Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her konuda kullanabileceğim bir rapor almak istiyorum..?

MUR37

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar ben 19 kasım 2007 sonrası %100 bakıma muhtaç o.f oldum. şimdi benim almam gereken neler. evde kullandığım tekerlekli sandalyem var. başka ne kimlik kartı nede herhangi bir belge. 02 05 2009 devlet hastanesinden akülü sandalye alabilir veya kullanabilir diye bir rapor almam gerekiyor

şimdi benim alacağım raporda ne yazdırmam gerekiyor?

1- ehliyetim var, ama eski. C sınıfı bunu değiştirmem için
2- akülü sandalye alabilmem için (sgk ödemesinden yararlanmak)
3 -allah izin verirse Ö.T.V siz araç alıp kullanmak için

bunların hepsini bir günde çıkarabilirmiyim. ayrı ayrı rapor mu almam gerekir yoksa hepsini bir raporda yapabilir miyim?

AYRICA ÖZÜRLÜ KİMİLİK KARTI VE VERGİ İNDİRİMİ VEYA BUNUN GİBİ BAZI BELGELER ALMAM GEREKİR Mİ? BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN BASAMAK BASAMAK AÇIKLARSANIZ SEVİNİRİM

YANLIZ YARINA YETİŞİRSE SEVİNİRİM .MALÜMUNUZ BİZİM DIŞARI ÇIKMAMIZ BAYA ZOR. AYRICA DOĞRU MU BİLMİYORUM HASTALIK ÜZERİNDEN 18 AY GEÇMESİ GEREKİR DİYE DUYDUM

Her konuya değinen bir rapor almak için şöyle bir dilekçe iş görür sanırım:

Not: kırmızı yazılı ibareleri kendine göre düzenleyebilirsin

................... Hastanesi Başhekimliği'ne

16 Temmuz 2007 günkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 'Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması'nı düzenleyen 9. maddenin 5. fıkrası, "Özürlü sağlık kurulu raporlarında, raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin özür grubuna uygun hakları, özürlü sağlık kurulunca değerlendirilerek bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 sayılı formda gösterilen raporun arka yüzünde bulunan açıklamalar bölümü dikkate alınarak yazılır. Raporun kullanım amacı bölümüne, bireyin özür grubuna uygun hakları değerlendirilerek yapılan değerlendirmeler; sonuç bölümüne evet, hayır ya da değerlendirilmedi ibarelerinden birisi kullanılmak suretiyle yazılır ve bu bölüm hiçbir suretle boş bırakılmaz." talimatını, 'Özürlü sağlık kurulu raporunun tasdiki ve verilişi'ni düzenleyen 14. maddenin 2. fıkrası ise, "Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün kullanabileceği hakları sayısınca çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir." talimatını vermektedir.

Ayrıca Sağlık Bakanlığının, 03.03.2004 tarih, 3539 sayı ve 2004/30 no'lu genelgesi, "özürlü sağlık kurulu raporları için muayene, tetkik ve rapor ücreti alınmamalı" talimatını; ve 14.02.2002 tarih, 17983 sayı ve 2002/128 no'lu genelgesi ise "Özürlü kişilere randevu, muayene ve diğer hizmet birimlerinde öncelik verilmesi, hastanelerde bekletilmemeleri, gerekli hallerde özel bir günde sağlık kurulunun toplanmasının sağlanması, ayrıca Eğitim Ve Arştırma hastanelerimizde ''Özürlü Polikliniklerinin'' ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenmesi" talimatını vermektedir.

Bu hükümler çerçevesinde, sakat statüsünde çalışıp çalışamayacağıma, sakatlık indiriminden yararlanıp yararlanamayacağıma, H sınıfı sürücü belgesi alıp alamayacağıma, özel donanımlı otomobil kullanıp kullanamayacağıma, akülü tekerlekli sandalye alıp alamayacağıma dair ibarelerin eksiksiz doldurularak, o sayıda nüsha sayısınca tarafıma sağlık kurulu raporu verilmesini arz ederim

adın soyadın
resim
tc kimlik numaran
adresin
telefonun

Haklar:

• H sınıfı ehliyet alabilir
  • Özel tertibatlı otomobil kullanabilir.
  • Özel eğitim amaçlı değerlendirilmesi uygundur.
  • 2022 sayılı yasadan yararlanabilir
  • Evde Bakım Aylığı alabilir
  • Sakat statüsünde çalışabilir
  • Gelir Vergii muafiyetinden yararlanabilir
  • Özürlü Kimlik Kartı alabilir
  • Diğer: (Açıklayınız)

Bir de, evet, C sınıfını H sınıfına dönüştürmek için sakatlanmanın üstünden 18 ay geçmesi gerektiği şartını koşuyorlar diye yazdı birkaç arkadaş...

