Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyete giren hastayla doktorlar konuşuyor mu?

arzu35

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar ben yarın 22mayıs'da malulen emeklilik tespiti için heyete giricem tüm raporlarımı verdim sağlık kuruluna fakat raporu onaylatmak için hastanede kapı kapı gezdiğim doktorlara tam rahatsızlıklarımı söyliycem hop susturuyolar onlar heyette sorgulancakmış yazılmayan rahatsızlıkların neyini sorguluyacaklar anlayamadım.Ben yarın heyete girdiğimde kendimi ifade edebilirmiyim heyette hastaya bir şeyler soruyolarmı bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Arzu hanım bu heryere göre deişir ama genelde heyettede pek konuşturmazlar,siz atik davranıp kısa ve etkili bi şekilde rahatsızlığınızı dile getirin yinede umarım dikkate alırlar

genelde heryerde bu sorunlar var doktora anlatamadıgın raharsızlıklarını heyete hiç anlatamazsın.

Böyle işmi olur siz raporunuzu alın raporunuzda sizin belirttiğiniz veya belirtmek için çaba sarf ettiğiniz hastalıklarınız veya sorunlarınız yok ise bir dilekçe ve raporun fotokopisini yaşadığınız sorunları bizimle paylaştığınız gibi dilekçede belirtin ve bulunduğunuz ilin sağlık müdürlüğüne ve aynı dilekçeyi sağlık bakanlığına faks ve posta yoluyla iletin ve şunu belirtmeyi unutmayın gerekirse oluşturulan bir heyet ile var olan hastalıklarımı belirttiğim lakin raporumda değerlendirilmeyen veya bahsedilmeyen sorunlarımı farklı bir tam teşekküllü hastanede ispatlayabilirim. Not dilekçeyi neden il müdürlüğüne ve aynı zamanda bakanlığa faks ve posta yoluyla ilettiğini merak edecek olursan malum Türkiye dilekçeni il müdürlüğünde çöpe atabilirler hani adamın adamı vardır bakanlıkta işleme alınır. kısa geçtim umarım yardımcı olabilmişimdir.

ben gecen hafta girdim heyete bana sordular tek tek , bende ne bu kendimi suclu gibi hissettim dedim hepsi güldü , ama haklarını yememek lazım tüm doktorlar ilgilendi yazabilecekleri bişiler aradılar saolsunlar özellikle göz dr.la uzun uzun konuştuk ocak ayında monoküler % deisin düştügünü %20 den fazla veremeyecegini anlattı ve belki digerinde bişi vardır diye muane etti ama saglam cıktı

bizde bugün malulen emeklilik için gerekli tahlilleri hastaneye sunduk isteyen doktor %90 vermiş kurul değerlendirmesi uygundur yazmış.kuruldada aynı oran yazılır mı?ayrıca özürlü raporu da çıkarttırdık o da %90.bide haziranın 28ine gün verdiler o gün heyete girecekmiş babam.bu kadar ileri bi tarihe neden veriyorlar anlamadım sizlerinde öyle mi oldu?ayrıca bu heyetten sonra daha ne kadar bekleriz

sayın arzu35
hangi il veya ilçedesin bir de birkaç tane rahatsızlığın var,şu anda ne iş yapıyorsunuz? etraflıca bilgi verirseniz, yardımcı olabilirim sanıyorum ben birkaç kez heyet raporu aldım malulen emekliyim, eşim bakım maaşı alıyor..benim rahatsızlığım var diye girdiğin doktor; seni kesin dinlemek gerekli testleri filmleri belgeleri hazırlatıp dosyana koymak zorunda. aksi halde başhekim yardımcılarını durumu anlatmalısın! mesela ben göğüsten girdim akciğer filmimi+solunum testimi yaptıdı dosyaya ekledi sırtımı inceden inceye dinledi raporu yazdı. kaldıki ben eski hastası olmama rağmen.yardımcı olabilirsem ben hep netteyim.ben üç kez heyete girdim sadece heyet başkanı soru soruyor. selamlar iyi günler

gerçekten yerine doktoruna göre değişiyor ben kısaca neler yaşadığımı anlattım heyette saolsunlar ilgilendiler...

