Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her iki raporu bir arada alabilir miyim?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Ben çocuğum için "evde bakım parası "almak için sosyal hizmetlere baş vurdum.Hastaneye rapor almam için sevk ettiler. Beş aydır sıra bekliyoruz. Kurula çıkmak için.
Ben şunu sormak istiyorum.sağlık kurulndan bu raporu alırken ; "engelli adına araç almak için istenen raporu "da aynı gün ve aynı kurulda alabilirmiyiz. Bunu için maliyden yazı almamız gerekir mi?
kurulda bu istegimizi belirtsek bunun içinde ayrıca rapor veririler mi?

bu konuda bilgisi olan varsa bizleri aydınlatırlarsa seviniriz.Çünkü ayrıca bir rapor için de altı ay sıra beklemek söz konusu.

remzi arkadasım ben gecen hafta aynı gun icinde iki ayrı rapor icin heyete girdim.olabilir tabi her sehirin her hastanenin ayrı bir prosedürü vardır.ama bence olur.bu arada bende yeri gelmişken size bir soru sorayım bakım aylıgı icin bende heyete girdim ama sosyal hizmetlerden sevk falan almadım.sadece hastaneye bakım aylıgı alabilmek icin diye bir dilekce ile basvurdum ve raporu aldım.bu rapor ile sosyal hizmetlere başvurursam bir sorun cıkarmı acaba bu konuda bilginiz varmı.

SEYİTHAN kardeş ben"evdebakım parası"almak için sosyal hizmetler il müd. ne baş vurdum.Rapor almamız için sevk yazısı verdiler. Yani bilemiyorum, acaba sorun çıkarmı?İsterseniz sosyal hizmetler il müd. de bir bilgi alırsanız iyi olur.

Tek bir sağlık raporu ile bütün haklardan yararlanma ve rapor işkencesi

Arkadaşlar Bülent beyin " tek bir sağlık raporu ille hakların talep edildigi dilekçe " ilgili örnek dilekçe ile gaziantep tıp fakülesi hastanasine baş vurdum. Ancak bana bu şekilde olmaz dediler. ya nasıl olacak dedim.Efendim ilgili kurumlardan üst yazı ile gelceksiniz. Yani 2022, evde bakım,askerlik,özürlü kimlik kartı v.s gibi haklar talep ediyorsan,ilgili kurm neresi ise o kurumdan üst yazı ile geleceksin, diye dilekçemi red ettiler.

Diger bir konu; rapor için 2009 kasım ayında hastaneye müracaat ettim. 17 haziran 2010 tarihine randevu verdiler. talep çok dediler. Randevu tarihi geldiginde sekiz polikinlige sevk ettiler. ondan sonra her polinlik ayrı ayrı günlerde ve saatlerde randevu tarihi verdiler. her polikinlikte normal kişiler gibi sıramızın gelmesini bekliyoruz.daha bazı polikinliklerde farklı uygulama yapıyor.Örnegin pisikyatri doktoru bir ilaç yazacam 30 gün kullansın gelsin ona göre kanaatimizi yazalım diyor.

Düşünün yatalak bir hastanız var bu hastayı bu şekilde rapor almak günlerce hastebneye git- gel. Ve normal hastalar gibi saatlarce sıranın gelmesini bekleyin.Nekadar mesafede gelmişsiniz hergün hastayı getir götür imkanın varmı? hasta nasıl bir hasta? yatalak, felçli, idrarını hissetmiyor yapamıyor, v.s gibi. kimsenin umurunda degil.Zaten bizim derdimiz bize yeter. Üstüne bir rapor için bukadar işkence. İnsan delirmesinde ne yapsın.Soruyorum herkese bu nasıl bir uygulama. bir insana ancak bu kadar işkence yapılır. yuh olsun bu eziyeti bu insanlara yaptıranlara.verceginiz raporu alın başınıza çalın...

onlarında istedigi o almasınlar gelmesinler adam zamanında sgkı batırdı emekli maaşları imf borcuyla ödeniyordu şimdide çıkmış oy istiyor şunu yapıcam bunu yapıcam diyor hesabı sorulmuyor devletin gücü anca engelliye yetiyo rbirde mecliste engelli vekilimiz var maasını sayıyor anca.

Üst Alt