Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hibrit scooter kullanan var mı? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?

eseszeus

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yaklaşık 7 yıldır Booster marka akülü scooter kullanmaktayım... Ama arabam artık biraz eskidi... Şarjıda iyice az gitmeye başladı (Aküsünü değiştireli 1 yıl bile olmamasına rağmen)... Ve ben artık büyüdüm... :eek: Şehir merkezine çarşıya kısacası uzaklara gidebilicek bi scooter almak istiyorum... Mahallede biraz dolaşsam bile bitmeye başladı... Gittikçe mesafe kısalıyo ve kendimi daralan bi çemberin içinde hapis gibi hissediyorum... :mad: İnternetten biraz araştırdım ve Konya'da bir firma (bilenler bilir reklam olmazsa adınıda söyleyebilirim) sanırım hibrit scooterlar üretiyormuş... Yani şarj sorunu yok git gidebildiğin kadar... Freedommm!!! :cool: Ama bu tarz araçlarla ilgili çok bilgi bulamadım malesef... :( İçinizde bu tarz araçlardan almış olan, kullanan varsa lütfen biraz bilgi verebilir mi? Bu konuda aklıma takılan çoook soru var ama benim için en önemli sorun şu ki; hibrit scooterların arkasında jenaratör gibi bi kısım oluyo yani boyu akülülere göre azıcık daha uzun, eğer ben bununla örneğin AVM'lerde falan asansörlere binip gezemezsem nolucak? Benim için önemli bi ayrıntı... :confused: Birde o arkadaki jeneratörse eğer sürekli ses yapan birşeydir sanki... Yani zaten öyle ses yapan bi araç beni hiç biyere sokmazlar ki onunla... :( O arkadaki jeneratör kısmı istediğimiz zaman söküp takılabilen bişey mi ki acaba? Eğer sitede bilgisi olan arkadaşlar varsa daha bişeyler sorabilirim şimdilik bukadar başınızı ağrıttığım yeter... :D Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim saygılar... :rolleyes:

Berk arkadaş ben güç kaynaklı (jeneratör) akülü scooter kullanıyorum üstelik iki kişilik :) ama firmada her türlü tek kişilik tekerlekli sandalye modeli olanlarda güç kaynağı takılı ve takıyorlar tek kişilik scooter asansöre girmek biraz zor benim girdiğim asansörler bile var ama öyle asansörlerde bulmak çok zor tek kişilik scooter e takılan güç kaynağı (jeneratör) öyle çok yer kaplamıyor öyle çokta bir sesi yok ama bazı durumlara bir bedel şart diye düşünüyorum evet aküden dolayı çoğu zaman sıkıntı yaşıyoruz gideceğimiz yere gideriz ama dönebilecekmiyiz diye düşünürüz ama jeneratör olayında bu sıkıntı ortadan kalkıyor benzin olduğu sürece gitme kapasitesi oldukça uzun artık o size kalmış :) şöylede bir söylenti var bu jeneratör tehlikeli öyle bir durum söz konusu deyil birkere 220 wolt üretmiyor 24 wolt üretiyor sıradan bir jeneratör deyil her şeyi otamatik.. dikkatli kullandıktan sonra uzun yıllar kullanırsın.. evet sökümü çok kolay iki ad. kablosu var çıkarttınızmı scooter e cırt diye tabir ettiğimiz kemerle bağlı onlarıda çıkarrtınızmı jeneratör çıkmıştır hepsi bu. iç mekanlarda jeneratörsüz akü ile kullanırsınız.. bizim burda KONYA da çok kullanan var herkeslerde çok memnun türkiye genelinde de 800 jeneratörlü akülü scooter kullanan mevcut ben şimdi size bir video paylaştım ordan inceleyin videodaki scooter benim :) ayrıca yardımcı olmak adına..
Tel.. numaram 0 543 2543450 Bülent DURAK

