Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç bir ibare olmayan H sınıfı ehliyetin otomobil alımında bir faydası var mı?

gezegen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.
acaba sadece "H sınıfı ehliyet alabilir" raporuyla alınan H sınıfı ehliyetin araba alırken bir yararı oluyor mu? yoksa illa ki indirimlerden yararlanmak için "özel donanımlı araç" ibaresi şart mıdır?

teşekkürler...

Özel donanım ibareli rapor/ehliyet şart. Aksi halde vergi muafiyeti mümkün değil.

Sakatlığınız nedir?

OturanBoğa;

benim sağ kalçada total kalça protezi var. sol bacak dizden <90 derece bükülebiliyor.sol kalçada başlamış avasküler nekroz var. FMF + kronik juvenil artrit hastasıyım. sağ kalçaya protez taktırmadan önce H sınıfı ehliyet alabilir raporu almıştım. ama ehliyet için hazırlanırken araya ameliyat girdi alamadım.

ben anlamıyorum ki bu işi. hiç bir avantajı yoksa neden H diye bir ehliyet sınıfı var???

horabali;
bu mu ters kardeş:)
ehliyetinde "özel donanımlı araç kullanabilir" ibaresi yok ama indirim kullandın. doğru mu anladım???

horabali aracınızı zonguldaktan mı aldınız ben şu an balıkesirdeyim raporum %40'tan düşük diye araç almama izin vermedi vergi dairesi dilekçe yazdık konuyu bakanlığa soracaklar da ona göre işlem yapılacak her ilde farklı farklı işlem yapılıyor anlaşılır gibi değil bir de böyle oranı %40'tan düşük olup da alınmış araç varsa emsal getirin dediler yardımcı olursanız sevinirim teşekkür
eder hayırlı günler dilerim

yav kafam iyice karıştı arkadaşlar. şimdi tek başına H sınıfı ehliyetin hiçbir faydası yok mu??? yok ise horabali kardeş sen nasıl aldın arabayı :))

Ehliyette özel donanıma dair ibare yazılmıor zaten. Önemli olan şey ehliyet alırken sunduğunuz sağlık raporundaki ibaredir. O rapordaki ibare emniyet müdürlüğünde ehliyet dosyanıza işlenmiştir...

Bir devlet hastanesine gidip şu ibarenin yer aldığı iki nüsha halinde rapor alın. Birini doğrudan emniyete götürün ve ehliyet dosyanıza "özel donanım" ibaresini işletin, diğeriyle ötv-mtv muafiyetli özel donanımlı otomobil alın.
"Sağ bacağını kullanmasına gerek bıkmayacak özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"
veya:
"Gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır"

sevgili oturan boğa öyle bir anlatmışsın ki kendime inancımı sarstın:) kalktım bi daha baktım. aynen şöyle yazıyor istanbul haydarpaşa numune hastanesinden aldığım raporda; ıdı vıdı problemleri olup "h sınıfı ehliyet alması" uygundur...
bende diyorum ki bu rapor hiçbir işe yaramaz mı? yanlış mı yazılmış?
keza yanlış değilse bu hali bir işe yarıyor mu?
yaramıyorsa ne anladım bu işten? neden h diye bir ehliyet sınıfı var??? :)

gezegen, bu kadar zorlama, devreler yanacak :)
Bu başlıktaki lk mesajımda yazdım, elindeki rapor ve aldığın ehliyet hiç bir işine yaramaz. Yukarıdaki şekilde ibare yazdırıp halletmen gerek...

Merhabalar benim ehliyetimdede özel donanımlı araç kullanabilir ibaresi yok fakat raporumda yazıyor benimde ehliyetime yazdırmam gereklimi en kısa zamanda araba alıcamda bu konuda yardım oturan boğa şimdiden teşekkürler

Ehliyete yazılmıyor zaten, önemli olan ehliyet alırken sunduğpunuz rapordaki ibare ve o ibarenin trafikteki dosyaya işlenmesi.

Üst Alt