Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hepatit B hastasıyım. Vergi indirimi alırsam haklarım nelerdir?

karadam

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba
ben forumlarda yeniyim.sorumu sorduğum yer umarım doğrudur.

ben 6 yıldır 657 dmk ya göre memurum sağlık bakanlığının bir genel müdürlüğünde. ve hepatit b hastasıyım. ömür boyu ilaç kullanmam gerekiyor. hastalığım biraz ilerliyor.
sorum şöyle. ben vergi indirimi almak için uğraşsam avantajım ne olur mesela yüzde 40 rapor aldım diyelim. maddi ve manevi olarak ne kazanırım. kazancım ayda alacağım 120 lira mıdır? yoksa başka haklarda var mı?

teşekkürler

baraculude sorduğum soruyla ilgili bir bilgin yok galiba?ya sen

kardeş ben de aynı ilacı kullanıyorum doktor rapor verilmezdedi o yüzden sordum ben de 4 yıldır aynı ilacı kullanıyorum

ikimizde aynı hastalık galiba ben rapor almak istedim doktor olmaz dedi

gecmiş olsun.fakat yüzdeleri gösteren cetvelde benim durumuma denk düşene yüzde 30 veya 50 arası gösteriyor.nasıl vermedilerki?bende 2 gündür araştırıyorum birşeyler elde edebilirmiyim diye.raporumda siroz başlangıcı diyor.zaten öğrenmek istediğim 50-100 lira için uğraşacaksam gerek yok.hani başka haklarım varmı onları merak ediyorum

başka hak yok bildiğim kadar bildiğim bi erken emeklilik

bide senin hasatalığında ne yazıyor öğrene bilirmiyim kusura bakma seni rahattsız ediyorum

benim rahatsızlığımda kronik viteral hepatit b delta ajansız

rahatsızlık yok.erken emeklilik derken kaç yılla nasıl oluyoruz biliyomusun?benimki işte yavaş yavaş siroz başlıyor.mr da kitle tespit edildi.yani siroz başlangıcı.fakat ilaç işe yaradı epey durdurdu.değerler düşük çıkıyor.dna da negatif cıkıyor

bu arada sen sevk alark rapo için hastaneye gittinmi?

ssk başlangıcına bağlı 15 yıl ve 17 yıl

rapor almayı denedinizmi

yok gitmedim tedavi eden doktor rapor olmaz dedi bende uğraşmadım

yok denemedim işte bende onu soruyorum siz denedinizmi diye?hani denesek te yüzde 40 falan alsak ne ye yarar kaç para alırız?
birde benim başlangıcım 1992 fakat cok boşluk var.toplam ödenen gün sayısı 2700 gün civarı.emekli olabilirmiyim biliyomusun?

18 Mart 1998 tarihli (23290 sayılı Resmi Gazete) Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkındaki Yönetmeliğe göre

ilerlemiş karaciğer iltihabı veya böbrek diyaliz hastalarında % 80 oranında çalışma kaybı oluşmuşsa. Hastada başka hastalıklar varsa çalışma kaybı oranı daha da artabilir. Çalışma kaybını heyet raporu ile belgeleyen hastalar vergi indiriminden yararlanabilir, hizmet süresine bağlı olarak erken emekli olabilirler
Burada önemli olan hepatitin ilerleyip karaciğer ve böbrekte hasar yapmasıdır. eğer hasar oluşmuşsa iş kaybı da söz konusudur ama yalnız hepatip taşıyıcısısanız rapor alamazsınız.

teşekkürler hüseyin bey.benim amacım zaten şu anda emekli olmak değil.amacım maaşıma bir ilave alırmıyım veya herhangi bir tazminat alabilirmiyim bunları öğrenmeye çalışıyorum.hatlığım zaten ilerlemiş dedikleriniz zaten var.fakat ben çalışabildiğim kadar çalışmak istiyorum

mahmut hiç araştırdınmı malulenmi emeklilik avantajlı yoksa normalmi?

senin iyi dert etme.benim birde baş belam delta pozitif.

delta dedikleri ney biliyormusun ama benimki taşıyıcı değilmiş taşıyıcı olanlar ilaç kullanmıyorlarmıs

delta,hepatit d demek.bunada sadece hepatit b hastaları yakalanıyor.buda bir tür virüs.kişinin yakalanması için hepatit b hastası olması lazım.aslında birazda genetik galiba.hepatit d ye yakalananların siroz olma süreci cok daha kısa.sen rahat ol.

ilaç kullandığından belli ast ve alt ne çıkıyor

hepatit b si olanların yakalandığı hepatit d demek.biraz genetik sen rahat ol.

50-60

%40 ve üzeri rapor almanız size erken emeklilik hakkı sağlar.
İlk memur olduğunuzda aynı hastalık %40 ve üzeri rapor alacak düzeyde var idiyse, 5400 gün hizmet süresi ile emekli olabilirsiniz.

