursamaz olursun artık sana top atsalar yıkılmazsın ha unutma artık sen sağlıklı insanlar gurubunda olmadığın gibi engeliler gurubunda da değilsin nede olsa sonradan engellisin en ağır engelli gurubunda da olsan sen doğuştan engelileri anlayamazsın olurmu öyle saçmalık deme bal gibi oluyor bu formda takılmaya devam et sende anlarsın:)

ASLİ-ELZA;
Sagolun okudugunuz icin tesekkur ederim ins böyle teselli edip yatak ta hayal kurmak içimi biraz da olsun isitiyor :)

demirc;
Valla hocam öyle bir yazmisiniz ki kendi derdimi unutup sizin yazdiklariza sigara icmedigim halde keyif Sigarasıni yakmak geldi sanki o duyguyu içimde yasadim klavyenize sağlık :)

demirc ne kadar karamsarsın sen öyle !!!!

demirc
Aslında gerçekleri yazmış. Acı olan ve insanın dillendirmkten imtina ettiği hakikatler....
Karamsar olmuş, umutları yerle yeksan etmiş ama... olağan durumuda bir güzel özetlemiş. Bazen gerçekleri görmesi ve alışması gerekiyor insanın. Zira bu gerçeklerin üstü örtpas edilirse sonu hüsran olabiliyor.
Tabi hayat böyle diyede her şeyden vazgeçmek doğru mu? Asla...
Bizi olduğumuz gibi kabul edenlerle, riyakarlıktan uzak dostlukları bulabilmeliyiz. Hatasız dost değil. Gerçekleri bize anlatan dostları bulmalıyız.
Kalmadı mı öyle dostluklar?
O zaman bize bir sorgulama yapmak düşüyor. Biz gerçek dost olabildik mi?

Şimdi arkadaşım öncelikle her şey için geçmiş olsun..
Daha önce yazamadım çünkü iş yerimdeyim komplesini okuyamamıştım birazcık uzun olmuş işte dikkatimi buraya vermek baya bir sıkıntı:)
Ailenin yaşadığına sen bu kadar içlenirsen baban ne yapsın bir düşünsene?
Elden ayaktan kesilmedin, iyisin, haline şükür Allah başka dertler vermesin o kadar hastalık yada sıkıntılı olan insanlar var ki..
Ben 26 yaşındayım 27 olacağım bu zamana kadar yaşadıklarımı anlatsam bırak buradaki yazıyı roman olur.
Ve buradaki herkesin aynı şekilde.
Kendini bunlar için "Hep kaybedenler" diye nitelendiremezsin.
Tamam önemli şeyler tabi ki ama bunların hangisi kimde olmuyor?
[SIZE=3]demirc [/SIZE]arkadaş öyle bir yazmış ki sanki bunlar sadece engellilerde oluyor!
Arkadaşın dostun çevrenin sıkıntısı sadece engelli için değil tüm bireyler için böyle!
Çünkü yaşam böyle illaki bir yerden bir kazık yersiniz. (afedersiniz)
Arkadaş çevrem engelli olmadan önce de bana çok sırt çevirip beni yarı yolda bıraktı bir yığın borca soktu.
Engelli olduktan sonra da... Yani hiç bir farkı yok..
İnsanız, insanların sanırım geni böyle :)

Yaşayabiliyorsun, sevebiliyorsun, gezip görebiliyorsun, nefes alabiliyorsun, anladığım kadarıyla çalışabiliyorsun..
Şükredebilecek dolu şeyin var..
Diğer arkadaşlarımın da kendimin de engelini kötülemek istemem ama beterin beteri var..
Bir söz var ;
[SIZE=4]Sanma ki dert sadece sende var, sendeki derdi nimet sayanlar da var![/SIZE]

Ve Oturanboğa arkadaşımıza katılıyorum...

Plumeria;

Teşekkürlerler Sağolun oncelikle haklisiniz normal insanlarinda epey sikintisi oluyor ama insan sonradan böyle olunca kendini böyle goruyor işte :/ demirc arkadaş cok cok guzel ozetlemis defalarca okudum yazisini

kardeşim hikayeni hiç sıkılmadan okudum sanki kendimden bir parça buldum hiç pes etme düşersen yine kalk liseyi bitir sonra engelli sınavlarına gir ben işe girdikten sonra akıllandım hep başkaları ne düşünecek diye hayatımı yemişim bitirmişim Allah senin için hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah kardeşim.

Nasrettin hoca misali sana damdan düşen biri lazım kardeşim.

bundan 4 yıl önce bunları yazsaydım karamsarlık olurdu lakin şimdi yazdıklarım karamsarlığımdan değil yaşanmışlığımdan eskiden de çok kazık yedi özellikle orduda ki üst kademeyle takıştığım dönemlerde insanlar vebalıymışım gibi kaçıyordu ama bu durum çok farklı yer çekimi kanunu muhalefetten müebbet hapis yedim ne yazıkki ne iyi hal indirimi var nede af minik bir pencereden gördüğünüz hayat ışık saçmıyor insanların sizi yok saydığı dünyada ben varım halen buradayım demeniz işe yaramıyor cehennem çukurundan her çıkmaya çalıştığınızda en az bir zebani gelip tokmağıyla kafanıza vuruyor ve her tokmakta biraz daha derine düşüyorsunuz tüm bunlara rağmen hep mutluluk maskesi takmak zorundasınız aileniz zaten yeteri kadar acı çekerken acılarını dahada artıramazsınız kış günü çıplak ayakla gezerken "ayakkabım yok diye ağlarken ayağı olmayan insanı gördüm" sözünün değeri kalmıyor başkasının ayağı olmaması sizin karda ayağınızın ısınmasını sağlamıyor eceli mecnunun leylası gibi bekliyorum ah vefasız sevgili gel artık yeter bu kadar hasret bir an evvel karışıp toprağa çiçeklere can verelim

demirc;

