Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heterotrofik Ossifikasyon (kemikleşme) ameliyatı olan var mı?

dostempati

Aktif Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
6
Felç sonrası oluşan heterotopik ossifikasyon sebebiyle ameliyat olan arkadaşlar varsa tecrübelerini ve önerilerini yazmalarını rica ediyorum.

Benim her iki kalça ve diz eklemlerimde neredeyse tamamen blok vaziyette ossifikasyon (kireçlenme diyelim) var. Felç olduktan birkaç ay sonra yanlış fizik tedavi vb. salak salak etkenlerden dolayı oluştu.
O zamanlar 3 profesöre gidip danışmıştım. Biri "gel hemen eklemleri tıraşlayarak açalım" demişti, diğeri "açalım, gerekirse protez takarız" demişti. Bir tanesi de "ne gerek var" deyip geçmişti.

Doğrusu ya, 4 ekleme birden bu ameliyatı yapmak korkutucu. 13 senedir eklemler bu durumda. Açıldığında oradaki kemik ve eklemlerin ne durumda olacağı bilinmiyor. Büyük olasılıkla özelliklerini yitirdiler ve protez şart olacak. Bu nedenle bulaşmıyorum.

Bir de ossifikasyon oluşma sürecinin tamamlanması gerektiği söylenmişti bana. Yanlış hatırlamıyorsam 2 sene geçmemişse olası bi ameliyattan sonra ossifikasyon oluşumu yeniden mümkünmüş.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımız yazarsa çok güzel olur...

Benim sağ kasıkta bir miktar kemiksi oluşum var. Gazi ftr de, sırtüstü yatarken bacağı kendime çektiğimde 90 derece oluyorsa sorun olmaz demişlerdi. Çok şükür 90 derece oluyor. Yine de sağ ayağa ulaşmakta zorlanıyorum. Orada ufak çapta bir oluşum var. Hareket kısıtlılığını tamamen ortadan kaldırmak mümkünse ve basit bir ameliyatsa yaptırmayı düşünüyorum.

Oturanboğa nın yazdıklarına göre 2 profesör ameliyat için olumlu konuşmuş. Uygulanabilirliği yüksek gibi geldi bana. Bu ameliyattan sonra radyoterapi yapılmasının faydalı olacağını okudum.

sol kalçada kazadan buyana(6 yıldır) büyüme var ve devam ediyor:90 derece yi bile gecti şuan tahmini 120 derece... Oturmam her geçen gün yamuklaşıyor ve sol ayağım dışa doğru eğik bir vaziyette.Ve son günlerde o bölgede ileri derecede hareketlenme var bugünde sol ayağımda uyuşukluk hissi başladı.
Doktorlara gelince 2.5 yıl önce o bölgeye radyo terapi uygulandı 1 seans ama fayda yok.Ameliyatı görüştüğüm 3 doktor da istemedi...genel olarak beni takip eden bir doktorun ise bana söylediği laf (bu hastalık için) hiç bir doktora ek bir kazanç ($) sağlamadığı için ilgilenen yokmuş.(ne kadar acı bir durum ,hastayı para olarak görme).
Bu bu şekilde devam eder ise ben ameliyat olabilirim. inşallah iyi birinin eline düşerim....

Evet balaban. Ben de şöyle bir şey işitmiştim: Bu ameliyat, baya baya tesfiyecilik gibi bişey. Adam eline "eğeyi" alacak, allah ne verdiyse dalacak kemiksi kitleye... Zor iş... Onun için yamak isteyeni az olsa gerek.

Bir de, işte, o doku altındaki eklem/kemik yapısı da bozulmuş olabilir. Dolayısıyla, kemiksi dokuyu törpüledikten sonra "vay ana, buradaki eklem/kemik dokusu gitmiş, protez şart" deme ihtimali de var. Bu tür riskleri göze almak lazım ameliyat için...

Bu durumda olup ameliyat olan arkadaşlarımız varsa ve tecrübelerini paylaşırsa çok güzel olur...

Balaban Tatar dostempati

Arkadaşlar, ben kalçalarımdan "heterotropik ossifikasyon" ameliyatını olmaya karar verdim. Artık bu kireçlenmelerden dolayı öyle zor oturuyorum, araca/asansöre öyle zor sığıyorum ki, bunaldım. 1-2 ay içerisinde kesin ameliyat olacağım. Hedefim, eklemde oluşan hareket kısıtlılığını ortadan kaldırmak ve/fakat protez taktırmadan işi bitirmek. Zira zaten yürümek ya da ayağa kalkmak gibi bir derdimiz yok.

Omurilik felçi olup bu ameliyatı olan bir arkadaşım var. Ankara'da oldu. Çok da memnun. "Gündelik yaşama geri döndüm" diyor...

