Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hep para konuşuyoruz forumda!? Başka sorunumuz yok mu?

Ata_Türk

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
3
Merhaba... Şöyle forumdaki konulara bir bakıyorum da yüzde 99 hep ekonomik, parasal şeyler olması dikkatimi çekti... Sanırım engelli kardeşlerimin birinci ve en önemli sorunu gelir edinme... ya da merak edilen başka bir alan yok...

2022 yılbaşından itibaren piyasada var olan ''PAHALILIK'' durumu, doğal olarak gündemde paranın var olmasını sağlıyor. Durum malesef biraz vahim. Normal vatandaşlar zor geçiniyorken, engeline uygun iş bulamayan veya çok zor şartlarda geçinmeye çalışan engelli bireyler ne yapsın. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Çünkü, engelli bireylerin paraya daha çok ihtiyacı var. alması gereken ilacı için,kullandığı cihazları, kimisinin de aileye katkısı için paraya ihtiyacı var.

Ata_Türk
senı okuyanda mal yıgmaya kalkmıs engellıler dıcek:)
engellıysen muhakkak engelını hayatına etkılerını en az sekılde hıssetmek ıcın lazım olan parayla alınan tekerleklı sandalye ısıtme cıhazı su bu oldugu asıkarken
ustelık ıs bulmak calısmak ıyı gelır ıcın saglamlar tercıh edılırken

Ata_Türk kaçtane konu açtım fakat dediğin gibi konu para değilse eğer kimse umursayıp yardımcı olmuyor. bunların ruhları engelli değil yada kendileri 4/4lük hayat yasadıkları için bi eli yağda bi eli balda hiç zorluk cekmiyolar o yüzden yardım etmiyorlar kimseye bilgi, tecrübe ve yaşanmışlıkla ilgili

herkes ihtiyacı olan şeyi konuşur genelde kimi sağlık kimi para kimi başka vs vs her konunun farklı bir bölümü var

Merhaba... Şöyle forumdaki konulara bir bakıyorum da yüzde 99 hep ekonomik, parasal şeyler olması dikkatimi çekti...

Sizin tuzunuz kuru sanırım, ya da Türkiye'de yaşamıyorsunuz.

Sanırım engelli kardeşlerimin birinci ve en önemli sorunu gelir edinme...

Bunun için insanların engelli olması gerekmiyor. Ülkede emeklilere açlık sınırının "yaşamak için minimum gereken paranın" yarısı kadar maaş veriliyor. Ne bekliyordunuz ki? Çiçekleri, böcekleri konuşacak hal mi kaldı insanlarda? Herkes akşamı, yarını, kursağına girecek ekmeği düşünüyor şu günlerde, tabi o ekmeğe zam gelecek mi bir de onu.

Böyle bir başlığı açarken ekonomi konuşulmasına gerçekten şaşırdınız mı onu da merak etmiyor değilim.

Ata_Türk

Ekonomistlerde hep para konuşuyor git birazda onlara atarlan sen dünyada yaşamıyorsun herhalde parası olanda para konuşur olmayan konuşur farklı amaçlada olsa. Afedersiniz ama şu maaşlar olmasa saçamayacağız 😁 aylık bez parası olmuş 800 TL para konuşmayacağızda da ne konuşacağız.

Ata_Türk
bu pahalılıkta ne olacak ki tabi konuşulur evimize katkı yapmak zorundayız hele bide evin tüm maddiyatı bütün sıkıntılarına rağmen engellinin üstündeyse gerçi ben genel bilgilendirme konularında yazıyorumda ekonomide konuşuluyor mecburen

Senin gözün hep para konularında olmasın sakın halbuki konuşulan bir sürü konu var .

havalı minder 550 euro-iki akü 250-300 dolar-tekerlekli sandalye 500-600 euro bunlar temel ihtiyaçlar.ne konuşmamızı bekliyorsun.evden çıkamıyoruz ne anlatalım

