Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyetin red kararına itiraz ettik. Sonucu nasıl öğreniriz?

mmerveozkann

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bizde ablamdan dolayı maaşı alıyoduk istanbuldan ankaraya tasındık.bi heyet geldi evi zor bulmuşlar sinirlenmişler ve dogru düzgün soru sormadan gittiler.heyet red kararı almış bizde hemen itiraz dilekçesi verdik aile ve sosyal politkalar bakanlığına.1.5 ay oldu ama ne dilekçeden ne heyetten haber var acaba dilekçeye cevap gelmesi gerekiyomu bi bilen var mı? bide heyetin ne zman geleceğini öğrenebiliyomuyuz evde olmazsak nerden öğrenicez geldiklerini?

red kararı veren heyet niçin gelmişti? Evde bakım aylığı kesildi ve siz yeniden başvurdunuz ve başvurunuz reddedildi. bunu mu demek istediniz??
Gelen heyetin ankara ve istanbul il müdürlüğünden olup olmadıgını soyleyin en azından.
yazdıklarınızdan tam anlaşılmıyor bunlar.

bir de itiraz dilekçesini hangi il müdürlüğüne verdiniz. yazarken kurum adlarını yazmayı unutmayın. ona göre yardım edebilirim.

Cevap yazdım ama sanırım gelmedi istanbulda 2 yıldır maaşı aliyoduk ankaraya tasindigimizdan adres değişikliği için heyet geldi . Sinirli geldiler zaten gelmeleriyle gitmeleri bir oldu.sonra red kararı aldiklarina dair bi kagit geldi bizde üstüne yazan ulusta ki aile ve sosyal politikalar Bakanlığı il müdürlüğüne gittik orda dilekçe kısmına girdik yardimci oldular dilekçeyi yazmamızda.

Gelen heyet kendi ihtiyaçları kendi karşılayabilir sebebini göstermişler ki istanbulda ki heyetin raporunda çoğu maddede bağımlı olarak işaretlenmiş hatta onların fotokopisi ni çekip dilekçeye koyduk . Gelen heyette ankara il müdürlüğünden gelmiştir heralde. Benim merak ettiğim 1.5 ayı Geçiyoruz ama ses seda yok bi beni aydınlatırsanız sevinirim

ha tamam.
önce bir özet geçeyim:
siz adres değişikliğini evde bakım aylığı aldığınız İstanbul il müdürlüğüne bildirdiniz (bildirmeniz gerekiyordu zaten).
Ankara'ya taşındığınız için il dışına taşınıldığında boyle yapılması gerekiyor biliyorsunuzdur. Bu durumda İstanbul il müdürlüğü evde bakım aylıgını kesmiştir.
Siz de Ankara İl müdürlüğüne başvurdunuz. gelen heyet hastanızın bakıma muhtaç olmadığı yönünde olumsuz kanaat bildirmiş. Heyetin kararına göre işlem yapılıyor. dolayısıyla başvurunuz reddedilmiş.
siz de bunun üzerine Ankara İl müdürlüğüne gidip itiraz etmişsiniz ve itiraz dilekçesi yazmanıza da yardımcı olmuşlar hatta.
buraya kadar olan gelişmeler bunlar.
Şimdi siz itiraz dilekçeniz üzerine bir gelişme olmadığını söyluyorsunuz. İl müdürlüğünün inisiyatifinde bu. İtirazınızı degerlendirmeye alırsa size başka bir heyet gönderilecektir. yeni gelen heyetin kararı kesinleştirecek işi.

o yüzden il müdürlüğünü arayın itiraz dilekçenizin akibetini sorun, süreç hakkında bilgi almaya çalışın.
sonra buradan gelişmeleri aktarırsınız, ona göre durumu değerlendiririz.

NOT: özet kısmında yanlış anlattığım/anladığım bir şey varsa düzeltin.