İstanbul'da bu işi yaptıracak doktor araştırması içerisindeyim (önerilere açığım). 3 kişi belirledim, bir kişi ismi daha önerecek bir arkadaşım, ondan haber bekliyorum. Ama henüz bu doktorlarla henüz görüşmedim. Yani bu ameliyatı yaparlar mı bilemiyorum. İlk fırsatta konuşacağım...
Prof. Dr. Muharrem İnan
Prof. Dr. Harzem Özger
Prof. Dr. Nejat Güney
???

Benzer durumda olan arkadaşlar lütfen bu başlık altında deneyimlerimizi paylaşalım...

Üsküdar devlet hastanesinde ERKAN TAN var. ortopedi alanında iyi dediler gittik.
kayın validemin diz eklem kemikleri üst üste binmiş, hemen bir sıvı encekte edelim dedi. ( kök hücre tedavisi )bu sıvıyı devlet karşılamıyor.
iki ay sonra kontrole geldi , yine bir sıvı encekte etti. ( horoz ibiği diyor) bunu da devlet karşılamıyor.
ben gittim ( diz kapağımda orta derece kireçlenme var) bana da ( horoz ibiği encekte etti) devlet karşılamıyor.
ortopedi alanında uzman , iyi diyorlar ama her gelene sıvıyı basıyor.
acaba o firma ile anlaşması mı var merak ediyorum.
yinede bir görüşmeniz faydalı olabilir OturanBoğa

Bülen abi öncelikle geçmiş olsun. Benim tavsiyem hacamat yaptır inan çok faydasını görürsün abi. Allah şifalar versin inşallah

Arkadaşlar,

Bu kemikleşmeden dolayı ameliyat olmak için Prof. Dr. Muharrem İnan'a gittim (Hem çok çok samimi ve iyi bir insan, hem de işine çok hakim mükemmel bir doktor). Kalça röntgeni çektirdi (http://prntscr.com/fe6mac) ve kemikleşmenin çok çok ilerlediğini ve yoğun olduğunu tespit ederek bu ameliyatı olmamamı önerdi. İki nedenden dolayı: Ameliyat çok zor ve nüksetme (yani kemikleşmenin yeniden oluşması) olasılığı çok yüksek. Hem bu sefer kemikleşmenin ne yönde ilerleyeceği ve duruşumu nasıl kilitleyeceği de muamma/şans. Ayrıca femur başını kesip eklemi/bacağı sarkık duruma getirdiğimizde zaman içerisinde o bölgede yumuşak doku hasarları oluşurmuş. Bu da önemli bir dert halini alabilirmiş.

"Peki, yeniden oluşumun engellenmesi mümkün değil mi" diye sordum. "Hayır" dedi. Omurilik yaralanması veya kafa travması olduğunda nedeni henüz bilinemeyen bir şekilde bazı kişilerde bu tür bir kemikleşme oluyormuş. Bu oluşum henüz yeniyken ilaç ya da radyoterapi gibi tedavilerle oluşumun engellenmesi çok çok büyük oranda mümkünmüş, ama bu dönem geçtikten sonra kemikleşmeyi durduracak bir tedavi yokmuş.

İki doktora daha danıştım ve maalesef hepsi aynı görüşte. Ameliyat olmaktan vaz geçtim.

Yani olay buraya gelmeden önce müdahale etmek lazımmış, şimdi iş işten geçmiş. Önce ilaç tedavisi ile oluşumun önlenmesi ya da çok fazla ilerlememesi sağlanmalı, sonra büyüme/sıcak dönem sonlandıktan sonra da zaman geçirmeden ameliyat olunması gerekli.

Özellikle yeni omurilik felci olan arkadaşların kulağına küpe olsun. Aman, dikkat et, Bülent gibi eşşek olma! :)

____

Muharrem bey istersem tümüyle kilitli olan (sıfır hareketli) dizlerimi ameliyat edebileceğini, dizin doğru oturmamı sağlayacak 90º bükülebileceğini söyledi. Boy uzatma ameliyatlarıda kullanılana benzer bir dış vida sistemi takılıyor dize ve her gün belirli derecelerde diz açı veriliyor, sonra o vida yerinden çıkartılıyor (çok kabaca böyle anladım). Bu konuda Türkiye'deki en iyi doktor olduğu izlenmini edindim. Normalde ortalama 5 saat süren bu ameliyatları 1,5 saate yapıyormuş kendisi.

Dizi tümüyle kilitli olduğu haldeyken bile ameliyatla bükebilmek mümkünmüş yani. Bu çok şaşırttı ve mutlu etti beni. Ama ben bunu olmayı düşünmüyorum. Çünkü benim amacım sandalyede doğru oturabilmek ve diz ameliyatının buna bir katkısı olmayacak. Diz ameliyatı sadece sandalyede otururken daha kısa olmamı ve asansöre vs. sığarken biraz yer kazanmamı sağlar o kadar. Ama bu bana yetmez...
Not: Olası bir tek-diz ameliyatının maliyeti 30.000 TL civarında oluyormuş.

