Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyet düşük rapor verdi, ama Ankara Maliye oranı yükseltti! Hangisi geçerli?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Bir Arkadaşımın ricası
Adı hasan.
Arkadaşım çeşitli rahatsızlıklarının toplamı %43 sabit olan bir kontrol sonrası heyete giriyor, gezdiği doktorların toplamları %43. girdiği heyette rakam %38 düşürülüyor. Arkadaş çok sinirleniyor hatta kavga bile ediyor doktorlarının %43 oran verdiği rahatsızlıklarını nasıl oluyor da %38 düşürebiliyorsunuz diye.
Neyse Heytten çıkan %38 rapor nasıl olduğunu bilmediğimiz bir şekilde hastane tarafından vasıtazı vergiler müdürlüğüne ordan da ankaraya gidiyor. Sonuç bi kaç ay sonra iş yerine gelen bir yazı rapor %41 olarak onaylanmıştır ve vergi muafiyetinden faydalanabilir diye
buna ek olarak haliilen erken emeklilik hakkıda kazanmakta.

Sorun şu ki Doktorların hastalıkların karşısına yazdığı rakamların toplamı %43 heyet raporu %38 düşürüyor Fakat Ankara bu raporu %41 diye onaylıyor. İş yerine gelen yazının fotokopisini arkadaş saklamakta.

Bu rapor şimdi onaylı mıdır değil midir? onaylı ise gerekli prim günlerini ve yılını doldurunca emeklilik için ne yapması gerek? tekrar rapormu alınması gerek?
Geçersiz ise şirkete gelen yazıda Rapor %41 olarak onaylanmıştır ve vergi muafiyetine hak kazanmıştır yazısını emsal gösterip mahkeme açabilir miyiz?

İyi Günler

Burada ters bir durum var.Müracaat etmeyen birine vergi indirimi raporu çıkmaz.Çünkü vasıtasız vergiler müdürlüğünce istenen fotoğraf,nüfus kayıt örneği,iş yeri yazısı gibi belgelerle vergi indirimine başvurulur.Bunlar olmadığı halde kendiliğinden vergi indirim raporunun gelmesi tuhaf.Ayrıca vasıtalı vergiler ellerinde hiç bir belge olmadan rkadaşının işyerinin adresini nerden biliyor ki yazı gönderebiliyor.

Şayet bu anlattıklarınızın bir şekilde gerçekleştiğini düşünelim.Emeklilik zamanında sizden tekrar rapor isteyebilirler.Vasıtalı vergiler arkadaşınızı vergi indirimi yönünden heyete sokmuş ve vergi indirim hakkı vermiş.Emeklilik zamanı gelince Sgk sizi tekrar hastaneye sevkedecek ve %38 olan raporun en az %40 olması gerekecektir.
Benim fikrim bu yöndedir.
saygılar.

Lodos denizcisi Gerektiği şekilde müracaat edilerek Vasıtasız vergi dairesi aracılığı ile Hastahanenin verdiği heyet raporunun %59 dan Maliye bakanlığı tarafından %90 cıkartılması durumunda emeklilikte tekrar yeni rapor istenirmi

Yazıyı eksik yazdığımız için kusura bakmayın
iş yerinden bir yazı ilen vasıtasız veri dairesine baş vurulmuş ordanda hastaneye sevki gerçekleşmiş. Dokorların muayneleri sonucu hastalığın adının yanına verdikleri oranların toplamı %43 heyete girilen evrak %43 iken çıkan sonuç %38.
Bu rapor nasıl olduysa hastane tarafından vasıtasız vergi dairesine ordanda ankaraya gidiyor. Ankara Raporu inceledikten sonra kararı%41 olarak değiştirip vergi dairesine ilgili yazıyı geçiyor. Vergi dairesi ise Ankaradan gelen yazı doğrultusunda iş yerine başvurunun olumlu olduğunu Oranının %41 olduğunu ve vergi muafiyetinden faydalandırılması gerektiği ilen ilgili yazısını iş yerine yazıyor.

İlk yazımda yazdığım gibi. Rapor geçerlimi değilmi? Emeklilik süresi dolduğunda tekrar bir rapor gereklimi? ve son olarak bu rapor geçersiz ise ankaradan gelen yazıya istinaden vasıtasız vergiler dairesinin yazmış olduğu resmi yazıya dayanarak mahkeme açılabilirmi?

Benim fikrim emeklilkte tekrar rapor istenmeyeceği yönündedir.Ama emeklilik tarihinde baz olarak %59 olarak hastaneden almış olduğunuz rapor geçerlidir.

Ümit kurtuluş,
Vergi dairesince %41 olarak değerlendireilen oran sadece vergi indiriminden fazla maaş almak için geçerli olacaktır.
Hastane kayıtlarında ki %38 oran emekliliğinize engel olacaktır.
Tekrar rapor almanız gerekmektedir.
Vasıtasız vergiler konuyu vergi indirimi açısından incelemektedir. Dava aşamasında pek bir geçerliliği olmayacaktır.
diye düşünüyorum.