Organizasyonlar, kültür, sanat vs. Etkinlikler az rağbet görüyor forumda ve her yerde. Çünkü insanların gündeminde ilk sırada geçim maddiyat en önemlisi gasp edilen haklar sorunu var. Onların derdindeyiz.

bionic Toplamda üç tane konu açmışsın, gayet cevap da verilmiş. "Bunların" diyerek üst perdeden konuşman yakışık almamış. Ben şahsen kendi adıma bilgimin olduğu konularda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

Konuya gelince bu ekonomik darboğazda başka ne konuşmamızı bekliyorsunuz ki? Ben de memnun değilim sürekli aynı konuların etrafında dönüp dolaşmaktan ama hayat şartları çok zorlaştı. Bırakın başka konudan bahsetmeyi çoğu zaman konuşmak bile gelmiyor içimden.

-sungate

Bakın burası çokomelli...

İnsanların maaşları simit+çay muhabbetiyle konuşuluyor, söylediğin etkinliklere katılmak her baba yiğidin harcı değil.

Enteresandır... "Acınasıdır ki" Saydıklarından herhangi birine katılan insanın geçim derdinin olmadığı, daha ne isteyeceği, başını önüne eğip şükretmesi gerektiği söyleniyor.

Yani kendi taraftarları savunmak için savunmak felsefesini geliştirip nirvanaya çıkardığından "dışarıdan su alma evde iç öyle çık ya da şişeye doldur evden götür" savlarıyla övünebilirler.

bionic Toplamda üç tane konu açmışsın, gayet cevap da verilmiş. "Bunların" diyerek üst perdeden konuşman yakışık almamış.

Sayende ben de saygısız yorumu okumuş oldum.

kaçtane konu açtım fakat dediğin gibi konu para değilse eğer kimse umursayıp yardımcı olmuyor. bunların ruhları engelli değil yada kendileri 4/4lük hayat yasadıkları için

Dostum ne yazdığının ayırdında mısın? Utanmasan fırça atacaksın insanlara. Her şeyi geçtim burada "HİÇ KİMSE" sana cevap yazmakla yükümlü değil, kaldı ki arkadaşın söylediğine göre yazılmış.

Bu topluluğun oluşturulma amacı belli, bilgisi dahilinde herkes yardımcı olabilir. Gelip racon kesmenin alemi yok.

sıte tek kısılık degıl:)
bır fıkır belırterek konusmak yerı geldıgınde konuya katılmak ıcın kımse kımseden ızın almak zorunda degıl
kımse kımsenın keyfının PARDON konusunun kahyası degıldır

Arayıpta bulamadığın yada yardıma ihtiyaç duyduğun konu nedir ? ve forumun işleyişini biliyor olmak gerekiyor son cevap verilen konu başlıkları sürekli üste çıkar forumu kullanmayı bilmek gerekiyor ki şuan diğer arkadaşların dediği gibi gündem enflasyon geçim sıkıntısı vs. gibi konular harici konuları arama motoruna yazarak bakabilirsiniz örn: ÖTV den muaf araç alımı, ehliyet yenileme ve benzer engel durumuna sahip insanların hayatları hakkında bilgiler vs. Forumu kullanmayı öğrenmeden gördüğünüz kadarıyla konuşmayın lütfen insanları gereksiz eleştirmek çok çirkin bir şey Ata_Türk bionic

Valla konuşacak şey çok da artık neredeyse hepsinin gelip dayandığı nokta "para". Dünya bunun üzerinde dönüyor. Biz ne yapalım konuşmayıp da :)

cardinals

Açtığı konuya cevap yazan biri benim ve özelden çağrı at arayim daha iyi bilgi vereyim diyen yine benim ama adam bizi kâale almamış.🤣😅😂

evet para en önemli ve 1. sırada ki eksik ihtiyaç....

Üst Alt