Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her iki kulağımda hafif-orta düzey işitme kaybı için işitme cihaz öneriniz?

Toros

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir devam eden işitme kaybı sorunum vardı doktorum en son kontrolde işitme cihazı kullanmam gerektiğine karar verdi.? İşitme cihazları hakkında araştırma yaparken bu siteye ulaştım, sitede yer alan konuların hemen hemen tamamını okudum. Çok faydalı bilgiler edindim.
Doktorum beni bir merkeze yönlendirdi ve birkaç cihaz ve marka denememi önerdi. En son yapılan odyo sonucuna göre;
Sol kulakta hava 52 dB, kemik 47 db,
sağ kulakta hava 45 dB, kemik 40 dB işitme kayıpları mevcut,
Birkaç cihaz denedim ama cihaz fiyatları ve cihazdan elde ettiğim verim oranı konusunda tereddütlerim oluştu yardımlarınıza ihtiyacım var.
İlk gittiğim merkezde önerilen cihaz oticon epoq fiyatı yaklaşık 4500 cihazı her iki kulağımda kullanmmam gerektiği için yaklaşık bana 9000 TL'ye mal olacak.
İkinci gittiğim merkezde siemens nitro cic 6 kanallı (fiyat 2400), İntuis cic 4 kanallı (fiyat 1600), Artis 2 cic (3700)
Bu merkezde bu cihazlardan herhengi birinin bana faydalı olabileceğini ama pahalı cihazların ses kalitesinin diğerlerinden daha iyi olduğunu bütceme göre karar vermem gerektiğini belittiler.
Üçüncü merkezde widex real (1300) veya audioservice (1200 TL) her iki cihazında uygun bir programla bana yardımcı olabileceğini belirtiler.
Dördünce merkezde earnet nano cic (2500) 8 kanallı bir cihaz ve kulakta cınlamayı da önleme özelliği var.
İşim gereği yogun iletişim kurmam gereken zamanlar olduğu gibi, bazen restoran vs sosyal ortamlarda bulunmam da gerekiyor.
Bu cihazlardan kalitesi, fiyatları ve benim işitme kaybım için ne ölçüde faydalı olabileceği,konusunda yardımlarınızı ve önerilerini bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler

Arkadaş işitme cihazı sen sana uygun olan hangi ise onu sececeksin biz sana burdan sana kadar şu cihaz işini görür desek de sen yinede gerekli araştırmanı yap...
Ama genel olarak bakıldıgında Oticon veya Phonak markaları öne cıkıyor...

Cihaz Seçimi

Sayın toros , işitme kaybınız fazla değil öncelikle kanal içimi kulak arkasımı buna karar verin ve sonrasında widex -siemens- oticon gibi bilinen markalardan modelleri araştırın ve deneyin. Her cihazın frekans alanı ve kabiliyeti farklıdır bu durumda başkasına iyi olan bir cihaz illa size iyi olmaz mutlaka kendinize uygun cihazı kullanınız.

Üst Alt