Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Herkese ve herşeye rağmen seviyordum

tsira08

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
siz hiç kaza geçirip yerinden kalkamıcak durumda olan sevgilinizin başında saatlerce beklediniz mi?
ona yemek yedirip ayaklarına masaj yaptınız mı?
azarlamaarına anlayış gösterip uzun bir süree psikolojisine verdiniz mi?
onun için sitelere üye olup bi umut aradınız mı?
hayatını memur olarak devam ettirmesi için bütün bilgileri günlerce edindiniz mi?
bütün doktor kontrolerini hatırlatıp onunla beraber gittiniz mi?
en önemlisi herşeye rağmen herkese rağmenn onunla bir ömür düşündünüz mü?

bu da sewgilisi geçirdiği trafik kazası nedeniyle enggeli olan birinin eski sevgilisinden bir yazı..sevgi değil mi yukarıda olanların tek cevabı..bukadar büyük bi sevgi nasıl mı bir hiç haline geldii...

hayatında herkesten sonraya almasıyla,
bütün sürprizlerimee saçmaa oldugu izlenimiye,
düşüncelerimi basit görecek kadar egosuyla,
hergün mutlu etmek için attığım maillere ben de bile yazamıcak kadar kibiriyle..
sadece kaybettiğinde anladıgı sevgisiyle,
sadece kaybettiğinde mutlu etmek için gösterdiği çabasıyla,
ve yine kaybettiğini anladığındaki anlayışı,düşünceliliğiylee

yani yüreğinin engelli olmasıylaa..

engellilik mutluluk için engel değil anlayacağınız...mutlu olmaya çalışın ,mutlu edin..hayat herşeyin bir anda ucup gideceği kadar kısa..

beyninizin ,yüreğinizin,vicadanınızın engelli olmaması dileğiyle...

sole yapmııııs bole yapmıııs
engellıyı bakmısss
hadı baktın bu kadar basına kaktıktan sooora normal
hadı gecmıs olsun
kurtulmusun ıste engellıden

tsira08;

sizi canu gönülden tebrik ederim fedakarsınız ve çok sevmişsiniz ama inanın sizin yerinizde bi erkek olsaydı ve engelli olan kadın olsaydı , çoktan terk eder ve yerine başkasını bulurdu ,size hep zoru oynamış anladıgım kadarıyla , bırakın zor olmaya devam etsin sizde yolunuza devam edin bunca fedakarkarlıga ragmen gönül alıp size sevgiyle yaklaşmıyorsa sizi hak etmemiş diyorum ,ve size 1 benden küçük gelmiş:eek:

Basina kakip kaknmadigima dair nasil yorum yapabiliyosunn suann bunlardan haberi bile yok..

Yalan söylüyorsunuz demiyorum ama anlattıklarınız sizin düşünceleriniz birde karşı tarafı dinlemek lazım. ve anlattıklarınızı, siz kaza geçirseydiniz oda yaparmıydı diyerek sorgulamalısınız. Cevabınız evet ise değersiz bahaneler içerisindesiniz. Yemek yedirip masaj yaptığınıza göre kötü bir kaza geçirmiş. Psikojisine verdim diyorsunuz ama psikolojisini anlayamamışsınız. Yaptıklarınız extra değil olması gereken şeyler. Bunu burda dile getirmişseniz pekala onun yüzüne ve ya onun arkasından da dile getirmişsinizdir ki bu yakışık bir durum değil. Sizi üzmek istemem ama herkese ve herşeye rağmen sevememişsiniz

bence sizi kendisinden soğutmaya çalışıyor ve engelli biriyle evlenmenizi istemiyor bu kendisi bile olsa ben artık engelliyim seni mutlu edemem istediğin hayatı yaşatamam sağlıklı biri ile mutlu ol diyemiyor

ee sen onu bakmissin hizmet etmissin kendi deyiminle:confused: kiii bu insanlik gergi egerkiii seviyorsan ben bunu bunu yaptim demen akla en son gelecek birsey olmali sevgi diyosan
en cok takildigim
herseye herkese ragmen
bu demmek engelini kabul bile edememissinkiii
o saglam birii
neden engelliyle yasayacakkii
seven bunu bi kere aklina bile getirmemeli
ne varmiss ayagimi engelli
kolumu engelli
kafada olmadfigi
kor sagir olmadigi memur ogretmen meslekleri telafuz edebildiginden nasilsa kendine yetecek para kazanacak islevi oldugu asikar
bide burasi biz engelliler sitesi
bizleri en cok uzen eksikligimizi yuzumuze vurarak kendini bisey zanneden sozde saglam takimi:mad:

tsira08;

En iyi ihtimalle seni kendinden soğutmak istiyor olabilir.. İkili ilişkiler konusunda kendini yetersiz görüyordur, debresyondadır, atlatamamıştır sonradan sakat kalmış olmanın şokunu...