Bülent bey bugün sizin örnek verdiğiniz dilekçeyle devlet hastanesine rapor almak için gittim.
Ilk gittiğimde bu dilekçeyle rapor alamazsın dediler.bende ilgili maddeyi iyi okumanızı bu dilekçeyle bana istediğim raporları olumlu veya olumsuz vermeniz gerektiğini söyledim.güçbera ikna edebildim fakat bu seferde ücretli rapor alabilirsin dediler ama ben emekliliym dedim.başka türlü olmaz dediler netice itibarı ile ücret vermek zorunda kaldım.130 TL.
girdiğim heyet doktorlarından ortopedi doktoru "sen bacaklarını kullanamadan nasıl araba kullanacaksın"dedi.düşünün kastamonunun doktorlarını en sonunda 7 tane doktara kontrele girdim öğlen 13.00 gel heyete gir dediler 14.00 da heyete girdim bu seferde böyle bir madde var mı yönetmelikte diye birbirleri arasında çelişkiye girdiler bakın size anlatıyorum dilekçemde var diyorum dinlemiyorlar sen çok bilmişsin diyorlar bu seferde beni dışarı çıkarıp kardioloji ve göğüs hastalıkları doktorundan rapor al dediler ve pazartesi tekrar heyete gir dediler bu arada geziğim 7 doktor şunlardır:
1)iç hastalıkları(dahiliye)
2)göz
3)genel cerrah
4)kbb
5)beyin cerrahı
6)noroloji
7)psikiatri
sizce bu yaşadıklarım yakışı kalırmı bu arada hastane müd. yrd.ayrı bi dert anlattım o da bana her bir rapor için (96tl)ücret vermen gerekir dedi bakın bu raporları ilgili madde gereği ücret alınmasının doğru olmadığını söyledim senin dediğin bu madde iptal oldu dedi allah sabır versin deyip tekrar bakın müdür bey dedim ama nafile
yani Ö.T.V.araç alırken vermiyoruz ama hastanede bu raporları alırken manevi Ö.T.V. fazlasıyla veriyoruz

Birde bülent bey size bir sorum olacak raporun arka tarafında 193 sayılı gelir vergisi kanununun 3239 sayılı kanunla değişik 31. Madde rapordaki bu bölüm ne anlama geliyor burayı boş bıraktılar birde akülü araç kullanması gereklidir bölümünü de boş bıraktılar.ortezi/protezi kullanması gereklidir bölümüne hayır dediler yardımcı cihazı kullanılması gereklidire hayır dediler burada özürlü kimlik kartı verilir diye bir ibare yok ayrıca bunu talep mi etmeliyim yoksa bunların içerisindemidir?

arkadaslar bende ehliyet ve otv icin rapora bas vurdum ama ikisi bir arada olmuyormuş dediler ve ayrı ayrı almam gerekiyor dediler o yüzden once ehliyet daha sonra otv icin heyete girecem olmaz diyorlar baskada bir sey diyorlar

Ne diim bilmiyorum ki. Bu kadar berbat, işini ve sorumluğunu bilmeyen, insanlıktan bihaber yönetici ve doktorların olduğu bi ülkede sorunlar nasıl çözülür aklım ermiyor.

Eğer istediğin raporu vermezlerse, onlara de ki: hakkınızda Sağlık Bakanlığına ve Valilik bünyesinde yer alan İnsan Hakları Kurulu'na şikayette bulunacağım. Bana bu raporu vermek zorundasınız; vermezseniz tüm hukuki haklarımı hem de en tepeden arayacağım. Ve siz beni mağdur etmenin bedelini Genel Müdürünüzden telefonda fırça yiyerek ödeyeceksiniz.

193, vergi indirim hakkı için. Özürlü kimlik kartı için ibare yazmasa da "diğer" kısmına yazarlar onlar. Yazmasalar da o raporla kimlik de alabilirsin

Bugün yine hastane skandalı yaşadım.Perşembeden bugüne ve bugünde olmadı.Yarına bir rapor için atıp duruyorlar.Bugünde kardioloji ve göğüs hastalıkları doktorlarınada gözüktüm.Heyete raporumu verdim.13:00a kadar beklemeye başladım.14:00 da heyet kaleminden doktorun biri yok bana bugün git yarın gel dediler.Bende hasta hakları birimine gittim.Tek tek şikayet ettim.Dedim beni emekli olduğum halde ücretli hasta muamelesi yaptılar.Verdiğim dilekçede bizden ücret talep edilmemesini söyledim.Kendi maddelerine göre (hastanede madde çıkarmışlar) ehliyet ve silah ruhsatı için rapor ücreti alınmaktadır dediler.Yalnız dedim biz özürlü kişilerde mi aynı katagoriye giriyor:confused:dedim.Tam olarak evet veya hayır diyemiyorlar.Sizce bu durumda benim ne yapmam gerekir.Bunların haklılık durumları ne kadar yoksa ben mi haklıyım bunu valiliğe e-mail yoluyla bildirmem mi gerekir:confused:

Üst Alt