Aynen öyle çok teşekkür ederim Yardımınız için biz taşınmadan 10 gün önce bildirmiştik zaten tasinacagimizi aynen özet geçtiğiniz gibi oldu.simdi il Müdürlüğünün değerlendirmeye almama ihtimali varmıdır? Birde tekrardan heyet red kararı alırsa birdaha maaşa başvuru yapma hakkımız oluyomu acaba ? Bu arada cevaplarınız için çok teşekkürler

ablanızın rahatsızlığı nedir? rahatsızlıgında düzelme mi oldu?
bakıma muhtaçlık kriterlerini biliyorsunuz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

nOT kısmında yazılanları dikkatle okuyunuz. A.B.C.D bentlerinden en az birinde tam bağımlı, en az ikisinde kısmen bagımlı ise bakıma muhtaç kabul edilir.

zaten İstanbul il müdürlüğü daha once bakım aylığı baglamış size. gelir kriterlerinizde değişme oldu mu? olmadıysa halen aylık alma şartlarınız uygunsa itirazınız degerlendirilir, yeni heyet gönderilir.

yazdığınız itiraz dilekçenizin içeriğini bilmiyorum.
il müdürlüğü itiraz dilekçenizi değerlendirir, gerek görülmesi halinde yeniden bakım raporu hazırlanması için farklı personelden oluşan bakım hizmeti değerlendirme heyeti görevlendirir.
o yüzden dilekçenizin akibetini ve süreci, il müdürlüğünden ögrenebilirsiniz ancak.
en kısa sürede il müdürlüğüne gidip bilgi alın sonra buradan gelişmeleri aktarın.
ona göre devam ederiz...

Ablam zihinsel engelli ama ayrıca tuvalet banyo ihtiyacını ben ve annem karşılıyor.kendisi dışarı cikamiyo çıksa evi bulamaz.birisi kolayca kandırıp herhangi bişey yapabilir ben okumuştum kriterleri ve hiçbir maddeyi kendisi gerçekleştiremiyor.bizde anlayamadım zaten nasıl böyle bi karar aldılar.ablamda hicbjr degisiklik yok.babamın bir emekli maaşı var evde 5 kisiyiz abim ve ben üniversitede okuyoruz annem Bunları da söylemiş.

Ben pazartesi günü il Müdürlüğüne gider öğrenirim dilekçe durumunu tekrardan sizle iletisime gecerim

dilekçenizde bu durumu belirttiniz değil mi? yukarıda yazdıgınıza tekrar baktım. İstanbul bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin degerlendirmesinin fotokopisini de koymuşsunuz. demek dilekçenizde de bakıma muhtaç oldugu konusuna dikkat çekmişsiniz. bu çok iyi olmuş. sonuç iyi olacaktır inşallah:)
gelişmeleri anlatmanızı bekleyeceğim.

Uzun süredir giremedim cevap yazamadım kusura bakmayın :) heyet 5 dk önce çıktı evden ablamin yeme içme,tuvalet, banyo, el yüz yıkama, yürüyebilme becerilerini, kendini ifade edip edemedigini sordular ve sanırım kısmen bağımlı işaretlediler. Sonra da gittiler.yani tüm kriterleri sormuyo lar heralde dimi? Birde sonucu yine 1.5 ay sonra mektupla mi öğreniyoruz acaba

Ben çıkmadan önce sordum da onlara sizde red kararı alırsanız birdaha başvuru yapabiliyo muyuz diye onlar da 2. Heyetin verdiği karar son karar oluyo dedi yani birdaha maaşa başvuru yapamaz miyiz halbuki bu karar heyetten heyete degisiyo yani.yada yeniden adres değişikliği falan yapsak tekrar başvuru olmazmi?

Iyi aksamlar bizde evde bakım maaşı aliyoduk .istanbuldan ankaraya tasindik.adres değişikliğinden dolayı heyet geldi maaşımızı reddetti.biz itiraz ettik dolayısıyla yeni heyet geldi fakat onlarda red kararı vermişler gelir durumumuz da ve evdeki kişi sayısında hiçbir degisiklik yok ne yapmam gerekir.en baştan maaşa başvuru yapabilirmiyiz

eve heyet ilk başuruda kaç günde geldi benim 22 gün oldu ne arayan soran var

bakım amuhtaçklık kriterlerini incelediniz ve dediğiniz gibiyse bakıma muhtaçlık kriterlerine de uyuyor. tekrar başvurmayı deneyin bunda.

Üst Alt