özel tertibat ibaresi ehliyet raporunda mı? engelli sağlık kurulu raporunda yazıyor?
benim ehliyette 10.02, 01.01 ve33.02 var sadece a- b yazıyor ön yüzde
İyi günler. Bu koda göre işlem yaptıran var mı aranızda arkadaşlar. Nasıl bir şey bu.
Aslında ben 33.02 kodunu 32.01 koduyla değiştirmek için komisyona başvurmuştum. 35-40 kişi var. Ortalık yangın yeri. Bir panik acelecilik. İsmi okunan içeri girmesiyle çıkması bir oluyor. Sizi doğru dürüst konuşturmuyorlar. Meramınızı anlatamıyorsunuz.böyle komisyon görmedim.
Yok mu bu kod verilen?
Benim raporum 2016 yılında alındı. Teşhis/teşhiler kısmında parapleji/tetrapleji yazıyor. Açıklamada ise özel tertibatlı araç kullanması uygundur. İbaresi yazmakta. Paraplejik her iki ayağın felçli olması demek, özel tertibat olmadan açıkça araç kullanmam. Yönetmelikte böyle diyor. Sanırım kabul olur bu rapor.siz ne düşünürsünüz bu konuda arkadaşlar.
Sanırım bu konuda bilgi sahibi olan yok. Peki ehliyet raporunun geçerlilik süresi 1 yıl mıdır?
engelli b araç uyarlama( tertibat) kodları: 10,02-32,01-35,03-40,11 kısıtlama kodları ise; 01,06-64-47-102 gaz fren elden kumandalı aparat.kolu kendine çekince gaz, itince fren onun karşılığı , 32,01 kodudur.çoğu kişi komisyona tertibat kodunu değiştirmek için gelmiş.yaşlı bir amca vardı vergi dairesinden kağıda 32,01 kodunu yazdır diye bir kağıt vermişlrt.bir arkadaşa da gaz pedalını sola aldırmak için şu kodu yazdır.demişler.ben de 33,02 kodunu 32,01 koduyla değiştirmek için girdim.değiştirmişler .fakat bu seferde 35,03 kodunu vermişler.benim ellerimde ya da parmaklarımda bir engel yok ki,komisyona diyorum 14 yıldır aktif olarak sol elle gaz fren tertibatı kullanıyorum.sol el daima aparat kolunda. sağ elle direksion hakimiyetini sağlıyorum.vides zaten otomatik.bana hala diyor.sen solak mısın?ölür müsün öldürür müsün yarabbim. çileden cıkmamak elde değil.ben zaten silecek kolunu sol elimle kullanıyorum.