Rapor için dolaştırdığınız evraklarda muayene etmemişte olsalar durumunuz hakkında doktorlar görüşlerini yazıyorlar..Ve tabii ellerindeki cetvele göre de oranı yazıyorlar..Heyette bunlar değerlendiriliyor..Konuşurlarlar sanırım ama muayene etmelerini beklemeyin derim..

Bana göre malulen emeklilikte o çıkarttırmaya çalıştığınız rapor işin en basit kısmı:) iş SGK 'nın sağlık kurulunda bitiyorki esas iş orda..

Mert arkadaşım ben izmir'in konak'belediyesine bağlı eşrefpaşa semtinde oturuyorum sgk'daki memur bana tepecik hastanesi yada bozyaka hastanesi hangisi olsun dedi bende bozyaka olsun hastalığımın teshisi orda oldu ve kontrollerimi orda oluyorum diye düşünerek orayı tercih ettim.Rahatsızlığım kanser tedavisi gördüm nazofarenks-ca hastasıydım radyoterapi,kemoterapi gördüm i§itme engelli oldum nefes yeterli alamıyorum yeme sorunum var her seyi yiyemiyorum boyun sag sol yukari asagi oynamiyor agrilarim da cabasi ve unuttugum bir cok sey daha bana biraktiklari bide kan yok hap icemiyorum bogaz dan su zor gidiyo damardan kan serumu aliyorum alti ayda bir buda yeterli gida alamamaktan sizce ben .saglammiyim yoksa malulmuyum

Arzu biz 2 yıl önce malulen emeklilik için manisa sgk bizi devlet hastanesine yollamıştı orası %83 oranla sürekli malullük raporu verdi.( Eşim felçli olduğu için sorulara cevap veremiyor,ben de yanında girmiştim heyete hatta ben yardımcı olmak istemedim doktorlar soru sorduğunda,hastanın hastalığını tam olarak anlamaları için).Sgk ikna olmadı galiba bu kezde celal bayar üniversite hastanesine yolladılar orası da 2 yıl kontrollü rapor verdi.İki yıldır emekli. 15 gün önce malullük kontrolu için gene celal bayara yolladılar.Raporu sgk ya yollamışlar raporda oran yokmuş sgk raporu izmir bölge müdürlüğüne yollayacakmış.Son kararı orası verecekmiş ,bekliyoruz artık.
Emeklilik işlem süreci baya uzamıştı ben de Posta gazetesinde A.Yavuz Kocaömer'e emeklilik sürecinde bize eziyet diye bir yazı yollamıştım.Yazı gazetede çıktıktan bir hafta sonra SGK gazete aracılığıyla açıklama yapılmıştı ve işlemler bir anda hızlanmıştı.

Arkadaşlar
cuma günü göztepe de heyete gireceğim heyette doktorlar ne sorabilirler bana ve benim çalışarakmı yoksa normal mi gitmem lazım yani heyette bana soru soracaklar mı cevaba göremi raporu onaylayacaklar bilgisi olan varsa yazarsa makbule geçer hiçbirşey bilmiyorum acaba bi kağıda yazı yazarak hazırlıklı mı gidim

yani rapor çoktan onaylanmışmıdır sadece hastayı görmek içinmi odaya giriyoruz bide babamlamı gidmem gerekiyor yoksa kendimde gitsem tek sıkıntı olur mu yaşım 27 ondan sordum aile olamk zorunda mı

raporu ne için alıyorsun diye size sorarlar.
Artilarini eksilerini an latır doktorlar ve karar verirler

kvkpnr10 yeni zaman da girdim ben sadece üroloji doktoru hastalığı tarif etmemi istedi bazı sorular sordu. Diğer doktorlar hiç konuşmadı kendi aralarında sohbet ediyorlardı. Benden önce giren insanlar girdikleri gibi çıktılar.

Rapor kararı o an verilir stres yapmana gerek yok doktorlar seni belkide görmeyecekler bile aile ne hiç gerek yok zaten..

Üst Alt