Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her iki alt ekstremitede de %100 damar tıkanıklığı var. Rapor oranı ne olur?

İnstrument

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Tekrar merhaba. Her iki alt ekstremitede de %100 damar tıkanıklığı var. (Tromboanjitis obliterans) Anjiyo ile 3 kez bir damar açıldı ama hemen o esnada geri tıkandı. Tedaviyi sonlandırdılar. Bu hastalık yüzünden Askerliğe elverişli değildir raporu da verdiler. Yalnız sol ayak başparmağımda tıbbi bir müdahale var. Parmağımın yarısını aldılar nekrotik yerleri yani. Onun dışında bir operasyon yok. Çok araştırdım ama bulamadım, diz altı amputasyonuna %43 verdiklerini okudum. Benim her iki bacağımdaki durum için % kaç oran verebileceklerini tahminen ya da herhangi bir yönergeye göre bilen var mı?

Kendi açtığım konunun sonucunu kendim yazayım. Sonunda %50 engelli raporumu alabildim.

Yanlış yere yazdığımı düşünerek buraya da yazayım. Gerekli görülürse her iki mesajdan birinin silinmesini rica ederim..

Bir sorum olacak;
Ben İstanbul'da yaşıyorum ama Diyarbakır'da kalmak zorunda olduğum zamanlarda Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden %50 engelli rapor aldım.
Ha deyince Diyarbakır'a gitmek kolay olmadığından raporun aslını da henüz alamadım.
Yalnız raporum e-Devlet ve e-Nabız sitelerinde ve raporun altında yazan erapor doğrulama sitesinde görünüyor. Şimdi ben herhangi resmi bir başvuruda (İETT ücretsiz İstanbul Kart vs) bulunmak için e-Devlet'ten indirdiğim kopyayı kullanabilir miyim? Geçerliliği var mıdır? Yoksa raporun aslıyla mı başvurularda bulunmalıyım?

İnstrument

Merhaba, Artık rapor aslı diye bişey yok, Şubat 2019'dan bu yana E-Rapor sitemine geçildi, E-Devletten çıktı aldığınız rapor ile işlemlerinizi yapabilirsiniz, ben daha 1 hafta önce anlattığım şekilde istanbul kartımı yeniledim.

Üst Alt