Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hibrit ve/veya 2500 cc araçta ÖTV oranı yüzde kaçtır?

metehan50*

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar engelli bir yakınım elindeki süresi dolan aracı satarak 200 bin liraya Toyota rav4 2500 cc hibrit araba almak istiyor.Fakat sorunları aşamadı Mesela bu arabada vergi dilimi % 60 mı % 100 mü?
200 bin liralık 2500 hibrit araba yakınıma kaç liraya gelir? bir sorum da hibritlerde zaten vergi indirimi uygulanıyor.Engelliden dolayı Ötv indirimi sorun çıkartır mı?Konuya hakim arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.Saygılarla

Kardeş bahsettiğin konu arabadaki ötv oranı % 110 ama bende sizinle aynı durumdayım. Hatta 202.000 tl liste fiyatından bana 104.000 tl ye verecekti bayi ama vazgeçtim. Çünkü şu anda 5 yaşını bitirmiş 2500 motor bir arabanın yıllık MTV si 6.500 tl civarında yani bu aracın aylık 500 tl mtv gideri var.

Ülkemiz şartlarında bu arabanın MTV masrafını kaldıracak insan sayısı çok az. Bu masrafı kaldıracak olan kişide rav4 almaz kardeşlerim. Yani 5 yılın sonunda bu araba elimizde kalır MTV yasası değişmedikçe. Bu bir yıl içerisinde 1,6 ve 2,0 motor bir çok araçta hibrit çıkacak onlarda da. 200.000 tl sınırına takılıyoruz. En iyisi bu günlerde ilave masrafa ve borca girmemek

esrarengizadam25 Cevabınız için teşekkürler.Ben bu aracı biraz araştırdım 2017 modelleri bile 200 bin tl nin üzerinde satılıyor.Bence bu araba 100 bin liraya alınması ve beş yıl sonunda en kötü şartlarda bile 100 bin liranın üzerinde bir fiyatta satılma olasılığı çok yüksektir.

Bence 100 bin lira bandında alınması iyi bir fiyattır.Beş yıl sonunda satmayıp kullanmak avantajdır.Zaten yıllara göre mtv si kademeli olarak düşüyor.Birde kısa mesafede çok az yakıyor diyorlar(Benzinli motor çalışmadığı için) Beş yılda zaten yakıttan bayagı bir tasarruf edilir düşüncesindeyim.

ÖTV muafiyeti için 200 bin sınırı dışında başka bir kısıtlama yok.

esrarengizadam25 cevabı vermiş bu aracın 6 aylık MTV si 6500tl, siz vermeyeceksiniz ama 5 sene sonra kime satabilirsiniz bu aracı aylık 500tl durduğu yerde masraf :(

devlet bu hakkı engelli vatandaşlar daha kolay hayata adapte olsun diye veriyor bizim millet araba beğenmiyor yazık.. çok yazık...

Her şey imkanlar dahilinde.Bir çok araçtan bence bu araç daha avantajlı.Bir de altı aylık MTV si mi 6500-TL yoksa yıllık mı?Araç beş yıl sonra sanırım 4000-TL gibi MTV ye düşer

metehan50*
1. Zaten ben 5 yaşını geçmiş için 6.500 tl yazmıştım. 2018 model için yıllık 8.400 tl civarı
2. Ayda 500 tl yakıt masrafı olan kaç kişi var ki sadece 500 tl aylık mtv si olan bir aracı nasıl satacağız
3. Bu bahse konu rav4 2019 yeni kasa çıkarıyor ve aynı motorla sadece toplam beygir 197 yerine 220 beygir olarak geliyor

hasato
Araba beğenmemek demeyelimde, engelsiz insanların bile zorlandığı günümüz şartlarında engelli insanların dişiyle tırnağıyla veya kolayca kazandığı diyelim ya da siz adına ne derseniz deyin niye paramızı kaybedeceğimiz model arabaya para verelim. Parayı yoldan süpürmüyoruz kimsede yola yoğurt dökmüyor.

Sayın esrarengizadam25 siz sanırım MTV konusunu yanlış biliyorsunuz.Bu aracın 2018 modeli için 6476-TL yıllık MTV si vardır. 4-6 yaş içinse 3918-TL olarak biliyorum.Yanlışım varsa lütfen düzeltin.

Arkadaşlar bir sitede 2500 cc motor hacmine sahip araçlar için ÖTV oranı için % 145 yazmışlar.Bu orana mesela rav4 hibritler de dahil mi yoksa hibritler için ayrı bir uygulama mı vardır?

https://www.toyota.com.tr/hybrid-innovation/faqs/hybrid-faq.json
Belirli sınırlar içindeki hibritler için ÖTV indirimi var. Toyotolar bu sınırlar içinde (Yaris hariç).
RAV 4 hibrit için "2.5 lt benzinli motora sahip RAV4 Hybrid modelimizde ise ÖTV matrahı 170.000TL ve altı olan modellerde ÖTV oranı %160 yerine %100, ÖTV matrahı 170.000 TL üzerinde olan versiyonlarda ise %110 olarak alınmaktadır."
yazıyor yukarıdaki linkte.
MTV de orada yazıyor.
Yakınınız bence 2019 u beklesin, illa RAV4 alacaksa .Şu an minimum 244 bin TL, 200 bin sınırını aşıyor. 2019 da limit yukarı alınacak.

