Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her iki el ve ayağında problem olup ehliyet alan var mı?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba küçükken çocuk felci geçirmem sonucu her iki ayağımda güçsüzlük ve düşük ayak var. Fakat rahatca yuruyebiliyorum tertibatsız. Ellerimde ki problem ise böyle değil kas zayıflığı var biraz ama şu ana kadar bir problem yaşamadım ayaklarım güçsüz olduğu icin her türlü işimi elim görüyor diyebilirim sadece normal bir insan kadar sıkma gücüm yok ama kavramam çok iyi ağırlıkları rahatlıkla kullanabiliyorum ve her türlü hareketi rahatca yapıyorum ellerimde kasılma ya da açılmama problemi de yok. Demem o ki benzer durumda olup ehliyet alanınız var mi ? Ya da tanıdığınız? Varsa lütfen iletişime geçin.

James Eastwood

Benzer durumda olup ehliyet alan var mı?
Teorik olarak araba sürebilen herkes sürücü olabilir. Nitekim buna uygun kısıtlama kodları da mevcut. Ama bu ülkede bu en temel hakkın kullanılması için bile kavgaya girmek lazım! Mahkemeler bile çözmez olası bir hak gaspını. AİHM'ne kadar gitmeyi göze almak lazım...

ikinci redde itiraz yok. itiraz edip tekrar kurula giremiyorsun yani o açıdan itiraz yok. mahkeme yoluyle itiraz olur

James Eastwood

sürücü yönetmeliği 4. madde 5. bölüm aynen şu şekilde
[FONT=Calibri](5) Kişinin, adına düzenlenen rapora itiraz hakkı vardır. Rapora itiraz, raporun verildiği ilin il sağlık müdürlüğüne yapılır. İl sağlık müdürlüğü raporun olumsuz olmasına neden olan tanıya göre kişiyi, ilgili branş/branşlarda üçer uzmanın bulunduğu hastaneye sevk eder. Kurul tarafından düzenlenen raporda belirtilen karara göre işlem yapılır. Kişinin bu rapora da itirazının olması durumunda; kişinin Sağlık Bakanlığınca belirlenecek bir kurul tarafından sürücünün veya sürücü adayının muayene ve değerlendirmesi yapılır ve karar verilir. Verilen karar kesin olup itiraz hakkı yoktur.

[/FONT]

fatih_123 Kişinin bu rapora da itirazının olması durumunda; ibaresi ikinci itiraz var demek olmuyor mu ben mi yanlış anlıyorum?

İlk rapora itiraz ettim beni dediği gibi 3 kişilik bir heyete sevk ettiler fakat bu da olumsuz cıktı. Aradıklarında sordum itiraz hakkım var mi diye yok dendi bana ana yönetmeliği okuyunca var gibi. Cunku 3. bir heyette olduğunu söylüyor yönetmelik.

Tespitiniz doğru. Olayın özetini daha önce şu şekilde dilegetirmiştim:

https://www.engelliler.biz/forum/oz...tirazda-uygulanmasi-gereken-dogru-yontem.html

İl sağlık müdürlükleri hangi olaya hangi yönetmeliği uygulayacaklarını bilmiyorlar. Bunu normal engelli raporu sanıyorlar. Sürücü raporlarının yönetmeliği farklıdır. Orada son karar mercii hakem hastane değil belirtiğiniz gibi sağlık bakanlığıdır.

Hüseyin İlik
Hocam peki süresi var mi ? Bana üst yazıyla henüz tebliğ edilmedi maalesef. Bu durumda itiraz edebilir miyim hala 3 hafta once telefonla söylemişlerdi bana.

Adrese tebliğ ediyorlar mı bilmiyorum. Gecikmek istemiyorsanız gidip elden de alabilirsiniz. Ancak dava açabilmeniz için ortada bir idari işlem (yazı vs.) olması lazım. Şifahen bilgiye karşı dava açılamaz.

Eğer ikinci itirazınızı yapmadıysanız yönetmeliğe göre itiraz hakkınız var ve il sağlık konuyu bakanlığınca belirlenecek 3.bir kurula intikal ettirmek zorunda. Yönetmeliğin ilgili maddesini gerekirse çıktısını yanınıza alarak ilgili memurlara gösterin. Ayrıca size aile hekimi veya ilk sevki yapan doktorun düzenlediği formda "2.itiraz" diye bir bölüm var eğer 2. itiraz hakkı yoksa bu nedir diye sorun. Yok deseler de mutlaka itiraza dair bir dilekçe verip kayıtlara geçirin. almazlarsa dilekçenizi iadeli taahhütlü olarak gönderin ve teslim belgenizi saklayın. talebinizi reddeceklerse de mutlaka yazılı olarak reddetmelerini isteyin. Eğer 60 gün içerisinde yönetmeliğe göre sevk işlemini yapmazlarsa veya yazılı olarak reddederlerse öncelikle buna karşı dava açmanız gerek. ayrıca ehliyetinizi alamamanızdan dolayı uğradığınız maddi ve manevi zararların tazmini için dava açmanız ve işlemi yapmayan personel hakkında da suç duyurusunda bulunmanız imkan dahilindedir.

Üst Alt