Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Herediter polinöropati olan kim var?

beyazyakalı

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, iyi günler dilerim bir sene önce polinöropati adlı hastalıga yakalandım araştırmalar sonucu (hederiter polinöropati) teşhisi konuldu. Aileden geldigi söylendi ama ailede kimsede yok :) Doktorum ersin tan 55-60 yaşlarında eline baston alırsın dedi ama ben bir sene içerisinde iyice ilerledigini fark ettim. kısa mesafe yürüyorum ama uzun mesafelerde koluma birisi girmezse düz yürüyemiyorum. Hastalıgıma %20 engel verdiler. Sizin bilgileriniz varsa ilerisi için lütfen yardımcı olun bazen çok daha kötü oluyorum bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim :) ALLAH yar ve yardımcınız olsun vesselam.

bildiğim kadarıyla yazayım kardesım ;
Polinöropati vücuttaki sinirlerin işlevlerini kaybetmesine neden olan bir hastalıktır. Vücudumuzdaki her organ (kalp, deri, göz, bağırsaklar, kaslar, mesane vs) beyin ve omurilikten uyarılar olarak normal işlevlerini sürdürür. Bu uyarılar beyin ve omurilikten çıkan sinirler tarafından sağlanmaktadır. Sinirlerin görevi gelen elektriksel uyarıları hedefine ulaştıracak kimyasal ve elektriksel değişimleri sağlamaktır. Sinirler işlevini oldukça karmaşık biyokimyasal reaksiyonlar sayesinde yerine getirmektedir. Bu karmaşık reaksiyonları engelleyebilecek kimyasal veya yapısal değişiklikler uyarıların hedefine ulaşmasını engellemektedir. Bu durumda hastada kas sinirinde hasar oluşması durumunda güç kaybı, deri duyusunu alan sinirlerde hasar oluşması durumunda uyuşma, duyu kusuru ve dengesizlik, göz sinirinde bir sorun oluşması durumunda çift görmeler, yüz sinirinde bir sorun oluşması durumunda yüz felçleri oluşur. Kısaca polinöropatide tutulan sinirin işlevini kaybetmesine bağlı değişik nörolojik kayıplar oluşmaktadır. Polinöropati tek bir hastalık değildir. Bir çok polinöropati tipi vardır ve başka hastalıkların seyrinde de polinöropati oluşabilir.

çok geçmiş olsun. lakin konunun yeri burası değil anladığım kadarıyla sitede yabancısınız adminden ricam ekpss bölümünden alabilirse iyi olur. tekrar geçmiş olsun

merhaba beyaz yakalı 14 senedir polinoropatiliyim.iyi bir doktora gitmişsiniz. size onerim ıvıg ten doktorunuza soz etmenız.polinoropatının tek ılacı dıyebılırım .muhtemel kı sıze kortizon verdiler. veya verecekler.lutfen moralınızı bozmayın ve sıtedekı aynı hastalıgı paylaşanlar kosesını takıp edın derım gecmıs olsun selamlar

Öncelikle özür dilerim yeniyim yapamadım :) Bana doktor kortizon ıvıg veya başka bir ilaç vermedi sadece gelmek istersen bir yıl sonra gel dedi. Bende bu hafta bitkisel tedaviye başlamak için bi klinige görünecegim inşallah faydası olur

Üst Alt