Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyette raporu emeklilik için istediğimi söylersem sorun çıkar mı?

Yenidoğanlı

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Haftaya sağlık kuruluna girecem.Eğer 40 ve üzeri rapor alırsam emekliliği hak ediyorum.raporu ne için istemem gerektiği dahil pek bişey bilmiyorum.Emeklilik için dersem zorluk çıkarırlar diye çekiniyorum.Bilmem gerekek püf noktalar varsa tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Malulen emekli olmak için alıyor iseniz kurum sevki şarttır. Elinizdeki rapor ile malulen emekli olmanız imkansız. Ama vergi indirim hakkı alıp erken emekli olmak için ise ,Siz hiç bir şey söylemeyin heyet raporu yazsın size versin sizde Maliye'ye vergi indirim hakkı için müracaat edin.

Ben şu anda çalışmıyorum.7ay önce gözümdeki tembelliği ve belimdeki fıtığı bahane ederek işten çıkardılar,sene ve primim özürlü olarak erken emekli olmaya uygun tabii 40 alabilirsem.işveren gözümdeki tembelliği gerekçe gösterdiği için mahkeme doktora sevk etti.doktor sağ gözümün çocukluktan gelen tembellik oldunu ve en ileri seviyede oldunu rapor etti.ben doktara bu durumdan yüzde kaç alırım diye sordum 30 dedi doktor artı2-3verebilir dedi.kulaklarımda işitme kaybı var ve sol el 3.4 parmaklarım 1.boğumdan kopuk.ne olur bilmiyorum.yani raporu ne diye aldığımı söyleyeyim.

Erken emeklilik içinde vergi indirimi hakkı kazanma şartı var, bu hakkı kazanabilmek içinde çalışıyor olmak gerekiyor.. Göz tembelliğinden şuana kadar en fazla % 10-15 arası oran alındığını duydum, durumunuza göre % 30 veriliyorsa şayet, bunun üzerine % 14 daha oran almanız gerekiyor. Bel fıtığı için verilen oranlarda genellikle % 8-12 arası olur.. % 12 verildi diyelim, % 30+12=% 38 eder. Kalır geriye % 3 puan, onuda parmaklarınızdaki sorundan dolayı alabildiniz mi tamamdır.. İşaret parmağı için % 5, orta parmak için % 3 oran verilir. % 40'ı yakalayabilirsiniz. Ama, tekrar hatırlatayım, vergi indirimine başvurabilmeniz için çalışıyor olmanız şart.. Raporu ne için aldığınız sorulursa, tüm haklarımdan yararlanmak istediğim için dersiniz..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sak...yararlanabilir-sorularinin-cevabi-burada.html

Üst Alt