Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Her iki ayak polio sekeli ama rapor oranını %40 verdiler!?
2 yaşında çocuk felci geçirdim her iki ayağımda mevcut uzun yürüme cihazı kullanıyorum ve iki adet baston kullanıyorum. devlet hastanesinin bana verdiği rapor %40 ağır engelli ibaresi de boş bu rapora itiraz ettim yeniden heyete gireceğim tavsiyeniz var mı ? puan cetveline baktığım zaman %80 vermesi gerekiyor diye anlıyorum benim mi yanlışım var bilgisi olan cevaplaya bilirse sevinirim teşekkürler
vyazan yukarıdaki tabloya göre hatalı olduğunu düşünüyorsanız itiraz edebilirsiniz.
Yalnızca bastonlara göre değerlendirmişler galiba % 72 gibi bir oran görülüyor dediğinize göre.
bugün heyete girdim bir doktor %48 dedi diğeri %80 dedi bende oran cetvelinde kafo cihaz iki baston 72 dedim. doktor bana ayakta durabiliyorsun diyor ne alaka cihazla durabiliyorum. o zaman eve gidip çıkarıp öylemi geleyim dedim. bakalım bana raporu vermediler il sağlık müdürlüğüne gönderecez dediler oranı bilmiyorum ya 48 verecekler ya 80 bakalım. 38 yaşındayım daha engelli maaaşı almadım raporuda bu yüzden hiç umursamamıştım şuan durumum gerçekten iyi değil düştüğümüz duruma bak hakkımız olan raporu bile almakta ne hale düşüyoruz para verseydik 90 da verirdiler bakım ücretide de bağlarlardı şaka gibi resmen
e-nabızda raporu görüntüleyebiliyor muyum ? bugün baktığımda görünmüyor da
il sağlık müdürlüğü ile görüştüm raporum gelmiş %80 ağır engelli hayır olarak. bu oranı neye göre vermiş belli değil (tabloya göre)
bir de şunu anlamıyorum %80 ortopedik polio sekeli biri için ağır engelli hayır olması yanlış değil mi benzer engel grubunda ki bir arkadaş yazabilir mi sizlerde de durum böyle mi ?
şunu da ekleyeyim ayrıca bir daha heyete girmem gerektiğini söylediler ayrı bir hastaneye randevu aldım tekrar hakem heyetine mi girecekmişim öyle bir şey
resmi gazetede ki ifade şu şekilde ;
[FONT='inherit']Tanımlar[/FONT] [FONT='inherit']MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen;[/FONT] [FONT='inherit']a) Ağır özürlü: Özür durumuna göre özür oranı %50 ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişileri,ifade eder.
bu durumda bir daha itiraz etmemi tavsiye edersiniz yardımcı olursanız sevinirim[/FONT]
ağır engelli ibaresini kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak engellilere veriyorlar aldığınız oran iyi ben olsam itiraz etmem itiraz sonunda oran düşürülme riski var bilginiz olsun
olabilir ama oran cetveline baktığımız zaman %84 zaten vermesi gereken bir oran mevcut. ve ben ayağımda ki cihazları çıkardığım zaman yürüyemiyorum ki bunları kullandığım zaman hemen hemen bütün ihtiyaçlarımı giderebilirim gel gör ki bunlara rağmen birinin kıyafetlerini yıkaması yemek hazırlaması banyona yardımcı olması gerekiyor bunlar ağır engelli ibaresi için yeter li değil mi