Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her iki el 2. 3. 4. 5. parmaklarda Konjenital Amputasyon ile nasıl bir ÖTV'siz araç?

Furkan49

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar. Herkese iyi akşamlar.

Benim her iki el 2. 3. 4. 5. Parmaklarda pif eklemden konjenital amputasyon var. Bunun ötv muaflı araç için yeterli olup olmadığına heyetin karar vereceğini biliyorum. Inşallah önümüzdeki hafta içinde hastahaneye basvurumu yapacam.

Size sormak istediğim şey şu: otomatik vitesli aracı rahatlıkla kullanabiliyorum. Eğer ötv indiriminden faydalanma hakkım varsa sadece otomatik vitesli araç alabilmek için rapora ne yazdirmam lazım?

Vergi dairesinde sorun yaşamamak için, benim durumumda olup otomatik vites araç alan veya bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilir mi? İncelediğim kadariyla forumda, tam olarak benim söylediğim türden engeli olanlarla ilgili bir başlık bulamadım. Neticelendiğinde sonucu burdan paylaşırım.

Furkan49

Her iki elde de kısıtlılık olduğunda sadece otomatik vitesli araç için ötv muafiyeti tanınmayacaktır. İlle de özel donanım aranır.

Ama olsa nasıl olmalı dersen, oran bulunan engelli sağlık kurulu raporuna "özel donanımlı araç kullanır" yazdırmalısın. Ehliyetinde de otomatik vitese dair kısıtlamalar olmalı. Bu iki rapor ile araç alınabilir

Gelişmeleri Buraya Yazarsan Seviniriz Kardeş

Yazınız üzerinden 15 gün geçmiş raporu aldınız mı, engel durumu ve açıklama bölümünde ne yazıyor ?

her iki elinizde de ampute olması özel tertibat gerektirebilir lakin "vites topuzu" özel tertibat kapsamında değil bilginize.En son hatırladığım bir özelge de her iki üst extremite de kısalık rahatsızlığından ötürü başkaca bir tertibat yaptırmaksızın otomatik vitesli araç alabilir deniliyordu.

Üst Alt