Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Her şizofreni hastası hastaneye yatmak zorunda mıdır?
Sizosalgun ben zaten bekarlık sultanlıktır diyorum
topluma karışmam hiç arkadaşım yok evlilik istemiyorum hiç sevgilim olmadı istemiyorumda arkadaş da istemiyorum
Doktor tavsiye etmiş ise kesinlikle yatınız; çünkü Doktorun size uygun ilaçlar vermesi ancak durumunuzu gözlemesi ve size verdiği ilaçların sizde oluşturduğu olumlu olumsuz etkileri fark etmesi ile mümkündür. Sizin için zor olabilir; ama yatmanız hem tedaviniz açısından hem de ileri de çıkabilecek yasal veya yasal olmayan sorunlar açısından her yönden lehinize bir katkı sunar; çünkü Dr. gözlem ve uyguladığı tedavi sonucunu Epikriz raporu adı altında rapora işler. Yakınınızdaki refakatçinizden ve sizden ayrıca hemşirelerden sizin hakkınızda fikirler alır kendi gözlemleri yanı sıra. Yarın birgün bir askerlik muafiyeti işlemlerinde, olası vukuat durumunda v.s. her şey incelenir. Benim amacım hastanede yatın bir yasal dayanağınız olsun değil gaye; lakin yatış devamlı gözlem ilaç takibi düzenli uyku düzenli yemek yeme durumu olması ve zamanla iyileşmeniz ile orada sizden beter hastaları gördüğünüzde bu size moral olur ayrıca çeşitli garip diyaloglarınız dostluklarınız da olur. Ben 27 gün yattım ilk 2 hafta bilinç yok hafıza sıfır. Sonrasında Alkol çeken madde bağımlıları, gündüz sipariş verip gece balkondaki tel örgüyü kesip içki siparişini iple çekenler. Kıçını başın açıp gezenler bilinç kaybı hasebiyle, yanınızda acele bir şekilde getirilip kapalı bir odada EKT uygulanan ve ardından melil melil bakışlar ile koridorlarda yürüyenler mi dersin. Diğer hastaların durumu kendinize toparladıkça size ibret nazarında moral olur. Beni Doktorum 1 hafta daha yatıracakmış benim bilinç gekdikçe tahammül edemez olmuş sıkılmıştım zorla çıkarttım kendimi .
-Hastane de ayrı bir ütopya misali. Yat deseler şu an aman derim; lâkin yatmakta ayrı bir tecrübe,yaşanmışlık.
ben yattım 3 ay iyi bir tecrübe oluyor kozmik odaya soktular kozmik oda gözlem odasına sabah kan aldılar 2-3 hafta uyumuşum kolumda serum vardı uyandığımda serum niye vardı anlamış değildim benden kötüleri görünce ilaçlarımı düzgün içtim bir da yatmak ALLAH korusun Gülsüm yıldırım 1yıl bekle öğle raporunu al