Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hepatit B, Wilson ve Allerjik Astım için hangi oranda rapor verilir?

kuşcenneti

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Mehaba bende de kronik hepatit B var. 2003 Yılında Bursa Uludağ Üni. Tıp Fakültesi hastanesinden %50 işgöremez raporu vermişlerdi.
Sözleşmeli Memur olarak çalışmaktayım. İşime mani olmuyor diye raporu bildirmedim. Daha doğrusu zararın olur iş akdin fesh olur diye korkuttular, bilgisizlikten bildirmedim. O zamanlar çok sıkıntılı idim. Tedavi ile biraz rahatladım ama devamı kontrol altında olmam gerekiyor.
Şu an hastalığım devam ediyor ve ilave hastalıklar da var. Bunlar; Wilson, Allerjik Astım bu raporu doktorumdan istemiştim. bu rapor hala geçerli olurm u? + ve - nelerdir?

yardımcı olurmusunuz?

Tüm hastalıkra sakatlık oranı cetveli'ne göre tek tek bulnur ve sonra bunlar Balthazar Formülü'ne göre toplanır ve toplam işgücü kaybı oranı bulunur.
http://www.engelliler.biz/forum/sag...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html

Bu orana göre 1. 2. veya 3. dereceden vergi indirim hakkı elde edeceksiniz ve bu da erken emekli olabilmenizi sağlayacak: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

http://www.engelliler.biz/forum/sag...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html

Sayın Bülent Bey, yukarıdaki bağlantıları inceledim. Teşekkür ederim. Size birkaç sorum daha olacak; tabi sizi sıkmaz isem....
1- Anladığım kadarı ile vergi indirimi hakkımız var... Bunun için vergi dairesine müracaat etmem gerekmekte. Hasteneden de sakatlık raporu almam gerekmekte... Peki önce hangisine müracaat edeyim, sakatlık raporu alıp vergi dairesine mi yoksa önce vergi dairesine müracaat yapıp vergi dairesinin beni hastaneye sakatlık raporu için göndermeleri mi söz konusu?
2- Listede belirtilen hastanelerin içinde bulunduğum ilçenin (Bandırma) devlet hastanesi de var. Ama bu hastane benim hastalığım konusunda yeterli bilgi ve teknolojiye sahip değil ve beni İstanbul Ün. Çapa Tıp Hastanesine havale etmişlerdi... Kontrollerimi de orada olmaktayım..Orada hem Nörolojide Hareket Bozukluğu bölümünde hem de gastr bölümünde kontrollerim olmakta...orada dosyamda hastalığımın tüm geçmişi kayıtlı.. Astım hastalığı için ise Bursa Uludağ Ün. Tıp fak. hastanesine sevk edildim... kayıtım orada. Rapor için Bandırmaya mı müracaat edeyim, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine mi yoksa Çapa Tıp Fakültesi hastanesine mi?
3- Bu raporu alınca memuruyet yaptığım kurum beni malulen emekliye ayırma hakkı varmı? Yani benim isteğim dışında... Şu an eğer daha önce hastanenin vermiş olduğu %50 işgöremez raporu tazelenir ise malulen emekli olma hakkım dolmakta yani birfiil boşluk olmadan 16 sene bitti 17. seneye girdim...
4- Diyelim ki malülen emekli oldum veya edildim, bu durumda aldığım maaş ne kadar düşer? Mesela şu an 6/-3 derecedeyim... 1200 tl aylık maaşım. Sözleşmeli memurum.

1- Defterdarlığa başvurun, sizi hastaneye sevk etsinler. Böylece rapor için ücret ödememiş olursunuz
2- Hangi ilde çalışıyor görünüyorsanız oradaki defterdarlığa başvuracaksınız. Onlar sizin yakınlardaki bir hastanye sevk edecekler. O hastanede sizin için yeterli donanım yoksai onlar sizi başka hastaneye sevk edecek vs.vs.vs.
3- Siz istmediğiniz sürece ya da artık mesleğinizi yapamayacak hale gelmediğiniz sürece hiç kimse sizi zorla emekli edemez
4- Maaşı bilemiyorum. Ama tahmin edeyim dersem, 900-1000 TL civarı bir aylık bağlanır.

Teşekkür ederim ilk fırsatta defterdarlıkdan talepte bulunayım... Ona göre hareket edeyim...

ben wilson hastasıyım
rahatsızlığım çok ileri derecede ellerde (tremor ataksi) ve denge kaybım çok fazla ayakta duramıyorum. dursam bile bacaklarım çok cansız.

haseki eğt araştırma has. %85 oranında rapor aldım. maliye tarafından inceleyip oran aynı şekilde kabul edilmiş.

Üst Alt