Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Herhangi bir defterdarlığa vergi indirimi için başvurabilir miyim ?

hakan003

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
2 sorum olacak

1) istirahat raporuluyken vergi indirmi için başvurabilir miyim

2) son çalıştığım yer muğla ama ikamet ettiğim yer afyon. ben afyonda defterdarlığa vergi indirmi için başvurabilirmiyim muğladaki iş yerinden çalışıyo belgesi alsam illa muğladan mı başvurmam gerekiyor

bilgisi olan varsa beklıyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler

1.Evet istirahat raporluyken vergi ind. için müracaat edebilirsin..
2. Hayır istediğini yerden vergi ind. için müracaat edemezsiniz, İş-yerinizin bağlı olduğu maliyeye müracaat edeceksiniz...

peki muğla defterdarlığından 2 yıl lık vergi indirimi belgesi aldım 2 yıl sonra kontrol yazıyo muğla defterdarlığından aldığım vergi indirimi belgesini kullanarak yaş , gün ve hizmet yılı yeterli afyondan bu belgeyle bir iş yerinde 1 ay sigortalı görünüp afyon sgk ya emeklilik için başvurabilirmiyim

2 yıl sonraki kontrol ü yine muğladamı yoksa emekli olduğum il olan afyondamı yaptırmam gerekıyo

Vergi indirimine temel oluşturan rapor için kontrol muayenesi yazıldıysa, doğal olarak süreç defterdarlıkça takip edilir; yani emekliliğe/sgk'ya dair bir durum söz konusu olmaz.
Yapılması gereken, kontrol muayenesi zamanı geldiğinde kontrol şerhi koyan defterdarlığa başvurmak ve kontrol muayenesi için sevk almaktır.

Ama, bundan önce, yaşadığınız yerdeki defterdarlığa gidip, "x defterdarlıkta kontrol muayenesi şerhi düşülmüştü, ama ben artık burada ikamet ediyorum, işlemlerimin buradan yapılmasını istiyorum" diyerek şansınızı deneyebilirsiniz. Bana olabilir gibi geliyor...

sayın bülent abi gerçekten sağol çok yardımcı oldun bana mümkünse 2 sorum daha olacak

1)ben şu anda istirahat raporluyum raporluyken vergi indirimi almak için son çalıştığım yer muğla olduğu için muğla defterdarlığına başvurdum ve 2 yıl süre ile vergi indirimi aldım ve emeklilik hakkı elde ettim ben emeklilik işlemlerini afyonda yürütmek için afyonda bi yerde 1 ay sigortalı göründüm muğla defterdarlıktan aldığım vergi indirimi belgesiyle afyon sgk ya emeklilik için başvurabilirmiyim bu şekilde yapabilirmiyim abi olurmu

2) abi diyelim afyon defterdalık dediki nerden aldıysan belgeyi orası yaptırır kontrolünü bende süreyi bitirip emekli olmadan önce afyonda 1 ay sigortalı göründüğüm için yeni vergi indirimi hakkı için afyon defterdarlığa başvurabilirmiyim

şimdi neden bu yola başvuruyorum onuda söliyim istirahat parası alıyorum ve onunla geçiniyorum şimdi muğladan yapsam işlemleri takdir edersinizki en az 4-5 ay sürer işlemler belkide sonunda bişey çıkmaz emekli olamam ve her iki senede bir aynı eziyet hiç olmazsa kendi memleketimde ilgilenebilirim takip edebilirim herşeyi

biraz karışık oldu ancak bu şekilde olursa benım için çok iyi olacak şimdiden teşekürler sağolun

1.Afyonda 1 ay sigortalı olduğunuz dönemde Afyon maliyesine müracaat edeceksin o 1 ay sigortalı olduğun iş yerinden çalıştığına dair bir belge alarak maliyeye gideceksin maliyeye Muğla maliyesinden tarafıma verilen vergi ind. hakkımı Afyon iline aldırmak istiyorum diyerek ten bir dilekçe ile müracaatını yapacaksın..
2.Vergi ind. hakkınız olduğu için tekrar vergi ind. için müracaatta bulunamazsınız...

Not:Muğla ilinden Afyon iline vergi ind. hakkı olduğunu belirten yazı geldiği vakit Afyondan emeklilik işlemlerini başlata bilirsiniz..Afyon maliyesini arada sırada bir yoklayın

ilker;

Bişey sormak istiyorum ben 1999 yılında vergi indirminden faydalanıyorum.Kamuya girdiğimde bu vergi indirimi hakkım devam edecek mi dir?Emekli olmak istediğimde tekrar rapor isteme olasılığı var mıdır?Tekrar rapor almamı isterlerse %40 alma şansım sıfır yeni yönetmeliğe göre bilginizi bekliyorum.

Vergi ind. hakkı bir kez alınır....
Özelde çalışıyorsun kamu ya geçtin vergi ind. hakkın bakidir...

ilker abi peki mesela 2 yıl sonraki kontrol de heyet raporu %40 ın altında olursa yada ankara bu oranı aşağı çekerse vergi indirimi hakkı bitmezmi mesela emekli oldun bu yolla emekliliğin iptal olmuyomu yanlış biliyo olabilirim

2 yıl sonraki kontrol de rapor oranın %40 altına düşer ise evet vergi ind. hakkın iptal olur ver emekliliğin iptal edilir..

Üst Alt