Lodos kardeş,
Erken emeklilik için aslolan vergi indirim hakkı elde etmiş olmaktır,bu da %40 ve üzeri rapora sahip olmakla olur.Ankara rapordaki oranı dikkate almaz bulgu,tetkik,tahlil sonuçlarını inceler ve orana kendi karar verir.Ankara %41 ile vergi indirim hakkı vermişse pek tabi olarak erken emeklilik hakkından faydalanacaktır.

Yeni rapor istenmez. İşçinin lehte hakları korunur.

Lodos denizcisi arkadaş sen bu yazdıklarını neye göre yazıyorsun .yazdıklarında hiç elle tutulur birşey yok arkadaşlar tam olarak bilgi sahibi olmadığımız konularda yazıp kafa karıştırmayalım lütfen

Konuyu ıyıce okumadıgın bellı gursa.Arkadaşın sorusu zaten muallaklı.
Burada ben kendı yorumumu yazdım.
Benım yazdıgımda elle tutulmayan bır seyı kanunla ıspatla senden ozur dıleyım.
Burada kımse tam olarak bır seyı bılemez.senın mantıgından hareket edersek.Butun sorular cevapsız kalır.Bız dogruyu bulmak adına fıkrımızı soyluyoruz.Senın bu konuya ılıskın fıkrın varsa soyle lutfen.

Lodos denizcisi ben okudum arkadaşım vergi indirimi almadan erken emekli olamazsın .hastaneninki deil vergi dairesinin derecesi gecerlidir.bu arkadaşın erken emeklilik hakkı vardır. Egerki raporunda sürekli deilde süreli yazıyorsaki o zaman tekrar rapor isteyebilirler.

Vergi indirimi almadan erken emekli olursun.Yeni çıkan kanunda erken emeklilik tarihin dolduğunda SGK nın sevkedeceği bir hastaneden en az %40 rapor alırsan erken emekli edilirsin. gursa arkadaşım.

Ankara Maliye ne derse o! Maliye %41 işgücü kaybı ile 3. dereceden vergi indirim hakkına karar vermiş. Nokta.
Bu hakkı elde eden kişiden bir daha yeni rapor istenmez. O kişi emeklilik zamanı geldiğinde SGK'na "vergi indiriminden yararlanıyorum" diyecek, SGK bunu defterdarlığa soracak, defterdarlık "evet yararlanıyor" diyecek ve SGK emekliliği onaylayacak. Bu kadar net.

Tamam kağıt üzerinde senin dediğin gibi ama uygulamada sgk emeklilik için vergi indirim belgesi istiyor.ki ozaman da hastaneye sevk etmezde etse bile vergi indiriminden yararlandıgını beyan ederse hastaneden de %40 raporu alır.tabiiki burası türkiye yarın ne olacagı ne gıbı yenı kanunlar cıkakacagını bılemeyız.türkiyede 2006 da oldugu gıbı %40 ve uzerı sakat olursun bır kanun degısır bırde bakmıssın saglam olursun.

Bülent arkadasım tesekkur ederım acıklaman ıcın

Arkadaşlar lütfen kesin bildigimiz konularda yorumlarımızı yapalım, tahmini yorumlarda uzak kalalım, çünkü arkadaşları yanlış yönlerdimiş oluruz,ankaranın verdigi derece esas alınır herzaman,

YorumLarınız için Teşekür Ederim ArkadaşLar
GerekLi oLan biLgiyi Edindim

heyete giren % de 43 lük rapor % 38 cıkmaz olsa olsa daktilo hatası olur, olaya birde bu yönden bakmak gerekir.
bülent arkadaşında dediği gibi ankaradan gelen vergi vergi muafiyet raporu kesindir emeklilikte tekrar muhafiyet raporu istenmez.

konuya açıklık getirme hususunda;SAKATLIK İNDİRİMİNDEN YARARLANACAK HİZMET ERBABININ SAKATLIK DERECELERİNİN TESBİT ŞEKLİ İLE UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE;
Madde 3 - (Değişik: 15/6/1981 - 8/3179 K.)
Birinci Derece Sakatlık: Çalışma gücünün % 80'inden fazlasını (% 80 dahil) kaybetmiş bulunan hizmet erbabı birinci derecede sakat sayılır.

İkinci Derece Sakatlık: Çalışma gücünün % 60'ından fazlasını (% 60 dahil % 80'e kadar) kaybetmiş bulunan hizmet erbabı ikinci derecede sakat sayılır.

Üçüncü Derece Sakatlık: Çalışma gücünün % 40'ından fazlasını (% 40 dahil % 60'a kadar) kaybetmiş bulunan hizmet erbabı üçüncü derecede sakat sayılır.
%40'ın altında olan ve sakatlık derecesi sayılmayan bir derece nasıl Ankara vergi dairesine gidebiliyor.%40'ın altında olan raporları vergi daireleri bile Ankaraya göndermiyor.

peki arkadaşlar ben 2006 yılında 2 ci defa vergi indirimine ankara numune hastanesine sevk alp gitmiştim tek hastalı göstermiştim o zaman defterdarlık tan gelen yazıda %34 dünü kaybettigi anlaşılmıştır diyordu peki ramanın yukarda belitmiş tabloya göre benim hastaneden verilen %40 altında olmuyordur işallah egerkin %40 veya yukarıda bi oran varsa ben bu raporun aslını bir dilekçeyle ala bilirim

Üst Alt