Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her iki eldeki kısıtlılık ile araç alım süreci nasıl olmalı?

ALARICI

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
abiler merhaba

H sınıfı ehliyetim bulunmakta. Yenileme yapayım diye sürece başladım son olarak il sağlık müdürlüğü kuruluna girdim. sonuç olarak 10.02 40.11 ve 40.05 kodlarını yazmışlar.
2013 yılından beri kullanmış olduğum engelli olarak kullandığım arabada böyle tertibatlar yok
2020 yılı sonuna kadar bu mevcut ehliyetimiz geçerli diye biliyorum.
Şuan ki kodların yazdığı rapora itiraz mi etmeliyim yoksa başka bir ilde yeniden süreç mi başlatayım. Başka bir ilden süreç başlatsam bu kodlu yazılmış olan rapor sıkıntı çıkarır mı engel olur mu yeni süreç başlatmama.

Son olarak şuan ki yazmış oldukları kodlar ile ötv'siz araba alabiliyor muyum.

Engelim sağ sol elde parmaklarda sürekli sağlık raporumda özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanır yazıyor bu raporla ilk arabamı almıştım.

yardım ve desteğinizi rica eder iyi günler dilerim.

ALARICI

Her iki elde de kısıtlılık var. Bana sorsanız araç alımında vergi indiriminden yararlanmanız zor. Ama diğer yandan bir arkadaşımız aşağıdaki kodlara benzer kodlarla ÖTV'siz araç da almış. Yani, bence şansınızı deneyebilirsiniz.

Size verilen kodların karşılığı:
40.05. Uyarlanmış direksiyon simidi (daha büyük/kalın direksiyon simidi, azaltılmış çap, vb.)
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
10.02*Otomatik vites

OturanBoğa Şuan ki kodların yazdığı rapora itiraz etmesem başka bir ilden yeniden aynı süreç başlatabilirmiyim.

ALARICI

başka bir konuda okumuştum, yeni aldığınız rapor başka bir ildeki hastane de olsa sistemde göreceğinden ve ekstradan başka bir rahatsızlığınızda yok ise raporunuza itiraz edin diyeceklerdir.

@OturanBoğa ömer gök

yeni bir bilgi il başvuru yaptığınız ve raporu aldığınız il sağlık müdürlüğünden 6 ay sonra yeni yeni süreç başlatabiliyorsunuz diye bilgi aldım. Mevcut rapora da itiraz edebilirisiniz dediler itiraz edildiği zaman başka bir hastaneye sevk ediyorlarmış. Fakat başka bir ilden ehliyet rapor süreci nasıl oluyor bilmiyorum bilgisi olan varsa paylaşabilir mi. Başka bir ilde sağlık kuruluşunda çalışan kişi her ilin farklı olur diye bilgi verdi.

Benimde aynı iki eldede sorun var bir kere girdim heyete sürücü olamaz verildi mevcut ehliyetimle kullanmaya devam ediyorum şansımı bu sene sonunda yine deneyecem

10.02 10.04 kodları ile araç alımında sorun yaşar mıyım?

Ehliyet yenileme sürecinde il sağlık müdürlüğünün düzenlemiş olduğu kurulda 10.02 ve 10.04 kodları yazıldı araç alımında problem olur mu acaba

10.02*Otomatik vites
10.04*Uyarlanmış vites kolu

ALARICI

Engelli sağlık kurulu raporunda ellerdeki kısıtlılık tanı olarak yazar ve "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi olursa, evet, şansını deneyebilirsin.

Üst Alt