Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hepatit B taşıyıcısıyım. Evlenmek üzereyim yüzde kaç rapor alabilirim ?

dawn_of

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben universite ogrencisiyim. Kiz arkadasim mezun oldu suan ogretmen benim okulum epey uzadi onu cok seviyorum ve evlenmek icin her yolu deniyorum lutfen yardimci olur musunuz? hepatit b tasiyicisiyim baya bi tedavi gordum ilkokul 4.siniftan beri bu hastalik bende var. Uyku apnesi var ayrica uyku testine de gitmistim ameliyat olmami soylediler ama gecmiyomus tavsiye etmedi doktor. Hemoroid var. Mide yanmasi gastrid yani reflu de var. Ve hepatit icin tedavi gorurken mide ulseri var dediydiler ama suan varmi yok mu bilmiyorum? Evet arkadaslar lutfen yardim edin bu hastaliklar icin basvuru yapabilir miyim? Bunun icin bana %kac rapor lazim? Bu hastalıklar icin toplam da % kac rapor alırım? Hayatimi cizmek icin belki de son sansim bu memuriyet¿

Hemoroit için oran verilmiyor..

Sınıf 1 / Özür Oranı:% 15
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.
Son üç yılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve Beslenmesi iyi ve gücü yerinde Ve Biyo kimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığı gösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.

Sınıf 2 / Özür Oranı:% 30
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya sonüçyıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok VeBeslenmesinin iyi ve gücünü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekileregöre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3 / Özür Oranı:% 50
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık, asitveya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü Ve Beslenmesi ve gücü zayıfVeya Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4 / Özür Oranı:% 95
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinirsistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama Ve Beslenme bozukluğuve güçsüzlük.

Uyku abnesi için % 35 oran alabilirsiniz..

Reflü için oran verilmiyor.. Ama midenizde kalıcı hasarlar oluşturmuş ise belki sindirim sistemi tablosundan bir oran verilebilir;

Tablo 3-Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri:

Sınıf 1: Özür Oranı:% 10
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Sürekli tedavinin gerek olmaması Veİstenilen düzeyde kiloyu sürdürebilme Veya Operasyon sonrası sekel olmaması

Sınıf 2 : Özür Oranı:% 25
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Semptom ve işaretlerin kontrolünde uygundiyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi gerektirmesi veya nütrisyonel yetmezlik Veideal kilonun en fazla % 10 altında olma.

Sınıf 3: Özür Oranı:% 50
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Uygun diyet kısıtlaması ve ilaç tedavisiile tamamen düzelmeyen semptom, işaret ve beslenme durumu Veya Üst sindirimkanalı rahatsızlığı nedeniyle ideal kilonun % 10-20 altında olma.

Sınıf 4:Özür Oranı:% 75
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Tedaviyle kontrol altına alınamayansemptomlar Veya Üst sindirim kanalı Rahatsızlığı nedeniyle İdeal kilonun % 20 altında olma.

Üst Alt