En kötü ihtimaller ile (birden fazla ihtimal olma olasılığı yüksek) hayattan ve karşı cinsden beklentileri değişmiş olabilir. Çıtası yükselmiştir.. Seni kendisi için yetersiz buluyor olabilir.. Daha fazla, çok daha fazla özelliğe sahip birini istiyor olabilir...

Senin yaptığın fedakarlıklar onu boğmuş olabilir.. Üstüne düşmen, maddi manevi her sorununa burnunu sokman, sürekli onu kontrol etmen, nefes almasını engellemiş olabilir..

Senin bana göre yanlışların üstüne fazla düşmen.. Neden sen yediyorsun yemeğini ki? Annesi yok mu? Neden hastane işlerini sen hatırlatıyorsun ki? Neden o asabiyken, kavga modundayken susuyorsun, alttan alıyorsun ki, Etseydin çatır çatır kavganı onunla..? Sağlıklıyken göstermeyeceğin iltiması, neden sakat kalınca yapayorsun ki?

Kıyamamışsındır..:) Diğer bir adı acımışsındır..

Sevginden çok ona olan merhametin ön plana çıkmış, onu senden soğutanda bu olmalı.. İnsan sevdiğine merhamet eder tabi, zor zamanlarında susar, alttan da alır ama bu senin zaafın haline gelmemeliydi.. Ona sunduklarının karşılığını aynı şekilde almayı umut etmemeliydin.. Senin ona karşı aldığın her yumuşak tavır onda senin umut ettiğin etkiyi yaratmamış. Buda demek oluyor ki yani bence, sen ona korunmaya, kollamaya muhtaç, bir sokak kedisi muamelesi yapmışsın. Kendi başına bir hiç olduğu izlemini yaratmışsın.. Onun eli ayağı kolu olma rolünü üstlenmişsin.. Yanlış yapmışsın..:)

Senin beklentin minnet.. Sana minnettar olmasını ve kendince sarfettiğin emeğin karşılığı olarak aşkına aşkın kadar bir aşk ile karşılık vermesi..

Sen aşk dolu sözler yazmışsın, maillerine cevap vermemiş, kibirli diyorsun.. Seni artık sevmiyor olabilir, hayatının bir bir bölümünü yalnız yaşamak istiyor olabilir...Şu olabilir, bu olabilir.. herşey olabilir.. Benim aklıma ilk olarak bunlar geldi..

Vefasızda diyorsundur sen onun için.. :)

Sevgi emektir lafına hiç inanmıyorum ben.. Gönül işlerinin pusulası başka türlü çalışıyor.. Zamanında sevmiş seni, şimdi sevmiyor ve istemiyor, ben onun için şunu yaptım, bunu ettim, kadir kıymet bilmedi vs.vs. geçti artık bunlar..

Bitmiş işte nokta..:)

birşey demek istemem bu konuda ama demeden geçemeyeceğim her ne olursa olsun herşeye herkese rağmen sevememişsiniz siz çünkü sevmek fedakarlık ister doğru ama sevgi emek ister sevgiyi bir günlük yaşamak istersen emeğin buraya kadar yok ömür boyu yaşamak istersen onu yargılamadan onun her türlü sebeblerine rağmen itirazlarına rağmen sevmek lazım ALLAH ONU SENİN SENİDE ONUN KADERİNE YAZDI İSE BİRBİRİNİZDEN KAÇIŞINIZ YOKTUR...HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN....

İşin özü: dün bu adama aşıkmışsınız, bugün değilsiniz. Bu kadar basit aslında. Şusu-busu hiç önemli değil.

