Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Herediter basinca duyarli polinöropati ve askerlik..?

fth-94

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar 17 yasinda kalitsal basinca duyarli polinoropati teshisi konuldu ve suanda 23 yasindayim. Suan ellerimde ayaklarimda gucsuzluk dusuk ayak ve hissizlik oluyor.

Askerlik zamanim geldi ve sorum bu rahatsizliktan dolayi askerlikten muaftir yada engelli raporu alan varmi ?

Hastalik hakkinda bilgisi olan arkadaslar yardimci olursa simdiden tesekkurlerimi iletiyorum.

Vallahi bizim yeğen Norotopati teşhisi konmuş suan 20 yaşında 19 yaşında olmus.
Gecensene dengesizlemeye basladi.babasi cok fiziktedaviilere goturur.nevsehir kirikkale.
Yuzme varmis,robot varmis,yurutme. Yaptirirlarmis.
Suan tek baston kullanir. Geçen sene.kullanmazdi, bu sene alıştı bastona. Bundan sonra ne olur bilinmez.
Allah yardımcıniz olsun😊

Çirkin Bey

Kesin olarak bilginiz varmi ? Ona gore planlarimi yapmayi dusunuyorumda. Cok tesekkur ederim bu arada bilgilendirmeniz icin.

fth-94 evet kardesim

Kesin bilgim var askerlikten muafsın

%100 aksini söyleyen , olmaz olamaz!

Ben de polinörapati hastasıyım ve askerlikten muaf belgem var

Geçmiş olsun

fth-94 kardeşim ,

Vallaha raporlar da yazıyor ama şuan rapor nerededir bilmiyorum :)

Tedavisi olmadığı için bu hastalığın pek fazla ilgilenmedim

Taki bi ilaç duydum ms hastaları kullanılıyormuş şimdi polinörapati hastası da kullanmış iyileşme vs olmuş

Doktoruma sordum evet faydası olabilir dedi

Önümüzde ki haftalar ilgileneceğim kendimle tekrar

İlacın ismi "fampyra" doktoruna sor araştır sende

Ama dediğim gibi askerlikten muafsın , kendim muafım polinörapati hastasıyım

Tanıdığım polinörapati olan hastalar da muaf

Tekrar geçmiş olsun

Bu arada ilacı sakın kendi başına kullanmaya kalkmışma

İlaç kimyasal sonuçta telafisi olmayan hatalar yaparsın doktorunla araştır

Çirkin Bey

İximi ferahlattni tesekkur ediyoim her kelimeniz icin. Acaba engelli raporu va durumu nedir ? Sonucta belirli hareketlerimizde ve gunluk yasantimizda kisitli olsugu yerler var.

fth-94 kardeşim

Bütün polinörapati olan kişiler aynı durum da olmak zorunda değil bunu Önce Anlayalım Örneğin ,
Sen de düşük ayak olur başka polinörapatili hastada olmaz

Yada Polinörapatili Başka hasta nefes darlığı yaşar polinörapati ye Bağlı ama sen yaşamazsın

Örnekler böyle uzar gider , Benim sana tavsiyem diğer polinörapati hastalarının Şikayetleriyle ilgilenme !

Zamanla ya bu adam çift görüyormuş Bende iler de zor
Göreceğim demeye Başlarsın her zaman morelini yüksek tutmaya çalış ve asla fizik tedaviyi terketme..

Ancak Şunu emin bir şekilde söyleyebilirim bütün polinörapati hastaları, Askerlikten Muaf

Ben de polinörapati hastasıyım herediter polinoropati ve askerlikten muaf belgem var
askeri hastaneye sevk ediyorlar sen şubeye gittiğinde söyle sağlık problemlerim var onlar seni askeri hastaneye gönderiyorlar kurula giriyon.
kurula gideceğinde emg felan ne varsa götür yoksa senden yine onlara girmeni isterler çok uğraşırsın.ben yanımda tahlilleri emg ne varsa götürdüm ona baktılar ona göre karar verdiler.

ve bendede senin gibi düşük ayak var maalesef yaşım 24 oldu baya zorlanıyorum yaşamakta şuan çalışamıyorum sabahları kalktığımda yürüyemiyorum öğlene doğru geçiyor ağrılar o zaman rahatlıyorum.. psikolojini sağlam tut herşeyi kafana takma ben bi ara herşeyi kafaya takıyordum sağlık problemlerimi oturduğum koltuktan kalkamaz hale geldiydim ama şimdi öyle değilim şükürler olsun kafama takmıyorum boşver ölümlü dünya .allah sevdiği kuluna dert verirmiş.yani bu hastalığı olan kişiler kendini hemen salmasın psikoloji çok önemli.şuan mat aldım spor matı üzerinde egzersiz yapıyorum çok iyiyim ayaklarımı gerdiriyorum bi sürü hareket yapıyorum.ve bu rahatsızlığı olanlar sürekli oturmasın hareket etsin yani egzersiz .herkese allah şifa versin umudumuzu kaybetmeyelim

Biraz zor oldu ama alabildim. Polinorapati karmasik bir hastalik vucuda olan etkisi ile veriliyor. Benim ayaklarda pesçavuş ve alt ve ust ekstremleri agir sekilde etkileyen akson hasarininda olustugu herediter polinoropati olarak fizik heyette fizik tedavi bakti , ortapedi ve noroloji. Ucunun ortak gorusu ile %40 rapor verdiler.

Psb40

Fiziksel bir hasar yok bende gücsüzluk ve agri genelde oluyor.cabuk yorulma birsey tasiyamama gibi.emg yaygin sensorimotor polinorapti cikiyor. Genetik testte pmp 22 gen delesyonu (hnpp).Basvurmayi dusunuyorum verirler mi bilmiyorum.gecmis olsun

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt