Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hepatit - c hastasıyım. Askerikten muaf olur muyum?

BEYOGLU1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar hepatic c hastasıyım kan naklınden bulasmısdır 1 seneden fazladır kan tahlıllerımı yaptırmıyordum en son gıttıgımde tedavıye baslamamız lazım dedıler tamam dedım basladık ınterferon tedavısıne hastalıkgecıcekmı dedım gecmıycek sadece organlarını koruycaz dedıler bana sımdı tedavının bıtmesıne az kaldı
merak ettıgım konu ıs basvurularında askerlık yapılmıs veya muaf ıstıyorlar ona gore askere gıdıcem artık bu sene ıcınde bılmek ıstedıgım askerlıkden curuk raporu
verıyolarmı hepatıt c lılere yoksa yapılıyormu askerlık sımdıden tesekkurler

Bende aynı durumdayım
HBV ile ilgili olarak cok fazlaca açıklama var fakat HCV ile ilgili hiç bir bilgi bulunmamaktadır.
Konuyla ilgili yardım ve bilgilerinizi bekliyoruz.

Hepatit C olup yakın zamanda askerlik işlemi yapan varsa deneyimlerini yazabilir mi lütfen?

Ben yaşadığım süreçle ilgili arastırdıgım ve bulundugum durumla ilgili bilgi vereyim

Ocak ayında askere gitmek için tecilimi bozdurdum ve mayısta askersin dediler bende askerlik günlerimi beklemeye basladım evlilik planları vs. var çünkü.
Bir kaza sonucu kırılan çekiç parmağımın ameliyatı için askere gitmeden halledeyim orada bana bir sıkıntı yaratmasın diye düşünerekten ameliyat için gün almak üzereyken yapılan kan testleri sonucu daha önce adını sadece sarılık sandıgım hastalıgım HCV(hepatit C)oldugumu öğrendim.
Daha sonrasında bu durumumun askerliğe engel oldugunu öğrendim hastalığım cok yeni bildiklerim ise söyle sadece hastalığımın kronik oldugu ikili ilaç tedavisine baslamam gerektiği
TSK da bulunan tanıdıklarımla görüştügümde orada bulunan rütbeli bir tanıdıgım almayacaklarını ve sevk erteleme vereceklerini söyledi
Daha sonrasında TSK da doktor olan bir tanıdıga sordum alabileceklerini söyledi
Daha sonra gata dan emekli olan askeri sağlık personeline sordum almayacaklarını 3 yıllık bir süreç oldugunu söyledi.
Suan itibariyle durumum su hastalıgım kronik ilaç tedavisine baslamadım belirtiler yogun bir şekilde var nisan 20 de askere gideceğim yer belli olacak ve bu tarihten önce beni askeri hastaneye sevk edemeyeceklerini söylüyorlar cok acilen fikir ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler

Tekega ilk muayenede askeri hastaneye sevk etmediler mi? Neden birliğin belli olmadan hastaneye sevk edemiyorlarmış?!

OturanBoğa
Ben normal bir şekilde tecilimi bozdurmaya gittiğimde hastalıgım henüz yoktu ve orada ki durumda bana sorduklarında rahatsızlıgım yok dedim dogal olarak
sonrasında gidip sordugum da ve telefon görüşmelerimde beni sülüsümün cıkacağı tarihten önce sevk edemeyeceklerini söylediler
Durum bundan ibaret
20 nisanı beklemelimiyim yoksa kendimi öncesinde sevk ettirebilirmiyim bilmiyorum birebir veya tel ile yaptıgım görüşmelerde ayrı iki kişide aynı cvbı verince bende irdelemedim.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

Anladım. Bu durumda 20'sini beklemek lazım gibi görünüyor.

Üst Alt