Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hezeyan kavramıyla alakalı deneme yazısı

Descartes

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
337
9mnJ95.jpg

denemeyi yapısal olarak incelersek tek bir cümlede 1. tekil kişi kullanmışsın bütünlüğü bozan o cümle. bir de benim bildiğim kadarıyla şizofren sayılmak için sadece hezeyan yeterli değil başka hastalıklarda da görülüyo hezeyan. kişisel fikrimi de söyleyeyim öyle milleti ezen "normal" lerin akıbeti ne olacak soru işareti, çevrenin insanı şekillendirdiği görüşündeyim tercih dediğimiz de o oluyor bence

Yazınızın geneline bakıldığında burada hezeyan dediklerinizi azda olsa kendini ruhen sağlıklı gören her insan yaşıyor.Bu hezeyanları sizin daha yoğun içseleştirmeniz belki bu durumun sorun olmasına neden oluyordur.

vilanjik

Bilmiyorum. Ergenlik çağında başlayıp hala devam eden bazı şeyler var.

@tkahveci86
Haklısınız. Bende halusünasyon yok mesela ama diğer bütün şizo. belirtilerine sahibim. Teşhis koyan doktor Psikiyatri ABD başkanı. Belki şizoafektif de olabilirim. Bir dönem bipolar tedavisi de gördüm.

@vakanüvis_faruk
:D Teşekkürler. Sizden de böyle değişik yazılar bekleriz.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
Subcomandante Insurgente Marcos, kendini Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusu'nun sözcüsü olarak tanımlayan devrimci.

:D Sen neymişsin be ağabey

vakanuvis_faruk Faruk kardeşim mesengerdan cvp veremedim bir problem var senden kaynaklı senin mesajlarına cvp yazamıyorum

Kendine yöneltme ego savunması öfkeyi psikotik hayalllere değil depresif duruma yani kendine öfke yöneldiğinde üzüntüye çeviriyor diye biliyorum.

Hepimizin travması var ama farklı kişilerde farklı sonuçlar oluyor. Mesela arkadaşın babası vefat etti 1 hafta sonra gülüyor eğleniyor yiyor içiyor. Ben kendim için düşünemiyorum.

1 adette ben hezeyan yazayım. Ben işe gidiyorum geliyorum. Babam işyerindeki lerle anlaşmış. Onlar da gelsin gitsin demişler. Maaşı ise babam işyerine yatırıyormuş onlarda benim hesabıma sanki kendilerinden alıyor gibi göstererek yatırıyorlarmış. Benim iyiliğim için böyle bir oyun oynuyorlarmış.

İçimden geldi 1 tane daha yazayım. Aslında evli değilmişim çocuğum ve eş benim hayal ürünümmüş. Onları sadece ben görüyormuşum. Ev işlerinin çoğunu eşim yapıyor sanıyormuşum aslında ütü, bulaşık, yemek, herşeyi ben yapıyormuşum eşim hayali olduğu için.

Son düzenleme:
Üst Alt