Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her sene kontrol şartı ile aldığım ehliyetteki kontrolü nasıl ve kime yaptıracağım?

halil385

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
7
Arkadaşlar Merhaba,

Benim bir sorum olacak. Ben geçen sene normal B ehliyetimi B Engelli olarak değiştirdim. Bunun için Aile hekiminden sevk alarak muayene sonrası il Sağlık kuruluna verdiğim dosyayla ehliyetim geldi arkasında 78, 102 ve 103.03 (Her sene kontrol şartı) bu şekilde verilmiş.
%71 ortopedik engelliyim sürekli raporum mevcut. Her sene kontrolü nereye yaptıracağım internette bir bilgi bulamadım.

halil385

Raporun süresi bitmeden önce biz uzman hekime gidip sürücü olur raporu alacaksın (sıfırdan ehliyet alır gibi) ve bu raporu araç kullanırken yanında taşıyacaksın.

Merhaba Bülent Hocam,

Anladığım kadarıyla İl sağlık kuruluna gitmeme gerek yok. Aile hekimine gidip yine uğraşmamız gerekecek sanırım.

Bende kas hastasıyım raporumu aldım emniyette gittim nüfus müdürlüğüne yönlendirdiler gittim adamların bu olaydan haberi bile yok!
Raporu işleyecek bölüm yokmuş bana yanında taşıman yeter diyor eee Peki provizyon sürem bittecek sistem de onu Ne yapacağım dediğim de hiç bi şey diyemiyorlar. Rezillik cidden polis süren bitmiş deyip ehliyette el koyabilir.

Çözümü bulamadım ben

sekobaba Hocam rapor almak için nerden başlamam lazım sağlık ocağına mı gitmem gerekiyor?
Sağlık ocağındaki doktorun tek başına kararı yeterli mi yoksa sevk mi edecek yine

Ben devlet hastanesine gittim tek doktor verdi nörolojik benim hastalığım

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün istinye devlet hastanesi nöroloji bölümüne gittim durumu anlattım her yıl kontrol şartı var dedim 103.03 dedim tamam dedi git kayıt aç dahiliye bölümüne ordan sevk gelsin bana dedi nerden bileyim tamam dedim kayıt bölümüne gittim kayıt açtırmak için bir adet resim bir de 50 lira istediler bende jeton düştü Ben ehliyet için sağlık raporuı istemiyorum ki sadece sürücü olmasına engel yoktur durum bildirir kıytırık bir rapor yeterli, aradım il sağlık müdürlüğünü 103.03 kodunuzun yanında hangi bölüm yazıyor dedim bir bölüm yok ama nöroloji ve fizik tedavi bölümünden daha önce almıştım raporu tamam herhangi birisinden almanız yeterlidir dedi. Doktora gittim il sağlık müdürlüğü böyle böyle diyor. Hayır efendim öyle basit birşey değil gidin kaydınızı açtırın şoför olabilir işaretleyecem. Dedim peki bu kararı bu şekilde verebiliyorsunuz geçen sene niye il sağlık kuruluna sevk ettiniz karar için. Doktorun cevabı şu : Ay daraldım sabah sabah

Güler misin ağlar mısın? Hayır hiçbir şey de yaptıramadım ona yanarım.

@halil385
Aynı Bülent beyin bahsettiği gibi "Raporun süresi bitmeden önce biz uzman hekime gidip sürücü olur raporu alacaksın (sıfırdan ehliyet alır gibi) " olmuş süreç aslında doktor size "sürücü olabilir" i işaretleyeceğim demiş.

"Peki bu kararı bu şekilde verebiliyorsunuz geçen sene niye il sağlık kuruluna sevk ettiniz karar için" sorunuz cevabı bence uygulamada , bence engellinin lehine ama yanlış bir uygulama var.

Siz bugün "sürücü olabilir" raporunu alsanız emniyete gitseniz normal B sınıfı ehliyette alabilirsiniz eğer özel bir not düşülmemişse.

Mantıken 103.03 (Her sene kontrol şartı)ı kim koymuşsa o kurumun kontrol etmesi lazım, Uzman Doktor İl Sağlık Müdürlüğündeki kurul adına değerlendirme yapamaması lazım.

Tekrar merhaba arkadaşlar,

Devlet hastanesinde işimi halledemeyince ve il sağlık müdürlüğü özel hastane raporu kabul olur demesine karşılık takibimi yapan doktorumda soluğu aldım. Deneyimli olan doktorumdan aynen aktarıyorum: Biz engelli bireylere şoför olabilir ibaresi ya da araç kullanmaya engeli yoktur yazamayız bu konuda il sağlık müdürlüğü yanlış yapmakta. Sıfırdan sürücü sağlık raporu çıkartırken de doktorların karar için yine il sağlık müdürlüğüne sevk etmeleri gerekiyor. Her sene kontrol şartını zaten polislerimizin çoğu da incelemiyor.

Biz de şöyle yaptık : Ehliyet aldığım tarihteki sürücü sağlık raporuna istinaden ehliyet almak için verilen sağlık raporu muayenesi ile mevcut durum karşılaştırıldığında kötüleşmesi yoktur şeklinde yazı hazırladık antetli kağıda basıp imzaladık. Tabi yazı öncesinde de muayene sonuçları ve mevcut durumumun teknik açıklamaları da mevcut anlayan polis olursa !

