S.a arkadaşlar benim sag bacagım kalcadan ampute oldu. 5 6 ay önce hastaneden malulen emekli için heyetten saglık raporu aldım. %60 oranında bir puan verdiler. hastaneden evraklar sgk ya gitti ve olumlu olarak sonuçlandı. malulen emekliliginiz baglanmıştır diye bir yazı geldi. tabi daha ne alacagım belli degil. sgk daha bankaya yatmamış kasım ayında felan yatar dedi. şimdi h tipi ehliyet almam için aile ve sosyal bakanlıgından engelli kartı yardım parası ve iett den kart çıkartabilmem için. benden saglık kurulu raporu istiyorlar. sorun şu bana hiç bir rapor verilmedi. sigortaya gitti. sgk ya gittim bu evraklar bizde kalacak şahsın kendisine veremeyiz diyorlar. şimdi ben tekrar saglık kuruluna gidip rapor alacam. bu işlemi her seferinde yapacakmıyım ?
yani h tipi ehliyet alıcam. bu raporu emniyet benden alacak vermiyecekmi ? vermezse bu sefer aile ve sosyal bakanlıgına gittigimde benden yine rapor isteyecek. yinemi hastaneyi gidecem. her bir başvuru için hep saglık kuruluna gidip yeniden rapormu almam gerekiyor ?
ayrıca şimdi bir daha saglık kurulundan rapor alınca % degişebilirmiş. ee şimdi % 60 dan aşagı alırsam malulen emeklilik için etkilermi ? yoksa sgk nın ki ayrı bu ayrı mı ?
yani h tipi ehliyet alıcam. bu raporu emniyet benden alacak vermiyecekmi ? vermezse bu sefer aile ve sosyal bakanlıgına gittigimde benden yine rapor isteyecek. yinemi hastaneyi gidecem. her bir başvuru için hep saglık kuruluna gidip yeniden rapormu almam gerekiyor ?
ayrıca şimdi bir daha saglık kurulundan rapor alınca % degişebilirmiş. ee şimdi % 60 dan aşagı alırsam malulen emeklilik için etkilermi ? yoksa sgk nın ki ayrı bu ayrı mı ?