Yazdıklarınızın aşkın değil merhametin ifadesi olduğunu da söyleyebilirim, adamın korkak olduğunu vs. de! Ama dedim ya, bugün bunların hiç bir önemi yok. Şu anda tek bir gerçek var, bugün ona aşık değilsiniz. Onun için de onunla olmak için değil, onunla neden olmadığınıza dair yükünüzü hafifletmek için yazıp düşünüyorsunuz... Gerek yok ki. Örttüğünüz kapıdan ileriye doğru yürüyün gidin... Merak etmeyin, o da yeni durumla başetmenin bir yolunu bulacaktır...

vicdanını rahtlatma adına leyla :)) insanlar burda kendisine destek vererek vicdanını rahatlatma kendini temize cıkarma yoluna gitmiş tsira. ama doğruluğu kesin olmayan bir kişinin düşüncelerini içeren doğruysa diğer kişinin hangi koşullar altında böyle tepkiler verdiğini bilmeden ben kendi adıma tsiraya böyle bir destek veremem.

bana kalırsa dünde aşık değilmiş. yazılan mazeretlerden bir ilişki bitmez. bir ilişki bitebilir diyelim bir sevgi asla bitmez. seviyordum dediğine göre artık sevmiyor. dünde sevmiyordu. sevgi bu kadar basit değil. bu kadar basit nedenlerle bitecek bu kadar ayak altına alınacak kadar küçük de değil..

eğer aşıktım diyorsa aşık olan kadar aşık eden insanında bunda payı vardır. sizi kendine bu kadar aşık edebiliyorsa artı yönleri eksi yönlerinden çok çok fazladır. karşısında dörtdörtlük bir insan bekleyip onu hatalarıyla sevemiyorsanız kimse bana aşktan bahsetmesin.

kişi kaybettiğinde mutlu etmek için çaba göstermiş. ama diğeri bu çabayı görmezden gelip aksine bunu bile sevgisinin bitimine mazeret göstermiş. sadece bu paranoya onun size değil sizin ona bir beden küçük geldiğinize inandırıyor beni.

komik geldi vicdan rahatlatma dediğin olay kusura bakma..vicdanım rahat..vicdanımı etrafımdaki insanlar da rahatlatırlar zaten bunun için buraya yazmama gerek yok ben sadce eğer bu durumda olan biri varsa yazdıklarımdan yola çıkarak dikkatli olsunlar diye yazdım..engelli birinin normal sevgilisi olabilir buna hemen vicdan etiketini yapıştırmak çok yanlış bir okadar da acımasız..aşıkk-tın sewiyor-dun olayın o kısmı çok da önemli değil hala çok sewiyorum çok özlüyorum..sadece herzaman yanında olmak istedğim birlikte oldugum süre boyunca ne yaparsa yapsın peşinden koştuğum adam bi noktadan sonra onu hayatımdan çıkarmama neden oldu..herkese karşı dediğim nokta da buydu zaten..onun için herşeyi göze alırken onun biçok şeyi benden önceye almasıydı..bu yazdıklarımı yapmış olmak için de yapmadımm daha ne olabilirdi daha fazla kendimden nekadar ödün verebilirdim sabrımı nekadar zorlayabilirdim yada daha kimi karşıma almam gerekirdi...herkesin düşüncesi kendine sadece bir örnek ve eğer benzeri bir durum olursaa ona göre davranılması...

degerli kardeşim kimseye açıklama yapmak zorunda deyilsin ,herkez ne yaşadıgını kendi bilir , dogru yaptıgına inanıyorsan bu kadar yorumlarada fırsat tanıma bu senin yaşamın , mutlu yada mutsuz olacak olan sensin , kim ne düşünürse düşünsün ....

Haklısınız Tsira08. Buradaki insanlara yardımınız için çok tesekür ederim. Kendi adıma yazdıklarınızdan yola çıkarak çok dikkatli olacağım . Bana göre sizin bir eşiniz dünyada yok, çok fedakarmıssınız. ayrıca yaptıklarınızı kimse yapmaz emin olabilirsiniz.. ALLAH sizin yardımcınız olsun.

