Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hepatit B ve diğer rahatsızlıklarım için verilen raporla askerlik muafiyeti..?

şahinbeyli

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhabalar

beni saglık nedenlerinden dolayı askeri hastaneye sevk ettiler
yapılan tetkitlerde
kalpte mitral yetersizlik ve triküspid yetersizlik pabs25mmhg
karaciger kronik veral hepatit b
göz astimat ve miyop
bel fıtıgı lomber diskopati l3-s1
sol ayagımda saft kırıgı var
sol böbrekte üreter taş var
birde düz tabanlık var

HEYETİN ÇÜRÜK VERME İHTİMALİ VARMIDIR DAHA ÖNCEDE ARAŞTIRMA HASTANESİNDEN %35 RAPOR VAR O RAPORDA SADECE BEL FIRIGI AYAK VE KARACİGER VAR TEŞEKKÜRLER

şahinbeyli

Her biri tek başına muafiyet vermez ama kalple birlikte olduğunda bence muaf olma olasılığın olmama ihtimalinden daha çok

Askerlikten muaf olma

Merhabalar ben askerlik işlemleri için hastaneye sevk edilmiştim ve hastanede çıkan raporlarda
hepatit b (taşıyıcı) dna 4123 oran (madde 52 a/2 )
bel fıtıgı (madde 63 a5 )
göz bozuklugu 0,75 sol 1 sag (tsk a7 f4)
ortepedi sol tıbıa şaft kırıgı ve duz tabanlık ( a59f1 a66f1)
pskiyatri (madde 16a)
üroloji (böbrek ameliyatı ve üreter taş) (madde 53 a2)
kardiyoloji mitral yetersizligi ve tirüsküp yetersizligi hafif
bu raporlara ragmen muaf vermediler ve haftaya askere gidicem muaf alabilmem için ne yapmalıyım orda dosyanın aslını vermem yeterlimi teşekkür ederim iyi çalişmalar

İyi akşamlar. Yanlış anlamadıysam saydığınız hastalıkların neredeyse tümü TSK sağlık yönetmeliğinin A maddesi içerisinde değerlendirilen rahatsızlıklar olduğu için muafiyet alamamış olabilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla acemi birliğinde tekrar bir muayene yapılıyor belki oradan muaf olabilirsiniz. Ayrıca mitral kapak yetersizliğinin sayısal derecesini biliyor musunuz? Bu tip rahatsızlıklarda 25 mmgh ve üzeri muafiyete yol açabilir.

Üst Alt