Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Herkes işkur'da katıldığı toplu görüşmenin takipcisi olsun

Arıkan

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Özel sektör sadece toplu görüşme yapıp eleman açığını kapatmıyor taki bimerden bu durumun tesbitini isteyene kadar ben şu firmanın toplu görüşmesine katıldım açıklarını kapattılarmı kapatmadılarmı öğrenmek istiyorum diyerek

Yo duzgun olanlarda var fakat benim gordugum bimer den ardini aramazsan iskur ceza kesmiyor

Sigorta girisini yapinca zaten ise girmis olursun ne alaka

Hiçbir görüşmeye katılmıyorum. Katılmakta istemiyorum insanları yormaktan başka işe yaradıkları yok. bir çok yere başvuru da bulunuyorz bir çok firma çok iyi tam istediğimiz şeklinde çok olumlu geçmesine rağmen ne haber verilmiyor arayan olumsuz diyende olmuyor lanet gelsin diyorum buradan böyle yapanlara. Artı bu İŞKUR engellileri sadece -hamallık işlerde kullanılacak adam aramaktadır daha çok bundan dolayı gitmek istemiyorum. Umarım buraya yazılanları görürler.

Talep ve gönderme işlemleri

MADDE 5 - Özel sektör işverenleri, çalıştırmakla yükümlü bulundukları özürlü, eski hükümlü ve terör mağdurlarını, yükümlülüğün doğmasından itibaren yedi gün içinde niteliklerini de belirterek bulundukları yerdeki Kurum il veya şube müdürlüğünden yazılı olarak talep eder. Ancak, işveren taleplerinde, işyerinde yapılan işin gerektirdiği ağırlıklı vasıfların üstünde istihdamı zorlaştırıcı şartlar öne süremez. Öne süren işverenlerin taleplerinde yer alan istihdamı zorlaştırıcı koşullar Kurum il veya şube müdürlüğünce kabul edilmez.

İlgili Kurum il veya şube müdürlüğü işverenin bu talebinden itibaren en geç onbeş gün içinde niteliklere uygun gördüğü özürlü, eski hükümlü ve terör mağdurlarını talepte belirtilen açık iş sayısından az olmamak üzere, gerektiğinde niteliklerini belirten belgeleriyle birlikte işverene gönderir. Bu şekilde gönderilenlerden talebin kısmen veya tamamen karşılanamadığının, gönderme tarihinden itibaren en geç 22 gün (Bu süre, gönderilen kişilerden uygun görülenlerin 15 gün içinde işe alınma süresi ile işe alınanların ve alınmayanların, alınmayış nedenleri de belirtilmek suretiyle 7 gün içinde yazılı olarak Kuruma bildirilme süresi toplamından oluşmaktadır.) içinde işverenin yazılı olarak Kurum il veya şube müdürlüğüne bildirmesi gerekir.

Bu bildirim üzerine, on gün içinde, şayet bildirim yapılmamış ise gönderme tarihinden itibaren 30 gün içinde Kurum il veya şube müdürlüğüne kayıtlı özürlü, eski hükümlü ve terör mağdurlarından öncelikle varsa işgücü talebi şartlarına uygun olanlar, bunlardan bulunmaması halinde kayıtlı bulunan diğer özürlü, eski hükümlü ve terör mağdurları, meslek ve öğrenim durumlarını içeren listeler düzenlenerek, kontenjan açıklarını kapatması için Kurum il veya şube müdürlüğünce son kez işverene gönderilir.

Seçme işlemi/işlemleri için adaylar işverene ayrı ayrı veya toplu olarak gönderilebileceği gibi, gerektiğinde işveren veya vekili Kurum il veya şube müdürlüğüne davet edilerek, seçme işleminin Kurumda yapılması sağlanır.

İşverenin, bu şekilde gönderilenler ve/veya listelerde yer alanlar arasından seçimini yaparak, gönderim veya listelerin bildirim tarihinden itibaren on beş gün içerisinde açık kontenjanlarını kapatması zorunludur.

Ben bimerden yazdim fakat bimer pek bi ise yaramiyor

İşkur tarafından yapılan Engelli alımları için özel sektörce toplu görüşmeler yapılmakta fakat bu görüşmeler sadece görüşme boyutunda kalmakta işkur kısaca engelli açığı bulunan firmalara görüşme sonrası cezai işlem uygulamamakta bu durumda bir çok engelli bireyi mağdur etmekte , sorunun en önemli nedeni ise bimer yapılan şikayetleri sadece ilğili bakanlığa iletmekte bakanlık cezai işlem uygulamayan ile il sadece klasik bir takım cevaplarla konuyu kapatmakta asıl sorumluluk bu konuda bimer iletişim merkezine düşmekte yapılan şikayetlerin bimer,e hiç bir getirisi yaptırımı yoktur takip yok yaptırım yok o halde bimer e şikayet etmek durumu düzeltmemektedir bakanlık ise konuyu sadece iletmekte kalmakta başkaca bir inceleme soruşturma açmamaktadır Özel sektörde alması gerekli olan Engelli alımını yapmamaktadır bu konuda bimer ne yapmayı düşünmektedir

Kimsenin konu umurunda degil sanırsam

Konu umurumda :)

Bende yaklaşık bir aydır mülakatlara girip çıkıyorum, işçi alındığını da pek zannetmiyorum açıkçası gördüğümü de söyleyemem çünkü aynı gurup gidip geliyor.Şikayet konusuna gelirsek köpek köpeği ısırmaz demiş eskiler ve iyi de demişler işkur daki memur ne yapıyorsa bimer deki memur da aynısını yapıyordur mutlaka .Ben bu bir ay içerisinde yaklaşık 15-20 iş yeriyle görüştüysem de sadece birisi bana hayır dedi diğerleri onu bile çok gördüler.