ewet benim istediğim de sizin tarafınızdan böyle anlaşılmaktıı..bakış açınızın dar olması sizin suçunuz değil tabi de biraz daha düzgün üslupla yazsaydınız daha iyi olurdu.bu arada konu başlığı benim açtığım başlık değil yöneticiler tarafından bu şekilde düzeltilmiş ben daha farklı bi başlık yazmıştım anlatmaya çalıştıklarım başllıkla alakası yok

böyle işlere karışmam hayırlısı olsun derim sadece ama konu yabancı deyil içimi boşaltıyım. neresinden başlasam bilmiyorum uzun lafın kısası bende kaza geçirdim sol kol kısmen ve sol ayağımın diz altından kullanamaz hale geldi. zordur çok zordur sonradan bir uzvunu kullanamamak engelli olmak zıplayamamak birilerine muhtaç olmak yaşayan bilir. 6 ay yataktan hiç kalkamadım 2 yıl süreyle devamlı hastanelere gittim. bu süre içinde psikolojik ilaçlar kullandım kız arkadaşım yanımdan hiç ayrılmadı o iğrenç yaramı kaçkere pansuman etti gözyaşımı sildi yemeğimi yedirdi terimi sildi uykusuz kaldı sabaha kadar uykum var demedi annem babam cahildi bütün hastane işlerini kendi halletti.

ufak hatasına sinirlendim bağırdım ağır hakaret ettim tv kumandasını kafasına fırlattım tokat attım burnunu kanattım kovdum aklıma gelmeyen daha neler neler. bir kere bile ben senin için şunu bunu yaptım demedi. yaptıklarım tabiki hoş değildi. sevdi doğal olarak neler hissetiğimi hisseti anlayabildi. hep destek verdi. annensi istemedi akrbaları istemedi ama o bırakmadı beni

çok şükür hepsi geçti evlendik ben duruma alıştım ruh halim düzeldi huzurluyum onu üzmüyorum o yaptıklarıyla böbürlenip bunları ne benim yüüme nede arkamdan hiç söylemedi. ben eşimin hisetiğini sevgi biliyordum. burdaki durum sevgiymiş. acaba eşimin bana hisstetikleri ne?

o da sevgi ama sizinki de sevgii bütün yaptıklarınızın benzerleriyle ben de karşılaştım karşılaşınca hemen ayrıılalım ben yapamıyorum demedim tabi..ben onunla istediğim hayatı onun benim kadar istememesi içiin ayrıldım ondan..sewmeseydim durumdan ötürü ayrılmaya kalksaydım bunun için olayın üzerinden 3 yıl geçmesini beklemezdim..kurduğum hayaller planlar hepsi yarım kaldıı..neden..çünküü onun düşünmesi gereken ve düşündüğü farklı durumlar vardıı..kendi hayatını yada bizim hayatımızı düşünmedi..benim burda yazdıklarım tekrar ısrarla sölüyorum kimsenin başına kakıp yaptım demek değil..her durumunda yanında olduğum insanı ömrüme dahil etmek isterken onun bizimle ilgili hayata dair düşündüklerinin sadece düşünceden ibaret olmasıydı ki o düşünceleri de ben sonradan öğrendim..sewdiğini göstermek yada hayatının geri kalan insan için planlar yapmak bunun için çaba sarfetmek zor şeyler değil..nasıl olsa hayatımda her türlü deyip kenara çekilmek ne yaparsam benimle demek sonucu bu hale getiriyor..konuya dair gerek konunun başlığının değişiminden gerekse sanıyorum hissettiklerimi yanlış ifade etmemden yanlış anlaşılmalar oldu sanırım...hiç gocunmadım hiç zor gelmedi şimdi olsa yine yaparım sadecee ben herşeyimi ona göre ayarlarken onun beni hep ertelemesiydii durumun özeti..sewgimi kimseye ispat edicek değilim zaten herkesin sewgisini yaşayışı farklıdır..ayrıldığımız 1 sene oldu ben hep sewiyorum hep özlüyorum niyee olmuyo derseniz..değişen hiçbirşeyin olmayacağının farkındayım..benim önceliğim oyken onun önceliği benden başka herşeydi..

ona acıdığını hissettirmişsin sanırım sevmekten öte.kimbilir. kendini hiç eleştirdin mi kardeşş

Kendi içinde tutarlılık yok daha. sevgisinin bitmesinin nedenlerini sıralamış hala çok seviyorum demiş hem bitmiş hem seviyormuş :)(Allahım kimseye böyle sevgi nasip etmesin ) buraya vicdanını rahatlatmaya gelmiş diyen arkadaşa cevremdeki insanlar rahatlattı diyor :)))))) benim önceliğim o iken diyor kendisi ilişkisini çevresine danışıyor:) adamın diliyok bol keseden salla burda... herkese ve herşeye diyorsun memur olması diyorsun onun önceliklerinden bahsediyorsun bu işin içinde para var çekememezlik var çıkar var daha neler vardır neler :)))))) zaten sizinki sevgi değil çıkar ilişkisi gibi duruyor. ve burdan hiç masum durmuyorsun.

