Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyet raporundaki engel oranı Maliye tarafından düşürüldü. Ne yapmalıyım?

Lvnt00

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler
2016 heyet onaylı %40 engel raporum ile engelli kadrosundan işe başladım ve vergi indirimi için başvurdum,başvuru sonucumda ise oranımı %20 ye düşürmüşler,şu aşamada :

1-Heyet tarafından aldığım %40 engel raporum ,Ankara tarafından 20 ye düştüğü için artık engelli değil miyim,engelli haklarından yararlanamayacak mıyım. Güncel sakatlık oranı cetveli'ne baktığımda oran %40
2-Ankaranın bu oranı 20 ye indirmesi yasal mı
3-Vergi mahkemesine dava açmam gerekir mi

Lütfen destek olunuz değerli arkadaşlar
Teşekkür ederim

Aldığınız rapor engelli kadrosu ve diger haklar için gecerlidir bir sorun olmaz maliyenin düşürme yetkisi yok ancak kural tanımıyorlar

Aldıgınız raporutüm engelli hakları için kullanabilirsiniz vergi indirimi hariç onun için itiraz süreci başlatabilirsiniz

30 Mart 2013 Resmi Gazetede yayınlanan yeni kanun şunu diyor

MADDE 15 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.

Yani heyet tarafından alınan rapor ve oranlar ,bağlı bulunduğun ildeki deftardarlık tarafından esas alınır onaylanır,
Ben bunu anlıyorum
Ama buna rağmen bağlı bulunduğumuz defdarlıklar ve vergi daireleri başkanlıklarını,Raporu Ankaraya yolluyor çıkan kanun uygulanmıyor mehmet-41 kardeşim

1. Emekli olmak için vergi indirimi belgesine ihtiyacınız var. Ankara sizin rapor oranınızı duşurdu diye engelsiz sayılmazsınız. Elinizde rapor ve o raporla yararlandığınız haklar devam eder. Sadece emekli olamazsınız. Cunku belgeniz yok.
2. Ankara daki doktorlar bazı hastalıklarda düşürme yapıyorlar. Ama tersine oranı yukseltebiliyorlarda. Sizin hastalık raporunuz hangi hastalıktandı bunu yazarmısınız ltf. Benim okuduğum kadarıyla psikiyatri ve ortopedik hastalıkları daha çok duşuruyorlar.

Dava olayına girmeden 2 kere düşünün. 2011 yılında başladığım vergi indirim sürecim daha sonuçlanmadı. 3 senedir danıştay da bekliyor. Dava lehime sonuçlanmaz ise +2 yıl gibi bir süreç daha gerekecek. O zamana kadar normal emekliliğe hak kazanırım.

Lvnt00

Önce itiraz edin. Eğer emeklilik zamanına daha çok varsa, bence 1-2 yıl sonra yeni rapor alıp yeniden başvurun.

Vergi indirimi olmadı ama raporunuzla engelli haklarından yararlanmaya ve diğer engelli statüsünde sayılmaya devam edebilirsiniz.

Ben vergi indirimine başvurdum. Geri dönüş oldu ama bi kaç belge istiyorlar.eğer belgeyi gönderdikten sonra raporum da herhangi bir düşme olursa diğer haklarını kaybeder miyim

hayır kaybetmezsiniz.sadece vergi indirimi alamazsınız.diğer haklarınız devam eder. ek raporlar istediklerine göre onaylayacaklarını düşünüyorum.

Raporumu Ankara onaylamamış, [Raporu mart ayında aldım, %42 bunun -%28 ortapedik, %20 göğüs hastalıkları-]. Az evvel başvurduğum vergi dairesinden aradılar, Ankaraya yollanan başvurunuz olumsuz döndü sizi hastaneye sevk ettiler evraklarınızı alıp hastaneye gitmeniz gerekmekte dediler. Neden böyle olmuş olabilir acaba? Ne yapmalıyım?

bbuket

Engel oranına karar verdikleri tahlil, görüntüleme vb.. tüm tetkik sonuçlarını raporunuza ekleyerek gönderdiniz mi?
Eğer göndermediyseniz bu sebeple tekrar yolluyorlar. Engelli raporunda yazan " x tanısı %40" yazısı onlar için yeterli olmuyor. Size o tanıyı nasıl koyduklarını gösteren evrak gerekiyor.

Arkadaşlar ben 1998 raporumla başvuru yaptım ankara heyet kaltı diyorlar acaba onaylarmı veya hala neden engelilere engel oluyorlar yada şu vergi indirimi belgesini artık kaldırdasalar bu ne ya insanın psikolojisini bozuyorlar

Rapor tarihiniz kaç

Bbuket kardesım benım rapor sureklı rapor ek tahlıl vs. Istıcektım bısıeylerı yokkı dogustan kas hastasıyım ve dogustan tek bobrek

2012 yılından beri uğraştığım davayı sonunda kazandım. yaklaşık 5 yılımı aldı. Danıştay vergi mahkemesinin kararını onadı. şimdi sadece karar düzeltme süresini bekleyeceğim. eğer karar düzeltmeye gidilmez ise karar kesinleşmiş olacak. Darısı haksızlığa uğrayan diğer arkadaşların başına ..

özelden soran arkadaşlara , herkese faydalı olmak adına buradan cevap vereyim. 2009 yılında başladığım süreç 2017 yılında sona erdi. 2011 yılında dava açtım. 1 sene kadar vergi mahkemesi süreci , geri kalan süre danıştay da sıra bekledi.

Avukat tutmadım. Dilekçe vs internette mevcut. Özellikle (engelliler.biz) forumları bu konuda çok yararlı oldu. (başta bülent bey ve diğer emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum ) . yeniden rapor şansı olanlar mahkemeden uzak dursun bence . bir sürü emsal dava inceledim. Hepsi ayrı telden çalmış. Kimi adli tıpa göndermiş , kimi özür oranı farklı farklı iş göremezlik farklı diye davayı reddetmiş.

Allah Allah! yani biz uğraşıcaz o kadar, rapor alıcaz. Sonra itiraz edicez, hakem hastane derken, özürlü raporumuzu alıcaz. Sonra, maliye bunu düşürecek? Gerçek mi???

doğruluk

Bu sorunun cevabını bende arıyordum ama aşağıdaki sözü duyunca herşeyin yolunda olduğunu anlamış oldum.
Erdoğan: Her şey tıkırında giderken neyin erken seçimini istiyorsun?

Üst Alt