Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Herediter polinöropati mevcut. Araç alımı için nasıl bir raporum olmalı?

Myserty94

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Vazgeçtim araba sevdasından..
Bütün otobüsler benim.

İlk baştan başlıyorum yazmaya..
Her şey engelliler ötvsiz araç alıyor cümlesini duyduktan sonra başladı.
Bu arada bende işe başladım her ay düzenli bir geliri olunca insan neden olmasın neden araba almayım ki diye düşünüyor.
Düşündüm taşındım araç almaya karar verdim.
Hep beğendiğim bir araç vardı Ford Fiesta engelliler.biz e sordum araç hakkındaki düşünceleri daha önce kullananların yorumu vb.
Bir çok kişi geri dönüş yaptı sağolsun yardımcı oldu.
Aralarında Mustafa bey yani Çapa68 sağolsun bizzat kendi ilgilendi onunda yardımıyla birlikte bayilere mail atmaya başladım %80’i geri dönüş yaptı bilgi verdi.
Bayi ile fiyat konusunda anlaştık her şey yolundaydı ta ki benden ehliyet ve sağlık raporunu istedikten sonra büyü bozuldu.
Bayiye ehliyet ve raporumu gönderdim. Aradan 15 dakika geçmedi.
Satış danışmanı aradı.
Gizem hanım raporunuzu vergi dairesine gönderdik raporunuzda araba kullanmaya engel bir durumunuz olmadığı için indirimden yararlanamıyorsunuz dedi.
Raporumda herediter polinöropati tanısı yazıyor.
Ehliyetim H sınıfı üzerinde Özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi bulunmaktadır.
Şimdi ne yapmalıyım?
Raporu yeniden mi çıkartmalıyım?
Ehliyetimi ne yapmalıyım?
Yeni kanun çıkmış otomatik vitesli araç kullanlar için ayrı bir sınıf açılıyormuş?
Aklımda bir çok soru işareti var.
Sizden yardımlarınızı bekliyorum..
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürü bir borç bilirim J
3 Aralık Dünya Engelliler günümüz kutlu olsun.
Bir gün değil her gün hatırlanmak umuduyla..

Gizem hanım merhabalar,
Çok geçmiş olsun öncelikle.
Ama rahatsızlığınızla ilgili bilgim olmadığı için şunu sorayım, alt yada üst ekstremitelerinizi kullanırken sorun yaşıyor musunuz? Polinöropatinin bunlara yol açıp açmadığı önemli. Raporda ellerinizde-ayaklarınızda kısıtlama yaşadığınız belirtilmiş mi?

Merhaba,
Çok teşekkür ederim kısmet hanım.
Bedensel olarak herhangi bir sorun yaşamıyorum hepsini çok rahat bir şekilde kullanabiliyorum.
Günlük hayatıma aktif bir şekilde devam edebiliyorum.
Tek sorun her iki ayak bileğinde (özellikle sağ tarafta daha belirgin) güçsüzlük var.

Bu belirtilmemiş mi raporunuzda, bence bu yeterli özel tertibatlı araç raporuyla araç almanız için. Başka bir bayii ile daha mı görüşseniz acaba?

Raporda dediğmi sadece Herediter polinöropati mevcut yazıyor onun dışında tek bir kelime dahi yazmıyor raporu defalarca inceledim.
Bilemiyorum açıkcası hevesim çok kırıldı :(

Belki o yüzden kabul etmemişlerdir, polinöropati mevcut, sağ alt (yada her iki alt) ekstremite de güçsüzlük var gibi bir ibare istiyor olabilirler. Bu durumda da sil baştan yeniden almanız gerekir.

Bayiler bilgisiz olabiliyor.%91 Oranım var sorunum iç hastalıkları diyorum Ötv muafiyetli olduğumu söyledim.Bir firma kefil istedi...Bir firma h sınıfı ehliyet istedi..Bir firma ötv muafiyetli satmıyoruz dedi..Bir firma mahkeme kararı istedi:)Şaka gibilerdi....Tebretoğullarına sorun birde.

Kısmet hanım yani tekrar rapor almam gerekiyor hem fikiriz o konuda.

ugir,
Bayideki kişi baya baya bu konuyla bilgili görünüyordu gerek konuşması gerekse konuya hakimiyeti iyiydi.

Uzuv(lar)da hareket kısıtlılığı olduğu raporda açık olarak yazmalı. Yani raporda tanı dışında "ayakları kullanmaya gerek olmayacak şekilde elle sürüş sağlayan özel donanımlı araç kullanır" vb. bir ibare olmalı. Bu şekilde olursa araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz.
Ama unutmayın, bu durumda üzerinde özel donanım bulunmayan hiç bir aracı kullanamaz olursunuz

Bülent bey teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak benim araba kullanmama engel bir durum yok.
H sınıfı ehliyetimi sadece Otomatik Vitesli araç kullanabilir diye nasıl değştirebilirim?
Ya da otomatik vitesli araçlar için başka sınıf ehliyetler varmı?

Engeliniz sadece sol ayağınızdan olmalı, otomatik vites ibaresi ile ÖTV-MTV'den muaf olabilmek için.

Ben neye girdiğimi vallahi anlamadım :D
Engel durumum araba kullanmama engel değil her iki ayağımıda aktif olarak kullanabiliyorum.
Bununla birlikte araç alırken ötvden yararlanamıyorum.
Vergi dairesinin dediğine göre araba kullanmama engel bir durum yok.
Ama asıl sorun sağ ayak bileğimde iyice sarpa sardı bu olay :D

gizem yaşın küçük olmalıki her iki extremitelerinizde kullanabiliyorsun bende 20 yaşımdayken askerlik yaptım heredeiter polinöropati sinsice ilerleyen çok sinir hastalığıdır yaş ilerledikçe oda ilerler eğer dediğin gibi extremitelerin iyiyse hemen bir fitness salonuna yazıl ve bacak baldır hareketlerini kontrollü bir şekilde yap ve spor yaşam tarzın olsun .

banderas;

Önerin için teşekkür ederim. Zaten hafta bir gün havuza ve spora gidiyorum :)

Merhaba bende Polinöropati hastasıyım.Şuan hareket durumun nedir acaba?

Üst Alt