Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her hafta sonu gittiğim yerden 3 ay sonra eve dönebildim! [O an ]

aykuTT

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yaşamım boyunca aksilikler hep üst üste geldi, bazılarına kader edim bazılarında kendimi suçladım..
Orta okuldayken derslerim iyidi ama lise hayatı çok farklıymış (Belki de o farkı kendim yarattım) yapttıgım her kötü davranış bi marifet gibi gelmeye başlamıstı.. Sigara içmeye, alkol kulanmaya baslamıstım. bunlara neden başladıgım da ailesel maddi manevi sorunlar değil, saadece özentilik işte.. Okulun popüler ögrencilerinden olmustum 2. dönem, ama neye yarar.. Karne günü geldi ve 10 zayıfla sınıfta kaldım. Karneyi almadan önce umursamıyodum notları yada sıfta kalıcam diye hiç üzülmüyodum, ama o karneyi görünce bi tuhaf oldum, çok üzüldüm agladım (1 dönemde 9 zayıfım vardı düzelticem die söz vermiştim anneme, ama düzelcene 1 zayıf daha eklenmiş karneye :) ). annem çok titrerdi üzerim,e 8 yaşımdayken babamı kaybetmişti,k onun eksiklini hiç hisetirmemeye çalıstı ve hiç birşeyden eksik etmedi beni hiç bir zaman, ama benim ona karşı verdim ödül ise 10 zayıf...

Eve geldim, annem karneni getirdinmi die sordunda, karneyi eline verdimde, masanın üzerine koyup görmemezlikten geldi. Sonra sordu seneye okula gitmeye yüzün var mı diye. sustum, cwp veremedim :(
2 hafta evde pc karsısında zamanımı geçirmeye çalıstım, ama evde hergun kavga ediyoduk. dayım bi yandan sıkıstırıodu geldi zaman bize, laflar sokmalar, her gün baskı. çalışmaya karar verdim, bi iş yeri buldum. int.cafede çalışacaktım. dayım tuttu kolumda zorla başka yere işe soktu.. Çalıştım yer 1 senedir gittigim koförümdü.. O zor günlerimde çıktıgım kızı arıyodum, teli hiç açmıyordu, attıgım msjlara cwp gelmiyodu. Evde huzur hiç kalmamıstı zaten. akşam 1de gelip sabah 7de çıkıyodum.. işten çıktım, evden kaçtım. kaçtım yer iste kuzenlerimin evi. gene zorla kavga gürültü çalışmaya başladım aynı yerde.

İntahar etmeye karar verdim, hap içtim, antibiotik, bissürü agrı kesici... ama hiç bişi olmadı.. ama herkez bana karsı yumsak davranmaya basladı.. her hafta sonunda denize gidiodum. 16 temmuzda dogum günüm vardı, pazr gününe denk gelmişti. kumsalda kutladık. işte kumsaldan takla atarak denize dalıyoduk, balıklma atlıouk.. 1 hafta sonra yani 23 temmuz 2006'da giitik yine.. dogum günümde atladıgım gibi atlıcaktım ve eşyalarımı bıraktıgım gbi koştum denize...
işte O an ayaklarım kumdan kesilmesini kafamın sertçe çarpmasını hala hatırlıyorum. Ama sadece başım acıdı. ben suyun altından yüzdümü sanıyodum. göslerimi açtım, ama taşla hiç ilerlemiodu ve dalga vurdukça sallanıyodum. O an ölcemi düşündüm. film şeridi derler ya geçsin diye bekledim, baktım geçmiyo. ben düşüneyim geçer belki dedim :D

Denizden çıkardılar, kumsala yatırdılar. etrafım arkadaşlarım, meraklı insanlar, ama hiç biyerimi duymadımı hareket edemedimi söylüyom, kimse inanmıyo. hatta arkadasımın bri sigara yakıp bana getirdi, çek bişey kalmas diyodu.. :D
şansıma kumsalda hemşire vardı ( Çokta güzeldi :D ) ona söledim duymuyorum hiç bir yerimi. hareket edemedimi söyledim arkadaslarıma dönüp kısmı felç geçirdimi söylemiş. O sırada ambulans geldi, sedyeye koydular devlet hastanesine girttik. O gün annemler de denizdeydi, ama aynı yerde degildik (hatta o gün yalvarmıştı annem beraber gidelim die ama dinlicek olan kim)

Devlet hatanesinde edirne tıp fak. sevk ettiler. Boynumun kırıldıgını orda ögrenmiştim. saat akşam üstü 5ten gece 11'e kadar filmler emar çektiler.. Sonra ameliyataneye götürdüler. kafama bi demir fidaladılar, boynum çıkmış ondan. 3 gün arayla 2 ameliyat geçirdim ve 3 ay sonra evin merdivenlerinden sedyeyle çıkartılırkan yaşadıgım olayların en kötüsüydü.
Ama şu an yaşıyorum ve mutluyom. yaptıhım hataların farkına vardıgım için iyleşiceme ve bu durumdaki herkesin iyileşicene inanıyorum..

Herkese geçmiş olsun !!

hoşgeldin kardeşim sığınağımıza..hayat bazen farklı yönden açar penceresini onu daha iyi anlayıp kıymetini bilmemimiz için...yaşın çok genç,umarım burdaki yaşam savaşı veren arkadaşlardan örnek alıp,sende sımsıkı sarılırsın hayata..en kısa sürede iyileşmen dileğiyle..

Aykut kardeşim, gençlik böyle bir şey işte.. Hatalar yaparsın, başkaları hatalar yapar, bazılarını sen tolere edersin, bazılarını başkaları tolere eder, bazıları ise ne yaparsak yapalım tolere edilemez. Olur böyle şeyler.. Senin boynunu kırıp felç olman da böyle, tolere edilemez bir kaza. Ne kendini ne de başkasını suçlama bu konuda. Hele, "geçmişte yaptığım hataların bedeli bu" diye sakın deme. :) Adı üstünde, kaza...
Bundan sonraki yaşamın için ne yapabilrsin, daha güzel ve keyifli bir yaşam sürmenin yolları nedir, bunlarıa odaklan...

Yeni doğmuş bebegin küçük bir çocugun başına da nice şeyler geliyor başımıza gelenleri hatalarımıza baglamayalım ve senin gibi böyle neşe içinde anlata(atlata)bilelim daima, dilerim hep iyi olursun Aykut hoş gelmişsin aramıza : )
Sevgiler

öncelikle hoşbulduk..
niclerinize göre yazayım isimlerinizi bilmediğim için :)(büyügümseniz k.bakmayın:) )

ada haklısın bende o yönden mutluyum şuan kaza geçirmeseydim belki daha vurdum duymaz bi hayat yaşardım.Ama artık nekada mkıymetli nekadar degerli oldugunu anlaya biliorum..

OturanBoğa' Alıntı:
Hele, "geçmişte yaptığım hataların bedeli bu" diye sakın deme. :) Adı üstünde, kaza...
Kaza olduktan sonra eve geldim zaman bi çok akrabam bana yaptıgım hataların cezasını çektimi söledi,ve bende öle düşünüyodum.Zamanla o piskolejiden kurtuldum ama.

Cigdemy haklısın.. Ben çok neşeli biriyim :) kafamda demirler varken hala mıuhab. ediodyum doktorlarla :) (sabahlarıda stajer hemşirelçerle muhab edioduk :D )

Merhaba Aykut,

Yaşamda karşımıza nelerin çıkıp nelerle karşılaşacağımızı bilemiyoruz kuşkusuz... Yaşadığımız olumsuzluklar yaşamın sonu değil. Kimileyin, her son bir başlangıçtır aslında. Ben karşımda direngen, inatçı bir Aykut görüyorum.

Öyleyse, yeni bir yaşama merhaba! Sana merhaba! Hoşgeldin...

aykut hata insanlara mahsustur hatalarının bedelidir demek yanlış olur ama bunları yaşadıktan sonra önemli olan aynı hataların tekerrü etmemesidir gördügün görecegin bu kadar olsun ne deyim gülüm..
allah başka acı göstermesin

bana göre artık geçmişte olanlar eskide kaldı..
Ben hayatıma 0dan basladım o olaydan sonra inş. daha büyük acılar yaşamayız !

çok geçmiş olsun aykut hayatta karşımıza nelerın çıkacağını bılemeyız

Selam

Aykut Kardeş Büyük Geçmiş olsun...

Aıcısıyla Tatlısıyla Hayat yaşamaya deger.. Ve Yaşama Arzumuzu umidimizi hiç bir zaman yitirmemeliyiz..

Hata Yapmayan insan yoktur, hepimizin hataları vardır tabiki fakat senin basına gelen olayın senin hatan yuzunden oldugunu düşünerek sakın hayata küsme...
Hepimizin Yaşaması gerekenler vardır ve bunları yaşamak zorundayız...

Ve En önemlisi her ne durumda olursak olalım şükretmeliyiz...

Çünki Yüce Rabbimiz Sevdiği Kullarına bir takım dertler, sıkıntılar vererek imtihan edermiş.
Bakalım benim deger verdiğim kulum iyi günlerinde oldugu gibi sıkıntılı günlerindede şükrediyormu yoksa isyanmı ediyor diye.. Şükredenlere Sıkıntılarının şifasını verirmiş...

Dilerim Yüce Rabbimden En dısa Zamanda şifanı verir ve eski sağlığına kavuşursun...

Sevgi ve saygılarımla..

çok tşkr ederim ikkan.

hayata hep sıkı sıkı sarıldım sarılmayada yaşamayada devam ediyorum. Her zamanda bu yaşananları bir imtihan olarak gördüm görmeyede devam edicem elbet benim bum imtihanımda biter güzel not alıp sınıfımı geçerim! :)

merhaba AYKUTT arkadaşım

ilk öncelikle büyük geçmiş olsun
öyle olmamız lazım arkadaşım yaşadığımız olumlu veya olumsuz herşeye rağmen hayata sımsıkı sarılmamız lazım.Umarım bundan sonraki yaşamında sağlıklı,mutlu, huzurlu güzel günler geçirirsin ACİL ŞFALAR

cok gecmiş olsun gercekten zor bi durum ALLAH şifa versin

pınar,nazlıcan çok teşekkür ederim..

ALLAH TÜM HASTALARA ACİL ŞİFALAR VERSİN!!

yakışiklı kardeşim geçmiş olsun hayat eğrisiyle doğrusuyla bizler için hayattasın öyle yada böyle yaşıyorsun bundan sonra daha azimle hayatta sarılmak gerek tekrar geçmiş olsun

seni okurken,kendi çocukluk yıllarımı düşündüm.belki senden daha tehlikeli bir sürü hareket yapmışımdır.ama allah tarafından,ufak-tefek sıyrıklarla atlattık.2 kez boğulma tehlikesi geçirdim.bir keersinde hiç yüzme bilmeden geminin kıyıya bağlı halatına tutunarak kıyıya gitmeye kalktım.tam ortalarda bir yerde halat suya batmaya başlamasın mı?yırttık o gün ama bide gel bana sor...
bundan sonrası umarım hep senin dilediğin gibi olur.inşallah..

Üst Alt