Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her iki çocuğumuz için de evde bakım maaşı almak..?

zaferya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar.ben muzaffer,bizim ikizlerimiz var yüzde 70 agir özürlü raporu aldik.evde bakim maasi icin müracaat edecegim ama sizlerden ögrenmek istedigim birsey var.benim maasim 1360 lira.evde 5 kisiyiz.bakim maasi icin ikuzlerimizin her ikisi icinde de muracaat etsek olur mu bazilari kisi basina dusn gelire göre 1 tanesi icin diyor bazilari da ikisi icinde müracaat edin ikisi icinde alirsiniz diyorlar.ben arada kaldim ne yapmaliyim bana yardimci olabilecek bir arkadas varmi tesekkür ederim

evde bakım aylığı için gelir ve raporunuz uygun. gelir için kriter şudur: hanede kişi başına düşen aylık gelirin 572,64 TL'yi geçmiyor olması gerek. sizin de geçmiyor.
gelelim üçüncü şarta. eger çocuklarınız bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunursa her ikisi için de evde bakım aylığı baglanır. Yalnız çocuklar biliyorsunuz zaten yaşları gereği anne babanın bakımına ihtiyaç duyarlar. burada yaşlarından kaynaklı bakıma muhtaçlığı değil hastalıklarından kaynaklı bakıma muhtaçlığı dikkate alınır:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidin başvurunuzu yapın.

aynı evde 2 kişi alır ama kelebek hanımın dediği gibi yaşlarını sorun etmezlerse

evde bakım aylıklarında yaş asla sorun olmaz Mustafa. Önemli olan şartlara uygun olması yukarıda belirttiğim gibi.
Bu arada kelebek değilim,
bendeniz Kalemşör:)

tesekkür ederim ilgilendiginiz icin kalamsör hnm ve mustafa bey.benim kafama takilan konu su 5 kisiyiz ailede 2 cocuk özürlü yani 5*572.64:2863.2 lira ediyor.benim maasim 1360+793.08:2153.08 lira oluyor eger 2.ci cocuk icin de alirsam 2153.08+793.08:2946.16 lira oluyor yani 2.ci cocuk bakim maasi alirsak 2863.2 lira yi geciyor almazsak da eksik kaliyor kafama takilan soru isareti bu lütfen sizi yorduysam da özür dilerim. iyi günler.

rica ederim...
hesabı yanlış yapmışsınız siz. evde bakım aylıkları evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilmez. isterse aynı hanede 3 kişi alsın fark etmez bu.

ayrıca, eger 2 çocuğunuz da bakıma muhtaç kabul edilrse ikinci bakıma muhtaç engelli çocuk 2 kişi sayılır ve hanede 5 kişiyken 6 kişi var kabul edilir kanunen. Bunu da bilin.

Evde bakım aylıkları haricinde her ne ad altında olursa olsun her türlü resmi ve gayriresmi gelir evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilir.

kalemsör hanim cok tesekkür ederim.
bizim cocuklarimizin yüzde 70 agir özürlü orta mental redardasyon teshisi var arac almak icin yüzde 90 rapor gerekli imis.Ankara da bir yer varmis oraya müracaat edinildiginde arac icin raporlara bakilip karar veriliyormus. ÖTV siz arac alabilirmiyiz raporumuz yeterli mi acaba.ALLAHIM sizden razi olsun

% 70 oranla öTV indirimli araç alamazsınız çocuklarınız adına. rapor oranlarını % 90 ve üstü olması gerekir.

Üst Alt