Bu rav4 202.000-TL den neden 244.000-TL ye yükselmiş anlamış değilim.Acaba versiyon mu değiştirdi?

Arkadaşlar Toyota rav4 244.000-TL lik fiyatıyla engelli ne kadar ödemesi gerekir.Şu anda vergi indirimi var fakat 1,6 araç ve altını kapsıyor.Rav4 alınamsı halinde vergi oranı % 100 olarak mı uygulanıyor? EĞER % 100 olarak uygulanıyorsa 244.000/2.0=122.000-TL ye mi gelmektedir? Konuyu bilen arkadaşlar yanıtlarlarsa engelli yakınım için çok makbule geçer.

244.000 tl ÖTV teşvikli fiyatı. Siz 259.450 baz alacaksınız. Metalik de isterseniz 1.500 de oradan atar. En pazarlık ile 255.000 tl den düşüğe alacağınızı sanmam... oda ÖTV siz 133.000 tl lere gelir. 2019 da ÖTV limiti 247.000 olursa ve o fiyatlara indirebilirseniz alın. Ama yeni yılla fiyatlara zam yaparlarsa almanız biraz zorlaşır.

MTV yi düşünmeyin. Sonuçta 5 yıl sizde, 2. El de bu araca bakan kişi MTV düşünmez. Zaten hybrid de. Ama donanım anlamın biraz zayıf. Arka park sensörünün bile olmadığını okudum. Eğer 130.000 üstüne çıkacaksanız Xtrail veya 4x4 illa olsun derseniz Tuscona bakabilirsiniz.

aynen tucson elite plus 4x4 veya 5008 suv düşünülür.. şu limit yeni yılda bakalım ne olacak ona göre hareket edebilirsiniz..

@metehan50*
Hibrit RAV 4 ün hibrit teşvikli ÖTVsi %90 mış. Hibrit Otomobillere Beklenen ÖTV İndirimi Geldi, Ancak Kapsamı Çok Dar | TeslaTurk.com
Yeniden değerlendirme ile limit 247e çıkarsa ve siz o fiyata indirtebiliseniz akrabanıza maliyeti 130 bin, 2019 da.
Şahsen ben Subaru Forester (benzinli) almıştım, onun ÖTVsi 2.0 olduğu için %100, 247 ye inerlerse eğer (şu an liste fiyatı 265) 123 bine gelir.

Şahsen hibrit teknolojiyi kalben desteklesemde ikinci elde değer kaybedebilir, hiç kullanmadım ama iki motor , iki bakım demek ayrıca. Hibrit araçlar trafik yoğun yerler için ideal, dizelin şehirler arası ve yük taşırken daha avantajlı olması gibi.

jonjon
Vay anam , zam vs. 1,6 araçlar 2.0 dan pahalı, 1,4 Tiguan bile. Her aracın müşterisi var o ayrı konu.

Arkadaşlar Toyota Rav4 hibrit fiyatları 2-3 aylık süre içerisinde 202.000-Tl den [FONT=sans-serif]244.000-TL ye şimdi ise 336.000-TL ye yükselmiştir..Acaba bu araba versiyon mu değiştirdi? Alt donanımları üretimden mi kaldırıldı?Bu kadar fiyat yükseltmesi izah edilebilecek bir durum mu dur sizce?[/FONT]

metehan50*

Diğer başlıkta sanırım bunun cevabını verdi arkadaşlar. Yeni modeli sebebiyle fiyat artışı olmuş. Ama Yeni modeli daha gelmemiş.

metehan50*

336.000 sen sonra hibrit teşviki ve ayrıyeten ÖTV teşviki var. 244.950 tl şu an fiyat güncel. Ama ellerinde araç varmı onu bilmiyorum

yeni rav4 tanıtıldı. fiyatı da açıklandı.

ötv ve hibrid teşviği bu kasaya yansıtılır mı acaba? bileniniz var mı?

yüki

Sorunuzu çok anlamadım?

Belirttiğiniz aracın fiyatları indirimli 336.000 TL den başlıyor. 247.400 TL limit sebebiyle engelli arkadaşların ÖTV'siz alabileceğini düşünmüyorum, bunu sormak istediyseniz...

368.850'den 336.000'e çekilen rakam kampanya fiyatı. yani şirketin uyguladığı yaklaşık %10'luk model özendirici bir indirim. yanlış mıyım?
bu durumda;
1: hibrid otomobillere tanınan ötv teşviği hesaplanmamış. sizin de yukarıda bahsettiğiniz ötv matrahına göre yapılan bir basamak alttan uygulanacak ötv indirimi.
2: haziran sonuna kadar uzatılan ötv indirimi hesaplanmamış. yanlış mıyım?
2018 kasasında uygulanan devlet teşvikleri 336.800'den başlamış ve son fiyat listesi 244.950'e kadar düşmüş.

Üst Alt