Gelişmelerden haberdar etmek istedim arkadaşlar. Daha sonraki senelerde de aynı şekilde tarih değiştirip raporu çıktı almayı düşünüyorum.

Merhabalar,

Ehliyetinizde hangi kodlar var bu kodlar önemli ve tek başına yeterli değil Engeliniz doğrultusunda engelli raporu da istemektedirler.
Benim sağlık raporumda Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi istemişlerdi. Ehliyette de 78 ve 102 kodlarımla aracı alabildim.

@Crimean @halil385 @sekobaba

Öncelikle aranıza katılmaktan dolayı gurur duyduğumu belirtmek isterim :))

Dün ehliyetimi aldım ve ehliyetimde bu kodlar mevcut.

103.03 Yılda bir sağlık kontrolü

Buna biraz baktım ama halen daha net bir bilgi bulamadım. Ben de seneye sorun yaşamamak için şimdiden bilgi sahibi olmaya çalışıyorum.

Furkan_81

O gün geldiğinde uzman doktor imzalı rapor çıkartıp araç sürerken yanında taşıman lazım.

3 yılda bir kontrol kodu var benim ehliyette
Sağlık kurulu raporumda da sürekli yazıyor
Rapor derken hangi raporun süresi dolmadan bu islemi yaptirmak gerekiyor
Ekim sonu 3 yıl doluyor
İzleyecegim yol nasıl olmalı
Yeniden ehliyetmi çıkarmamız gerekiyor

betül1964 ne yaptın rapor işini, bendede 3 yıl kontrol kodu var ama daha var süresine, kimisi yeniden ehliyet alır gibi heyete kurula girecek demiş kimisi sadece rapora istinaden sürücü (olur veya olmaz) anladığım karadırıyla durum bildirir rapor demiş, kısacası karışık bir durum sanırım,

103.03 kodunun yanında ya da kaç yılsa o kodun yanında ilgili birim yazar ortopedi,nöroloji vs. Hangisi yazıyorsa o doktora gidip durum bildirir rapru çıkartıyorsunuz ruhsatın arasına koyuyorsunuz polis sormuyor ama sorarsa gösteriyorsunuz hepsi bu. İş bilmez doktorlar gidip baştan ehliyet için rapor çıkartıyorlar resimli gerek yok.
Kodun yanında ilgili branş yazmayan arkadaşlar, engeliniz yani ehliyetinizi alırken gittiğiniz birimlerden herhangi birine gidip durum bildirir raporu almanız yine yeterli.

Ben ehliyet alırken fizik tedavi ve nöroloji birimlerine muayene olarak ehliyet aldım. 103.03 kodumun yanında da branşım yazmıyor.
Nörolojiye giderek muayene oluyorum. Durum bildirir raporunda da ehliyet için aldığım raporun tarihi ile kıyaslamalı muayene yapılmıştır. Durumu stabil olup kötüleşme yoktur gibi ifadelere yer veriyor doktorum.

Bunları kafama göre yapmıyorum. İstanbul il sağlık müdürlüğünden aldığım bilgiye istinaden bu şekilde yapıyorum. Doktorlar araç kullanıp kullanamayacağımıza karar verme yetkisine sahip değiller. Ancak durumu bildirir muayene eder kurula sevk eder.

Bu konuda güncel bilgisi ve tecrübesi olan var mı arkadaşlar, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ankara için GATA'nın orada Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ek binası var orada engelli raporları ile ilgili birim var orası kontrol için hastalığınız neyse o bölüm için sizi hastaneye sevk ediyor o şekilde gidip muayane oluyorsunuz.

[Güncel] e-devlet den (kişiye ait sağlık bilgi formu)nu doldurup onaylıyorsunuz hangi branş doktor kontrol muayenesi yapacaksa eski raporunla gidiyorsun örneğin ben tek doktor raporu ortapedi doktoruna gittim devlet hastanesi (90tl) muayene ücreti ödedim kontrolunu edip sitemde raparu giriş yapıp e devletten e nabıza girip güncel rapor olarak orada görünüyor ordan çıktısını kendiniz alabilirsiniz.

Merhaba yıllık kontrol Muayenesi için kişiye ait sağlık bilgi formunu doldurdum.Aile hekimine gittim.Aile hekimi ilgili uzman hekimlere sevk etti.Kontrol olacağım hekimlere mhrsden randevu aldım.İlk muayene eden doktor başhekim onaylı durum bildirir raporunu yazılı evrak olarak verdi.Doktor E sürücü rapor sistemini kullanmadı sanırım.İkinci doktora daha muayene olmadım.E nabız kullanmıyorum.E nabızda görünen rapor nasıl bir şey acaba?
KuZGuN

Merhaba arkadaşlar.
Ehliyeti geri alırsak malulen emekliliğimiz de problem yaratırmı
yani kontrol muyanesine çağırırlarmı vb malulen emeklilik te
Cevap verirseniz çok sevineceğim arkadaşlar herekse selamlar

Son düzenleme:
Üst Alt