Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyet raporunu gerekçe göstererek iş akdini fesh edip alacaklarımı alabilir miyim?

Selimc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4 yıldır bir fabrikada makine operatörü olarak çalışmaktayım. İşe girdikten sonra boyun fıtığı oldum. Devlet hastanesinden heyet raporu aldım. Raporda ağır yük kaldırması gereken işlerde çalışamaz yazıyor. Işverene verdim. 1 hafta kimse çağırmadı. Bu süre boyunca ağır makinede çalıştırıldım. 3. Günden sonra gidip rapor aldım.

Pazartesi günü ik ya gidip raporu sordum. Miktar belirtilmediği için benim için yeterli değildir dedi. Aynı bölümde daha hafif bir makineye verildim. Sonra isg uzmanı ile hastaneye gittik. Sağlık kuruluna çıktık. Ordaki doktor, belirtilen alana miktar yazılmayacağını hiçbir doktorun bu riske girmeyeceğini söyledi. Geri dönüp işverene durumu anlattık. Ben kendi durumumu açık açık anlattım, zorlandığımı söyledim. O da fıtık olup da çalışmaya devam edenleri örnek gösterdi. Son olarak iş yeri doktoru karar verecek artık dedi.

Benim raporum zaten var. Iş yeri doktoru ise çalışabileceğimi söyledi. Ben de tekrar durumu kendisine anlattım. O da ben senin sakat kalmanı istemem filan dedi. İşveren lehine karar verdi sonuçta.

Ben heyet raporunu gerekçe göstererek iş akdini feshedip alacaklarımı alabilir miyim? Meslek hastalıkları hastanesine gitmek gerekir mi başka bir rapor için? Ne yapmam gerekiyor?

iş akdini fes etmek için elinizdeki belgeler ile iş hukukundan anlayan bir avukata danışmanızı öneririm.

bağlı bulunduğunuz sgkya meslek hastalığı başvurusu yapabilirsiniz ( bu sürecin tamamlanması zaman alır) meslek hastalıkları hastanesine sevk edilip oradan sonuç gelmesini beklersiniz. %10 ve üstü bir oran çıkarsa sürekli iş göremezlik geliri bağlanır.

Heyet yüzde 8 rapor verdi. İşyeri ile ilgili ne yapmalıyım? İk teklifin nedir diye sordu. Teklifim yok dedim. Ben neden anlaşıp tazminatın bir kısmını içerde bırakayım?

İsg uzmanının işverenin tarafını tutması?

Heyet raporu aldım diye, sen bu raporu aldın ama diğer arkadaşların da bu raporu almak isteyecek dedi adam resmen ya 😡

İşveren kasıtlı olarak çalışma şartlarını yanlış bildirirken konuyu geçiştiyor, ben bunu eleştirdiğim zaman lütfen düzgün konuşalım diyor.

Sürekli haksızmışım gibi gösterilmekten yoruldum artık. Ne moral kaldı ne çalışma hevesi. Birkaç ayda psikolojim berbat hale geldi. 😡

O şekilde ve oranda bir raporla sağlık durumundan iş akdini haklı fesih yoluna gidemezsiniz. Sağlık durumundan iş akdini haklı fesih yoluna gidebilmeniz için raporda çalışamayacak durumda olduğunuzun belirtilmesi gerekir.
Bu durumda ancak daha hafif, ve size daha uygun bir iş talep edebilirsiniz.
Siz rapor lehinize olmadığı halde illa da çıkarın şeklinde ısrar ettiğinizden onlar da pazarlık yaparak ortayı bulmak istemişler.

Üst Alt