Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hesabıma para yatırılması engelli maaşımın kesilmesine neden olur mu?

mavzer41

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar arkadaşlar ben yüzde seksen engelliyim kimsem yok yalnız yaşamaktayım
tek odalı bir gecekonduda yaşamaktayım 300lira kira ödüyorum
çalışamıyorum devletten ayda 720 engelli maaaşı almaktayım başka herhangi bir gelirim yok
şimdi arkadaşlar dayılarım akrabalarım kendi aralarında bana yardım amaçlı para topluycaklar
tahminim 60 veya 70
ytl bir miktar olucak bu parayı benim adıma hesaba yatırıcaklar bende bu parayı faize yatırıp değerlendirmek
istiyorum
bu para ve getirisi benim maaşımı etkilermi devlet bu parayı görürse maaşımı kesermi ben bunu öğrenmek istiyorum
bu arada tam bilgisi olan konuya vakıf olanlardan bilgi rica ediyorum faiz haramdır günahtır yatırma gibi şeyler
lütfen yazmayın şimdiden teşekkür ediyorum

60.70 liranın faizinden nolur ki 60 bin mi ?

Faiz getirisi gelir olarak değerlendirilir. Bankaya yatırılacak paraya gelince banka hesabınızı kontrol ederler mi etmezler mi kimse bilemez. Farzedelim ki ettiler, bir kere faiz getirisinden işlem yaparlar. Bankadaki parayı nasıl temin ettiğinizin izahını da isterler. İzahınız tatmin edici elle tutulur bir izah değilse kesmemek için bir nedenleri olmaz. Kurumdan konu ile ilgili yazılı bir açıklama isteyin bence.

evt 70 bin kardeşim getirisi galiba 700tl

serkan nasıl bir yazılı açıkla istiycem ve dilekçemi vericem

İlk mesajınızda yazdıklarınızın aynısını yazarak açıklama isteyebilesiniz.
Örnek:
.... MÜDÜRLÜĞÜNE
...adresinde ikamet etmekteyim. %80 engelli raporum olup engelli maaşı almaktayım. Oturduğum ev kira olup engelli maaşı dışında herhangi bir gelirim bulunmamaktadır. Çalışacak durumda da değilim. Akrabalarım yardım amaçlı kendi aralarında yaklaşık 70 bin TL para toplayarak hesabıma yatırmayı düşünmektedirler. Hesabıma yatırılacak parayı başka bir gelirim olmadığından ve engelli maaşım geçinmem için yeterli olmadığından vadeli olarak değerlendirmek istiyorum. Söz konusu paranın hesabıma yatırılması ve faizinden yararlanmam durumunda engelli maaşımın kesilip kesilmeyeceği ile izlemem gereken yol hususunda tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesi hususunda;
Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Adres:...... Tarih
Tel No:..... Adı Soyadı
................. İmza

mavzer41

700 800 civarı 32 günlük getirisi olur .
banka da hesap acildigi anda sistem gorurmu bilemiyorum.yalniz yapılacak ilk incelemede kesin keserler mevduat X2 sayılır.1600 lira gelirine eklenir buda siniri aşmaya yeter zaten.

mavzer41
musty35 in yazdıkları doğru, mevduat gelirleri 2 ile çarpılıyor malesef. Pek olumlu bir sonuç alacağınızı düşünmüyorum. Maaşınız kesilecek, hesabınızdaki para bittiğinde tekrar başvurun bile diyebilirler.

beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun sizlerden

Üst Alt