Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hep sinirliyim, kontrol edemiyorum!?

Konular
28
Reaksiyonlar
2
Merhabalar, gün içinde hep çok sinirli oluyorum. Kendime mukayyet olamıyorum. Ev içinde bile hep kızıyorum en ufak harekete, sese. Sosyal olarak da en ufak bir hata da siliyorum o kişiyi. Karşı tarafa en ufak söz söyleyemediğim an kendime dönüyor öfkem. Nasıl kontrol altına alabilirim?

Önce kendini ve çevreni analiz etmen gerekir . Çevrenin beklentisi nedir ? Senin beklentin nedir diye düşünmen ve değerlendirmen gerekir . Meşgale hobi gibi uğraş bulup stres atmaya yönelik çabaya girmen gerekir . Aşırı acelecilik , tez canlılık var ise vazgeçmen gerekir , hayatı yavaş yaşamaya çalışman lazım .

Diğer öneriler diyaframdan nefes egzersizleri , bunaldığın an sokağa çıkman veya bulunduğun ortamı terk etmen gerekir . Bu hayatı süprizleriyle beraber yaşamayı olağan görmeye alışman lazım :) Her an istediğimiz olmuyor demen gerekir .

vakanüvis_faruk

kontrol altına almak zor. sizi rahatsız eden şeylerden uzaklaşmanız sorunu bir nebze çözsede, sosyal olarak izole olmanıza neden olacaktır. hatta bu sıkıntıların üzerine fazla eğilmek (gidişat mecburen bu yönde oluyor), bir süre sonra takıntıya dönüşebilir. ses için kulak tıkacı kullanabilirsiniz. dikkatinizi, sizi rahatsız eden şeylerden uzaklaştırabilmek için, bu gibi durumlarda uğraşabilecek bir şeyler edinmeniz faydalı olabilir. ilaç kullanıp, duygularınızı köreltmekten başka geçerli seçenek yok gibi.

sinirin kaynağı psikolojik ise ilaç şart, uzmanına danışmak gerek (ona kız buna kız hayat geçer mi öyle) yok değilse "kaligrafi" iyi gelir :eek:

Önceden daha da sinirliydim benim içinher insanın vazgeçilebilir olduğunu ve yalnızlığa alıştırınca kendimi bir nebze azaldı. Yavaş yaşamaya alışmam lazım dediğiniz gibi ama nasıl? :)

Teşekkür ederim, müzik dinliyorum, uyuyorum veya film izliyorum öyle bir anda. Tek başıma dışarı çıkmaktan nefret ederim zaten. İlaç da beni uyuşturur, suni gelen bir mutluluk istemiyorum.

Teşekkür ederim, baktıracağım.

Eskiden yapardım ama zaman bulamıyorum ya da bulmak istemediğimden dolayı kaldı gitti. Film izliyorum, müzik dinliyorum onun yerine. Teşekkürler öneriniz için. :)

Nasıl bu kanıya vardınız hocam?

Dediklerini uygulaman lazım

Doktorun

Herşeyden nefret edersen öfkenle başedemezsin

Adem Güneşin "Bırak ve Rahatla"kitabını ve "pedogoji okulu"videolorunu okumanızı ve dinlemenizi öneririm.

Benim naçiz tavsiyem akvaryum kurup bakımını yapman kafanı dağıtmana vesile olur . Müzik belli bir noktadan sonra dinginliği sağlamıyor . İlgini vereceğin el beceresi az olan derdi çok olmayan hobi lazım . Kafes kuşu yetiştiriciliği , yumurtlattırması , yavru büyütmesi gibi uğraşda olur .

Kuş besliyorum ama yok. Kendimi meşgul edecek faaliyetlerim var. Her gün belli saatte kitap okurum, film izlerim veya nadiren dışarı çıkarım. Ama yine sinir var.
asanur
Teşekkür ederim bakacağım.

Pluvia
Bu konu ile ilgili tekrar görüşeceğim.

Bu senemi böyle oldu ? Troit bezlerine baktır az çalışması hormonal olarak sinirli yapabilir bir doktora görün derim tabi psikolojik bir sorun yoksa ya da önceden yaşadığın haksızlığa uğradığın bir olay vs

Rexapin ile Lustral kullanıyorum hiç birşeye kızamıyorum.

Psikolojik rahatsizligimdandir diyip geçmemek lazim. Doktorlar da psikolojik duruma bağlayabilir.

Halbuki vücuttaki bazi mineral ve vitaminlerin eksikliği de sinirlilik ve asabiyete yol açabilir. Bence ayrıntılı kan tahlili yaptırmalı ve iyi bir dahiliyeciye görünmeli.

Kan tahlili yaptırmıştım akdeniz anemisi taşıyıcısıyım. B12 az diye hatırlıyorum birde. Bunlar sebep olabilir mi

Üst Alt