Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyet raporu düşerse devlet memurluğum düşer mi?

recnut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;Geçirmiş olduğum trafik kazası sonrası bir gözümü kaybettim.%40 heyet raporum var özürlü kadrosundan devlet memuru olarak atandım.Trafik kazası sonrası haklarımı alabilmek için güvence hesabına başvurdum.Güvence hesabı tekrar rapor almamı istedi.Rapor oranım da düşüş olursa devlet memurluğu hakkımı kaybedermiyim. Ya da bu konu da nasıl bir yol izleyebilirim.Teşekkürler.

Bu konu da kesin bir yasa yada kanun var mı neye dayanarak söylediniz.Güvence hesabı muhattabım ve devlete ait bir kurum ve bende devlet memuru olarak çalışıyorum.

recnut kardeş, %40 ve üstü heyet raporuyla özürlü kadrosundan devlet memurluğuna atanmış kişi, sonraki zaman dilimi içinde, hangi sebepten olursa olsun, rapor oranı %40'ın altına düşmüş olsa bile, memuriyet görevinize son verilmesi söz konusu olamaz.

Cevabınız için teşekkür ediyorum.fakat bunu neye dayanarak söylediğinizi yazarsanız sevinirim.Ben kanun ve yasaları araştırdım okudum bu yönde bir bilgi bulamadım.Daha önce de sizin belirttiğiniz gibi duymuştum fakat kesin bir dayanağı yoktu.Devlet güvence hesabından hak talep ediyorum ve devlet memuru olarak çalışıyorum.

Düşerse diyelim bakmışsın düştü; nasıl kovacak seni?

Engelli oranım düştüğü için hakkım gitmiyor mu?O zaman bu kovamaz mı?

Kovma yada görevden alma mevzuatına bakmalısın: Öyle bir madde yok çünkü :)

Rahat ol bişee olmaz sana...

Madde 98:- Devlet Memurlarının;
a) Bu kanun hükümlerine göre memurluktan çıkarılması,
b) Memurluğa alınma şartlarında herhangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan herhangi birini kaybetmesi,
c) Memurluktan çekilmesi,
ç) İstek, yaş haddi, malüllük ve sicil sebeplerinden biri ile emekliye ayrılması,
d) Ölümü,hallerinde memurluğu sona erer.
Arkadaşlar konunu buldum yorum sizlerin.

madde 98 b şıkkı doğru cevap ama bir kaç örnek ile verilmeli..

rapor oranın düşmesi; 98 madde b bendine göre yüz kızartıcı bir suç ise ilk örneği Siz olursunuz.

Recnut, için rahat olsun kardeşim, o verdiğin maddenin (b) bendinin içeriği engel ile alakalı işler değil. Eğitim gibi, sahte diploma gibi işlerde yürürlüğe giren maddeler. Ben İlçe Maliye teşkilatında Müdür olarak görev yapan biriyim. Bana bağlı kurumlarda göreve başlayan ve % 40 üzeri engelli raporla o kadar çok işe başlayan kişiler oldu, malumun bu kişiler daha sonra vergi indirimi (sakatlık indirimi) başvurusunda bulundu ve biz bu kişileri tekrar sağlık kurulu raporu almak üzere hastaneye sevk ediyoruz. (Hani şu Ankaraya gidip merkez sağlık kurulunda onaylanan raporlar varya işte onlardan bahsediyorum) ve inan bir çok arkadaşımızın % 40 ve üzeri olan raporları % 30-33-38 gibi oranlara düşerek geri geldi. Bu kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Sadece vergi indiriminden faydalanamadılar o kadar. Kısaca rapor oranın düşmüş olsa da, hatta iyileşmiş bile olsan herhangi bir sıkıntı asla söz konusu olmayacak.

uzaklar,çok teşekkür ederim.Bu daha aydınlatıcı bir bilgi oldu.Beni düşündüren asıl olay güvece hesabından para talep etmem ve onların daha sonra bu rapor doğrultusun da devlete bağlı çalıştığım kuruma yazı yazmaları(sonuç ta ikisi de devlet kurumu)oldu.Sanırım riski alacağım.

sgk'dan yüzde 60 üzeri özür oranı ile emekli olan malulen emeklinin,
yeni raporu yüzde 45 olursa (yani 60'ın altına düşerse)
malulen emekliliği iptal olur mu?

recnut kardeş sizi tedirgin eden ''Memurluğa alınma şartlarında herhangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan herhangi birini kaybetmesi'' maddesi ise eğer, o madde raporu ve senin durumunu kastetmiyor adi suçlar vs. kaldıki siz zaten özürlü kadrosundan işe başlamışsınız müsterih olun ve gönül rahatlığıyla görevinize devam edin:eek:

musti adında kardeşimize cevap verdim: sizinle alakalı değil.

Üst Alt