İnsanların yadırgaması her zaman var kardeşim. şimdi hayvanlar alemine dalacağım. şahsiyetler hayvanat olacak. narsist'i örnek alarak anlatayım diyeceğim olmayacak. üzerinde tartışalım diyeceğim 5N+1K sorularını soracak olursak yine o insanları bizim insanlar aleminden çıkarmış olacağız olmayacak. ama sen benim ne söylemek ne anlatmak istediğimi çok iyi anlıyorsun.

mkaya64;

Amin hocam hersey icin tesekkurler allah herkese sağlık sihhat versin

Sahte dostlar gider, gerçek Dost kalır hani Şah damarından yakın olan...

HasbünAllah venimel Vekil - Allah bize yeter O ne güzel vekildir...

engelli arkadaşların karamsarlık ordusunda yerini alması vücudunun engelli olmasından daha kötü değil mi?
bu tür arkadaşlar nefes alırken hangi yardımcı materyali kullanıyorlar ki?

Sahte dostlar gider, gerçek Dost kalır hani Şah damarından yakın olan...HasbünAllah venimel Vekil - Allah bize yeter O ne güzel vekildir...
Ağzına sağlık kardeşim. İmanın şartını da ben ekleyeyim. Hayır ve şerrin Allahtan geldiğine iman

arkadaslar bu arada eskiden aci yiyemezdim annem cok severdi simdi annem e aci gelen seyler bile bana aci gelmiyor mehmet erdem gibi aciyi sevmek olur mu :)

FuLLHD eskilere cevap atmayın diyorlar ama ben merak ettim gerçekten şuan durumunuz nasıl umarım cok iyidir ya. Okudukça insan hayatın getirdiklerine şaşıyor . Son girilme tarihiniz yakında o yüzden yazdm valla inşş toparlamıssınızdır herşeyi

Oncelikle samimiyetle bu hayat hikayeni ve yazman için seni kutlarim bende benzer seyler yasadim ve akli dengemi tamamen bozarak psikoz oldum su an sukur iyiyim onemli olan son durumumuza sukretmek ve bu hayatin bir gun son bulacagi ve tum insanlari yaradan yaninda esit olmasi bana tek mutluluk veren bu

herkesin derdi vardır o kesin bişey. lakin burdakilerin dertleri çok farklıdır. önemli olan yaşama tutunmak ve yaşamak. elbet o karanlık görünen kapıların arkasında mutlaka aydınlık bi hayat var. dilden şükürü asla düşürme sabret. benden sana tavsiye asla pes etme. ve önemli olan insanın bedeni değil kalbi sakat olmasın..

Damdan düşen biri denince bu arkadaşımızın ne hissetiğini anlıyrum az çok gerçekten zor tabii ama güzel bir yol açtığımı düşünüyorum yine de benim gibi bir yazar bile ilham alabiliyorsa hala gerçekten henüz işiniz bitmemiş demektir sevgili dostum bu nacizane tavsiyemdir sana. Güneşin doğmak üzere olduğu an Gecenin en karanlık olduğu zamana raslat.. Bunu unutma

kaderortakları şuan durumum biraz daha iyi çok şükür kendi işimi kendim yapabiliyorum tedaviye gidip geliyorum hastaneye evde olduğumda çalışmalara devam ediyorum arkadaşlarım yanlız bırakmıyo çok şükür gezip tozuyoruz ama insanları gün be gün daha iyi öğreniyorum ama kaybetme bende hep olacak sanırım illa bişey ters gitmesse olmuyor ama buna şükür yapcak bişey yok :)
tb2nhf benimde psikolojim tam olmuyor tabi ara ara bozuluyor uykusuz geceler düşünmekten bıktığım sorular ve birazcık isyan oluyor ama genelde şükrediyorum şuraya bu yazıyı yazamayan yazamayacak insanlar gördüm durumu çok kötü olan buda allahın bize sunduğu bi imtahan dünya küçük ve fani inşallah bizimde yüzümüz hep gülecek yerlere gideriz zamanı gelince orda hep eşit oluruz dediğiniz gibi
Halukgorgulu o garanti bişey zaten dertsiz insan yok dediğiniz gibi buna şükür allaha şükür en azından fiziksel engelliyiz kafadan engelli kalben engelli olan birçok insan var sağda solda gezen.. Yaşıyosak umut var demektir mücadeleye devam DJ_BORAN teşekkür ederim hocam naçizane yorumunuz için hep iyi düşünelim ki iyi olsun bir gün bizimde yüzümüz güler elbet

Sent from my iPhone using Tapatalk

Üst Alt