Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyete girmeden hastane kendi başına rapor çıkarabilir mi?

iamsezer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ablamın 2013 yılına ait ağır engeli “evet” yazan ve “sürekli” ibaresi olan %80 oranında bir engelli raporu bulunmakta.
hem engelli maaşı hemde son 3-4 yıldır evde bakım maaşı alıyor. Fakat bu sene başında evde bakım maaş yatmadı. Sosyal hizmetlere gittiğimizde bize söylenen şey, 2014 yılında bir doktor hayır demiş, ağır engeli olmadığı için maaş kesildi yeniden heyete girip raporu düzenlemeniz geriyor dediler.

biz 2013 yılından sonra tekrar rapor çıkarmak istemedik heyete de gitmedik, 2014 yılına ait raporu görmek istedik ama hastaneye gitmeniz lazım dediler, gittik hastanede gösteremeyiz 15 gün sonra gelin dediler.
Bir çok soru kafama takılıyor
1. Eğer 2014 yılına ait ağır engeli hayır yazan bir rapor varsa biz yıllardır nasıl oluyorda maaş alıyoruz.?
2. 2013 yılına ait %80 ve sürekli ağır engeli evet yazan bir raporumuz varken, nasıl oluyorda 2014 yılına ait bir rapor daha kendi kendine cereyan ediyor.
3. 2014 yılına ait rapor neden bize verilmiyor, e-devletten baktığımız zaman raporda ağır engelli durumu “değerlendirilmemiş” yazıyor bu ne demek ?
4. Babam 1 sene önce vefat etti, ablamın işleriyle o uğraşıyordu. Bizden habersiz ablamı 2014 yılında tekrar heyete neden soksun ki zaten elinde tapu gibi rapor varken. Kafamız iyice karıştı.
Biz 2014 yılında ki raporu kabul etmiyoruz heyete girmedik Bakırköy hastanesine gitmedik hiç, babam böyle bir şey yapsaydı bize mutlaka söylerdi ve o rapor evde olurdu. E-nabzıda edevlette raporlar görünmüyor zaten, sadece E-nabızda görünen bir paragraflık bilgi onuda ekte gönderiyorum.
Lütfen bize bir yol gösterin.
Evde 3 kişiyiz annem yaşlı, ablam şizofren ikisine bakıyorum çalışamıyorum ne yapacağımıda bilmiyorum.

Ayrıca “değerlendirilmemişir” ibaresi hayır anlamına mı geliyor

d6e95358-3480-471a-abfa-38acdf3aac69.jpg
[/url][/IMG]
66e544b1-1dc8-4050-9721-e8a637fee8d4.jpg
[/url][/IMG]

doktorun dosyanı heyete çıkarabilir benimki öyle oldu pandemiden dolayı

ben de heyete girmedim isteyen giriyordu , koronaya özel sanırım.

Enabızda görünen raporunuz, E devlette görünüyormu.

Raporların oranı aynı. sadece hastane isimleri değişik. Ablanızın daha önce ikinci hastanede yatışı ya da tedavisi bulunduysa ikinci raporu orası uygun bulmuş olabilir. değerlendirilmemiş (ağır özürlü) değil demek. Siz iki raporunuzla birlikte İl Sağlık Müdürlüğüne itirazda bulunabilirsiniz. Ablanızın durumu aynı ise ya da ilerleme varsa rahatsızlığında oran değişmeye bilir arta da bilir. Bu durumda sadece son alınmış olan 2014 raporu geçerlidir.

görünmüyor

ikinci hastanede herhangi bir yatışı tedavisi olmadı. bakırköy hastanesine ablam 90lı yıllarda yatış yapmıştı arif verimlinin hastasıydı, fakat sonrasında hiç engelli raporu almadık sosyal haklardan haberimiz yoktu 2013 yılında farkına varıp eyüp devlet hastanesinden rapor çıkardık.. 2014 yılında bakırköy hastanesine hiç gitmedik. pazartesi bakırköy hastanesine gideceğim sözde rapor neyse artık onlardan isteyeceğiz dediğiniz gibi iki rapor ile il sağlık müdürlüğüne itiraz edeceğiz yine de heyete sokmak isterlerse mecbur gireceğiz bilmiyorum nasıl yapacağımızı

Üst Alt