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim videoyuda izledim... Ayrıca bu hafta sonu Konya'ya gelip aracı bizzat fabrikada görüp kullanıcam inşallah görmeden almak olmıcak anlaşıldı... :rolleyes: Konuya dönersek bana biraz fazla ses yapıyomuş gibi geldi... :mad: Şimdi sorun şu ki sokakta gezerken sorun yok fakat kapalı mekanlarda (mesela büyük AVMler gibi) bu tarz sesli bi aracı kimse istemez diye düşünüyorum... Bizim buraya çok yakın AVMler falan var ben oralara çok sık gidiyorum eğer oralara giremiceksem hiç bi anlamı olmaz bu aracın benim için... :mad: Acaba jenaratörü devreden çıkartmak için bir tuşu falan yokmu aracın? Yani mesela sokaklarda jeneratörle gezip kapalı mekanlarda jeneratörü devre dışı bırakıp aküye alabiliyo muyuz? Böylece kapalı mekanlardada çok rahat gezilebilir... Valla sorulacak çok soru var ama en önemlisi bu benim için buna cevap verirseniz sevinirim ve soruların devamını getiririm... ;)

selamlar berk

sanırım bir anlaşmazlık oldu :) şimdi şöyle bu akülü scrooter jeneratör ü çalıştırmak senin tercihin örneğin mesela 20 km lik bir yol gidecen dış mekanda açık havada kontak anahtarını çevircen çalıştırcan hem gideceksin hemde akün doluyor olacak gideceğin yere ulaştın ve orasıda AVM (alış veriş merkezi) binaya yani iç mekana girmeden jeneratörü kapatmak için hemen kontak anahtarı yanında küçük bir düğme olacak ona basıp jeneratörü kapatacaksın ve AVM de sesiz bir şekilde dolaşacaksın.. AVM de bende kapatıyorum jeneratörü aküler var zaten onlar iptal deyilki :) jeneratör dışarıda çalıştırcan olay bu videoda nasıl çalıştığı ve kapandığı gözüküyor jeneratörün.. hafta sonu gelmeyi düşünüyorsanız firma cumartesi günleri saat 13:30 da (öğleyin) kapanır pazar günü ise kapalıdır..

firma mesai saatleri
hafta içi saat 08:30 18:30 arası
hafta sonu cumartesi saat 08:30 13:30 arası
pazar günü kapalı..

jeneratörsüz fiyatı 6000 tl videodaki scooter 2 kişiliktir.. tek kişik fiyatları ise 4500-5000 tl civarı
jeneratör fiyatı ise 950 tl dir. jeneratör montajı ise 1 (bir) günde teslim ediliyor..

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Bülent Bey... Bu son verdiğiniz bilgi çok güzel haber gerçekten... Öbür türlü olsa hiç bi anlamı kalmıcaktı... Jeneratörü devre dışı bıraktığımızda seside kesilir o zaman 0 ses olur kapalı mekanlarda süper... :eek: Şuan bende Booster marka eski model yeşil bir scooter var onunla heryere girebiliyorum hiç sesi çıkmıyo ama malesef şarjı çok çok çok az gitmeye başladı artık çok kısıtlıyo hayatımı... :mad: Birde benim scooter 145 cm ve asansörlere binebiliyorum alıcağım scooter 155 cm yani asansörlere binme konusundada pek sıkıntı olmıcak gibi inşallah... :) AVM lerin asansörlerinin boylarını bile ölçmeye başladım 1 haftadır... ;) Neyse başınızı çok ağrıttım aydınlattığınız için teşekkür ederim güzel bilgiler verdiniz... :) Artık devamını cumartesi günü Konya'da bizzat kendim görücem... :cool:

berk;

dediğim gibi cumartesi günleri sabah 08:30 öğleyin 13:30 arası açıktır bilginize
hafta içi ise sabah 08:30 akşam 18:30 arası açıktır

Teşekkür ederim... Evet bugün aradık açık mısınız diye sorduk... Cumartesi 12ye kadar açıklarmış bakalım erkenden yola çıkarsak yetişiriz heralde... :)