Son zamanlarda bu ameliyatı olan var mı?
Geçirdiğim kaza sonrası her iki kalça da ve sol dirsekte kemikleşme var. Ameliyat için Ankara Atatürk Hastanesi'ne gittim. Önümüzdeki 2 ay içinde bu ameliyatı olmayı düşünüyorum.

OturanBoğa

Ossifikasyonun olgunlaşma sürecinde herhangi bir ilaç kullandınız mı?
Ben de kazadan beri 2 yıl geçti ve hala oluşum devam ediyor, oluşum olgunlaşmadan ameliyata sıcak bakmıyor doktorlar

iUysaL

Endol mü ne, bişey kullanmıştım.
Süreç devam ederken ameliyat yapmıyorlar evet.

OturanBoğa

Endol ve Didronat kullanıyordum bende Didronat bulunması çok zor bi ilaç suan olgunlaşmasını bekliyorum ameliyat için

iUysaL

Ne düzeyde sendeki kemikleşme? Hangi eklemlerde var? Oturmana mani oluyor mu?

Her iki kalça eklemi ve sol dirsek ekleminde var oturmami hafiften etkiliyor. Yürümeyi aşırı kısıtlıyor. Desteksiz yürüyemiyorum.

Maalesef ki öyle şuan olgunlaşmasını bekliyorum ameliyat olmak için.

Herhangi bir tedavi yöntemini deneyen oldu mu acaba benim de vücudumun bikac bolumunde bu oluşum mevcut. Sol kalcadaki ossifikasyon icin üç kez operasyon geçirdim fakat sürekli nüksetti.

Mehmetali03

Ameliyat için ossifikasyonun olgunlaşması bekleniyor ameliyat için sizde böyle bir süreç oldu mu?

iUysaL

4 yıl bekledim olgunlaşmasını. Tekrar aldırdım ama yine nüksetti. Olgunlaşma beklemek çözüm olmuyor maalesef. Parçayı alınca anında tepki gösteriyor

Arkadaşlar siz desteksiz hiç yuruyormusunuz

Hamzasezgin724834 istagram hesabim rica etsem ekleyip ordan daha detaylı konusabilirmiyiz

Aynı problemi bende yaşıyorum 35 yaşındayım yoğun bakımda uzun kaldım beyin pıhtı atması sonucunda sol tarafım felç geçirdi fizik tedavi evden görüyorum yalnız sol dirsek ve kalçada kireçlenme oluştu 1.5 yıl oldu ameliyat olmam gerekiyor cerrah paşa da bir profesöre göründüm bunun dışında iki bacakta kontraktür oluştu doktor ilk önce bacakların açılması gerektiğini söyledi sonrası kalça protezi tabi kurtulma ihtimali de verdi kalça için bu gibi problem yaşayıp şifa bulan oldumu acaba.

Merhaba şifa buldunuz mu nasıl durumumuz

Gecmis olsun.
Bende 4 yıl once trafik kazasi sonucu omurilik felci oldum. Ama cok şükür wolker ile yuruyorum ve kendi işimi görüp arabamı kullanacak duruma geldim.
Kazada ayrıca sağ kalcamı kırdım ve protez takıldı. Sonrasında o bölgede heterotopic ossification gelismeye basladı. Doktor 1,5 yıl bekledi ve 6 ay önce protez revizyon ve kemiklesmeyi temizleme ameliyatı yaptı. Su an agrilarim azaldı ve ayağımın uzerine basacak hale geldim. Ancak 1 ay önce kontrole gittigimde kemiklesmenin tekrar basladigini söyledi doktor. Doktor cok sık yürümeyi ve bacagimi saga sola yuvarlamami ısrarla tavsiye etti. Su an onları yapiyorum. Simdilik bir engel yok. Doktorum kemiklesmenin büyük bir kısmının psikoloji ile alakalı oldugunu, omurilikteki zedelenme nedeniyle sinyalin o hasarlı bolgeye şiddetli gittiğini ve vücudun o bolgeyi iyilestirmek icin agresif davrandığını soyledi. Bu nedenle psikolojini mutlaka iyi tutmalisin tavsiyesinde bulundu. Şu an ona dikkat ediyorum. Bakalım sonrasında ne olacak.
Hayirli günler diliyorum.

Rabbim şifa versin ameliyat çözüm olduğuna sevindim.

Adem bey merhaba kafama takılan kalça protezi sonrası nasıl heterotopic ossification gerçekleşti kalçada.

Üst Alt