Anladığım kadarıyla işkur iş yerleriyle anlaşıyor sadece ilan verdiriliyor ve ''ah be kardeşim bana uygun işçi bulamadım'' mantığı ile herkes mutlu oluyor.İşveren ceza yemiyor ,memur aferini alıyor bizlerde salak gibi gidip geliyoruz.

Bimer ayrı bir muamma 3-4 yıldır ben cevap bekliyorum ,hatta ikinci başvurum ilkini sormak içindi ona bile cevap alamadım.Çok hızlı işleyen bürokrasimiz var ,duble yol yapıyoz acele etmemek lazım ,çöküyor ama olsun gene de yapıyoz

Demekki herkes ayni durumdan sikayetci o halde bunu engelli sitelerinde ve memurlar nette dile getirmeli bimer den de yazmaya devam etmeliyiz

İşte biraz önce BİMER e attığım mesaj;

1-İşkur sistemine kayıt edilen iş ilanları daimi yazılıyor fakat görüşmeye gittiğimizde geçici işçi deniyor
2-Kurum binasında yapılan iş görüşmeleri bir iki hafta sonra tekrar yayınlanıyor,demek ki işveren işçi alımı için değil cezadan kaçma gibi algılıyorum
3-Engelli statüde yaş oranı konuyor ve bu oran zannedersem hiç bulunamayacak eleman için konuluyor olabilir,çünkü bir şehirde kaç tane 35 yaş altı engelli olabilir
4-Balıkesir gibi küçük bir şehirde bu kadar eleman bir binada tutuluyor ve belki hiç uğranmayan fabrikalar olabilir kanısındayım
Sayın yetkili yukarıda saydığım maddeler benim gözüme takılanlar ayrıca çeşitli forumlarda hemen hemen aynı sorunları diğer arkadaşlarımda başka şehirlerde yaşıyorlar.Biz ENGELLİ statüdeki insanlar kimseye yük olmadan alnımızın akıyla helal para kazanmak istiyoruz bizler iş dilenmiyoruz ama bazı memurlar işveren yada temsilcilerinin önünde sanki secdeye varacaklar.Biz ENGELLİ lerin sadece istediği ekmek paralarını kazanacakları iş.
Saygılarımla

Abi millet duyarsız şurda iki kişiyiz ya demekki millet halinden memnun yada hiç bir şeye ses etmiyor bu böyle olursa daha biz çok işsiz kalırız

Ne oldu bu iş kimseden tık yok aradım çoğu firmayı halen karar vermedik kimseyi aramadık ıvır zıvır işkur ceza yazmıyor biz boşuna mı toplu görüşmelere girip çıkıyoruz

Ben yerime engelsiz birini goruşmelere gecirdim onu bile kabul etmediler işkur memurlarini şikayt etmek lazim onlar bizden yana dil işverenden yana kanunlarida iyi bilyorlar ama işverendn yana kullanyorlar

Güncel toplu görüşmelerden hiç bir alım olmuyor işkur cezai işlem uygulamıyor

İşkur ceza kesmez biz toplu görüşme görüşme gezeriz ancak boş boş

bende bir deneyimi yazayım İşkur istanbul için yabancı bir firmanın engelli ilanına başvurdum yabancı bir firma okadar mail atmama ve aramama rağmen firmyaya ulaşamadım firma kozyatagında isim vermicem zaten ilanı güncellemiş forumda bir arkadaş bahsetmiş konuyu evet bu bu firmalar ceza yememek için böyle bir yönteme başvuruyor "sahte numara ekleyip boş bir fake mail adres ekleyerek hiçbir şekilde ulaşılmamak için işkura ilan veriyor.

Büyük bankalarda isim vermicem yine geçen ay bir toplantı oldu bunlar göstermelik görüşmeler 11 yıldır bir fiil çalısırım hep takip ederim iş kovalarım arkadaşlarım için bu görüşmelerde işe giren hiç birini duymadım duyan var mı ?

bundan 9 yıl kadar önce xxx bankaya sınavla girdim ve kazandım engelli statüsünde çok komik paralar veriyolar reddettim

görüşmelere gidin ama asla ümit bağlamayın yoksa hayal kırıklığı olur

Saygılarımla

Peki bu cezai işlemleri uygulamayanlara bir yaptırım yokmu

formaliteden arıyorlar,işlerine gelmiyor almak bu şekilde cezadan kurtarıyorlar yazık yaw devleti kandırıyorlar..devletin aklı garibanda başına geliyor

hocam tolu görüşmelerden sıkıldım bunaldım işkur ceza kesmiyor ki işveren bizi alsa az önce bimerden durumu iyice izah eden bir yazı gönderdim herkes göndersin ki bimer harekete geçsin

oturanboğa bu konuda ne düşünmektesiniz

İş Kura güvenmeyin zaten ağır işleri asgari ücrete yaptırmaya kalkarlar daha çok sagliginizdan olursunuz. Oturun EKPSS ye çalışın tutturamazsanizda evinizde oturun sagliginizdan olmaktan iyidir. Bu arada EKPSS dede Hizmetli kadrosu çoğunlukla özel sektörde asgari ücrete çalışmak gibi birşey yani bir nevi 1900 TL ye temizlikcilik ağır iş sınıfı yani sağlık sorunu çok olan tercih etmemeli.

Engelsizbiz

Tamam da haklısın fakat parasal ihtiyaçlardan kaynaklı durum yoksa kim ister özel sektörü herşeyden önce ayrımcılık hat safada bir de üstüne üstlük işkur ceza kesmiyor işsizlik devam

Üst Alt