Bugün Konya'ya geldim ve hibrit scooterlardan birini aldım... :) Tek kişilik 3 tekerli ve siyah renk bir hibrit scooterım oldu... :eek: Fakat biraz hayal kırıklığı yaşadım... :mad: Öncelikle aldığım firmanın internet sitesinde ve hatta orada broşürlerine falanda baktım onlarda bile scooterların boyu yanlış yazılmış... :mad: 125+30 cm jeneratörle beraber 155 cm olarak tanıtılan scooterlar bugün karşımıza 175 cm olarak çıktı... :mad: Tabi bu durumda asansörlere falan binmekte hayal olucaktı... Biz bunu baştan bilseydik hiç okadar yolu gitmezdik biraz şaşkın durumuna düştük... :confused: Ama neyseki buna bir çözüm bulabildik yani sanırım... :confused: AVM gibi yerlere gitmeden önce jeneratörü çıkarıp normal aküyle gitmem gerekicek, o jeneratörde kolay çıkmıyomuş sanırım onu daha kolay çıkartılıp takılabilecek bi hale getiricekler... İkinci bir hayal kırıklığıda jeneratör gerçekten birazcık çokmu ses yapıyor ne? :rolleyes: Çok aşırı kullanmayı düşünmüyorum açıkçası benim ve çevremdekilerin kulak sağlıkları açısından... :cool: Çok fazla kalabalık olmayan boş yollarda çalıştırılabilir şarjdan kazanmak için... :p Zaten normal aküsüde 35 km falan mesafe gider dediler o bile bana yeter gibime geliyor jeneratör kısmı sadece lüks bi alternatif olucak en azından yolda kalma korkusunu yok etti zorda kaldımı çalıştır gitsin... :cool: Bunun dışında scooter gayet güzel sadece biraz alışma süreci lazım okadar... E tabi 7 yıl başka tarz bi scooter kullanınca alışması zaman alıcaktır doğal olarak... Bütün bu eksi yönleri fiyat konusunda gösterdikleri bir kaç kolaylıkla hemen hemen yok ettiklerinide söylemem gerek... ;) Neyse şimdilik benden bu kadar salı günü scooterım geldiğinde ayrıntılarını aracı tanıdıkça yazmaya çalışırım ki bu tip scooterları merak edenler için güzel bir kaç bilgi bulabilecekleri bi konu olsun... Herkeze iyi geceler...

öncelikle inşaallah hayırlı ve uğurlu olur kazasız belasız kullanacağın günler temenni ederim.. senin aldığın scooter ın jeneratörsüz kullananlar o bilindik 4 kişilik sıradan asansörlere zaten girmez ama bu zamanda yapılan 6 kişilik asansörler var onlara rahatlıkla giriyor bizim burada konyadaki kullanan arkadaşlarımız var bazı asansörlere giriyorlar.. ama eski tip asansörlere girilmez.. jeneratör takıldıgı zaman evet biraz sıkıntı oluyor asansör konusunda ama dediğimiz gibi bazı güzel şeylerin bir bedeli olacak.. burada asıl olan yolda kalma korkusu jeneratörle bu işi çözmüş oluyoruz sesinide kapladığı yeride inanın görmemiş oluyoruz.. ben şöyle bir çözüm buldum ve çokta hoş oldu. gene aynı firmaya tekerlekli sandalyemi taşımak için bir aparat yaptırdım eğer o gün için tekerlekli sandelye lazım ise aparat seyyar zaten takıyorum tekerlekli sandalyemide katlayıp aparata takıyorum gideceğim yere gidiyorum.. belki bilirsiniz turistler bisikletlerini araçlarının arkasında taşır işte öyle birşey oluyor taşıması :) .. benim size tavsiyem şudur akülerin ömrünü uzun tutmak için yola çıktığınız vakit jeneratörü çalıştırın aküleriniz herdaim dolu olsun ortalama akülerin ömrü 2 yıl diyelim. bu jeneratörü çalıştırdığınız zaman aküleriniz herzaman dolu olacak ve akülerin ömrü ortalama 5-6 yıl olmuş olacak.
scooter in boyu firmanın sitesinde 130 + 25 yazıyor toplamda 155 cm yapar ama inan tam olarak bilmiyorum boylarının eğer öyle 175 cm yi buldu ise bu konuyu sizin için gidip konuşacağım öyle dediğiniz gibi ise mutlaka düzeltilir..

Üst Alt