İlk memur olduğunuzda %40 raporunuz yok idiyse (bunu bugün ıspat edemiyorsanız) ve/fakat bugün %40 ve üzeri raporunuz varsa, o zaman 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre emekli olabilirsiniz:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olurlar

teşekkürler bülent bey.ama ilk girdiğimde bu hastalık vardı fakat raporum yoktu.gerçi şuandada yok.almak için uğraşsammı onu araştırmak istedim.karar veremedim.sizce ne yapmalıyım?

bülent bey bu arada memuriyete ilk girdiğimde de yüzde 40 raporlu durumda olduğumu ispatlayabilirsem daha mı iyi olur?1992 sigorta başlangıcım var.2005 temmuzdan bu yanada memurum.toplamda yatan sigortam da 2700 gün civarı.meslek lisesi stajımda başlamıştı sigortam.

delta dedikleri ney biliyormusun ama benimki taşıyıcı değilmiş taşıyıcı olanlar ilaç kullanmıyorlarmıs
delta demek yani hem hepatitb ve hepatit d dönüsmüs ,
yani ikitane hepatit hastaligi var demek ,hepatitb ve d var demektir bunada delta denir,delta
ve karaciger iki tane ayri version viruslarla savasiyor demek ,yani iki yerden kracigere saldiri var demektir ,
ve hastalik daha cabuk ilerler ,cünkü karaciger cok savasiyor ve guve yenikligi oluyor ve portarlar iflamasyon oluyor
böylece karacigerin sekli degisiyor ,bunada siros denir ,tabiki birinci fibros sonra siros olunur ,ve tedavi görülmese hepatit b 30 yila kadar siros olunur,delta da 15 ile 20 sene ye kadar siros olur ,burda tedavi önemli ve tedavile viruslar bastirilir karaciger kendini yenileye bildigi icin yine karaciger normal sekline gelir,ama siros un orta devrinden sonra karaciger kendini yenileyemes hasarlar kalicidir,ve zaten ast alt da daima yüksek gelir ,bu hastaligi iyi bilirim cünkü bende hepatit hastasiyim ve ben inteferon olmam lazim haplar fayda etmedi bende
inteferonunda yan etkileri cok fenaymis

Slm

Hepatit b bende de pozitif ama geçen şişli etfal de kan testleri
yaptırdım, dr sadece taşıyıcı olduğumu ve 6 ay da belirli zaman aralığından
tatlil yaptırmamı söyledi.
Taşıyıcı olunca vergi indirimi için % verilmiyor dedi. Doğru mu ?

ALANSO;

Bu konuda fazla kaynak kişi bulman zor.O yüzden cevap vereyim.Hepatit virüsü karaciğere yerleşip zarar vermediği sürece oran alamazsanız.Minimal hasarda cetvele göre % 15 oran söz konusu.

Size önerim alacağınız orandan çok hepatitinizin yakın takibini yapmanız.Çünkü hepatit karaciğere yerleşse bile baskılayıcı ilaç tedavileri sözkonusu.Bunları uygularsanız siroz veya karaciğer kanseri riskinden uzak kalırsınız.Tecrübeyle sabittir:)

ya bende tam olarak anlayamadım...

şimdi bendede hebatit B hastalıgı var ayrıca yüzde 41 de özürlü raporum var..

şimdi ben hebatit B hastalıgımdan dolayı rapor alabilirmiyim ?

Anlaşılmayacak bir şey yok.Eğer virüs karaciğere yerleşip hücre yıkımına başlamışsa ve bu biyokimyasal tahlillerle gösterilebiliyorsa % 15 ile % 30 arası rapor alınabilir.

Hasan dönmez kardeşim...

Geçen tahlil yaptırdım
sıkıntı yok dedi doktor... Sen sadece taşıyıcısın dedi
6 ayda bir gek kan tahlilleri yaptır dedi.

Doktor'a döndüm, sıkıntı yok mu ? Ilaç vs var dedim. Hani ilaçlık durumdamıyım dedim
yok dedi. Sende zorla hasta mı olmak istiyorsun diye espiri yaptı.

Tahlil sonucuna baktı, taşıyıcı olduğumu söyledi. Hala bişey yapmam gerekli mi ?
Ne diyorsun ?

Sende hastalık olarak son durum nedir ? Nasıl tedavi oluyorsun ?
Bilgi ve fikir verirmisin...

Tabiiki bilgi veririm.Benim durumum şu.Hepatit B'ye bağlı siroz başlangıcı var bende.Benim karaciğerimde hasar oluştu.Görüntüleme yöntemlerinde karaciğerim ileri derecede hetorejen yani pütürlü bir görünümde.Henüz karında serbes sıvı veya bacaklarımda şişme yok.Ne zaman olur bilmiyorum.Şuanda düzenli olarak ilaç kullanıyorum.Bu ilaç siroza yönelik değil.Çünkü sirozun tedavisi mümkün değil.Yapılan ilaç tedavisi sadece hepatit b virüsünü baskılayarak daha fazla hasar yapılmasını engellemek için.

Doktorların hepatit b tedavisi konusunda kan tahlil sonuçlarınıza göre ve buna uygun olarak kullandıkları bir tedavi protokolü var.Mevcut durumda doktorunuz size bir ilaç tedavisi uygulamaya gerek duymamış.Ki gerçekten böylesi durumlar var.

Hasan dönmez kardeşim...

sen % oranı aldın mı ?
vergi
indirim için...

Üst Alt