tsira yı biyerde anlıyorum. tamam engelli olmak çok zor, olmayan anlayamaz. ama engelli yakını, annesi, kardeşi, eşi artık enyakınında ona bakan kimse bu kişileride engelli yakını olmayan anlayamaz, engellilerde anlayamaz. siz kendinizce tanımlıyorsunuz bizim duygularımızı, merhamet falan diyorsunuz. ama siz özellikle bu durumun ilk safhalarında bizimde neler hissettiğimizi anlayamazsınız. mesela eşimi yeni zor bir hayata alışmasına nasıl yardımcı olabileceğimi, ona destek olmak için yaptıklarımın doğru veya yanlışlığını, ya da geri tepecek davranışlar olmamasını, en çok o mutsuzken bende mutsuz olup iyice içini karartmamak adına ona mutlu görünmeyi ve daha birçok kestiremediğimiz davranışlarımızın çaresizce işe yaramasını beklemek.... sizin için başınıza gelen şey sadece sizi ilgilendirir. Ama Allah bir insanı bu şekilde sınıyorsa, etrafındakilerde bu sınavın içine dahildir. Eğer evlenip bir insanla bütün olmuşsanız , bir insanın diğer eşi olmuşsanız, artık birdaha ikiye bölünemezsiniz. Yarım kalırsınız...
yanlız tsira biraz uzaklaşıp onu yanlız bıraksaydın, ve onun tepkisini izleseydin, seni sevmediği istemediği içinmi böyle davrandığını, yoksa bu davranışların diğer arkadaşlarında söylediği sebeplerden mi kaynaklandığını anlardın ve daha sağlıklı karar vermiş olurdun. Allah inşallah onu hayırlı kişilerle karşılaştırsın...

baştan sonuna kadar okudum. en başında şunu belirtmeliyim o kadaryıl beraberolduğunuz cevap veremeyecek durumda olan belki de sizin düşündüğünüz gibi düşünmeyen bir insanı burada satmanız. bu konuyu okuyan ve cevap yazamayan bir çok kişinin sizin anlatıklarınız karşısında o insanın insanlığına şerefine karakterine belki de annesine babasına küfür ettirme pozisyonunda bırakmanız en iyi tabirle ayıp. çok ayıp

bir insanı bırakmanız için engelli olup olmaması önemli değil engelli bir insanda bırakılabilir ama kafama takılan nokta onu beklentileriniszle birlikte sevmiş olduğunuz. anladığım kadaryla daha evli değilmişsiniz. o insanın sizinle birlikte sorumlu olduğu insanlar vardır sanırım sadece kendinizi tercih ettirmeye cevresini yok saydırmak onda bir yıkım yaratmış olabilir. yaren gezginin dediği gibi kendinizi hiç eleştirdiniz mi burada bile 4-5 mesajda o kadar davranış bozuklunuza rastladım ki o insanda bunlardan nasibini almış olabilir.

tsira benim eşimin benden hiçbir beklentisi yoktu asla birilerinin önüne geçmek için çaba sarfetmedi. sonradan engelli olmuş bir insanın psikolojisi öyle 3 yılda düzelmez. ki sen bu süreyi ona bir ihtimal önce ben baskısı yaparak daha da uzatmışsın. her durumda yanında oldum demişsin ama ona öncelik sırası yaptırarak karşına almışsın. benimle birlikteliği düşünmedi demişsin bir sonraki mesajında düşünce de kaldı demişsin. kaybettiğinde veya kaybetmediğinde önemli değil sevgisini göstermiş mutlu etmeye çalışmış seninle 3 yıllık bir beraberlik yaşamış bir insanı burada neredeyse oylamaya sunmuşsun. öncelikler Allah yazgısı değildir öyle değişmez diyemezsin. hayatını seninle birleştirmesini senin kadar istemediği senin düşüncen bu yanlış olabilir onun bu düşünceyi ilerletebilemsi için gertekli fırsatlar senin ki kadar kolay mıydı zormuydu seninle aynı imkanlara sahip miydi değilmiydi.bunların hesabını yaptın mıu ?

bir insan bir insana tavır aldıysa kafası yapıcı olmaktan çok yıkıçı olmaya yatkınsa kırkbin neden bulur kırkbininede inanır herkeside inandırır

Üst Alt