Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyet ev incelemesine gelmeden 2022 maaşım reddedildi!?

mirdem

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar merhaba. Ben %70 Engelli raporuna saihibim. Anneanemin evinde tek başıma ikamet ediyorum hiçbir gelirim yok.
16/08/2019 tarihinde maaş için başvurumu yaptım. Haftada üç gün diyalize giriyorum(Salı, Perşembe ve Cumartesi) ve bunu belirttim. Buna istinaden Ev incelemesi için bu günler dışında geleceklerini söylediler. Az önce E devletten kontrol ettiğimde maaş başvurumun bugün Rededildiğini gördüm. Ev incelemesi yapılmadan karara bağlanması mümkünmü yoksa bir hata mı var bu işte. Şimdiden teşekkürler.

E devletteki durum:

https://prnt.sc/ow8lh7

mirdem

engelli raporun zaten yanlış diyaliz gerektiren rahatsızlık direk %90 senin raporun eski mi ? ayrıca muhtarlığa git o evde başka ikamet görünüypor mu
maaş için başvuru derken muhtaçlık için mi yoksa sigortan varda maluliyet için mi

raporunu diyelize başlamadan öncemi çıkartmıştın

Raporum diyalizden önce çıkmıştı böbrek nakilliydim yeniden diyalize başladım. Başka ikamet eden yok bundan eminim. Başvuru Engelli maaşı için.

mirdem

raporunu değiş raporun nakil görünüyor çalışabilirsin yeni rapor çıkart %90 verecekler diyalizden dolayı çalışamaz olacak
nakil sonrası 2022 kesilebiiyor malul emeklililerin kalıyor

musait bir zaman rapor yenile istanbulda isen kanuni sultan süleymandan sıra almaya bak bizim diyalizde kim ordan alsa bakımlı yapıldı

Raporu zaten yeniden çıkartıcam ama sorunun rapor olduğunu sanmıyorum red sebebi olarak muhtaç olmama denilmiş en iyisi yarın vakıfı arayıp bilgi almak.

mirdem
raporun nakil ve 6 ay geçince nakilli kişi çalışabilir muhtaç olmama olayına gelince üstüne kayırlı tapumu var yada miras falan mı kaldı

sigorta primin olay anlaşıldı özel diyalize gitmek için genel sağlık sigortası yatırıyorsun değil mi malesef bölgendeki devlet hastanesinden yer buşmalısın genel sağlık sigortan faalken olmuyor bildiğim kadarı ile gss yapmassanda ancak devlet hastanesinde diyalize girersin

Muhtaç olmama nedeni ile yazıyor.

Herhangi bir yerden yardım alıyor musunuz?

Evde bakım parası gibi.

Yada oturduğunuz evde başkasının mı ikameti gözüküyor?

Eğer başkasının ikameti gözüküyorsa onların gelirine takılmış olabilirsiniz.

Geçen sene ağustos ayında yönetmelik değişti.

Gss'li olanlar yani gelir testi G1 çıkanlarda 2022 alabilir diye madde eklendi...

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mirdem

senin işin o halde rapor nakilden sonra 6 ay malulliyetin yoksa çalışabilir görünürsün sen genede görüş inşallah öyledir ve o eve ne zaman taşındın oda önemli çevreden birileri burda öyle biri yok demiş olma ihtimalide var

Peki arkadaşlar bi soruda ben sorayım gelir düzeyi yüksek olduğu için kesilen 2022 aylıklarına tekrar başvuru yapıldığında neden 1 yıl sonra bağlanabilir söyleniyor vakıf görevlilikeri tararfından

Üst Alt