Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç denetime gelmediler. 2022 maaşı alan babamdan geri ödeme talep edilir mi?

nadan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
@Kalem hanım cevaplarsanız çok sevinirim.

Babam görme engelli ve 40 yıldır 2022 maaşı alıyor.
Yaklaşık 4 senedir de annem babam için bakim aylığı alıyor.
Ayrıca annemin emekli maaşı var. Aylık 1700 lira alıyor. Evde 3 kişi yaşıyoruz. Ev bizim değil.

Bu zamana kadar 2022 maaşı ile ilgili hiçbir inceleme yapılmadı. Acaba maaşın kesilmesi mi gerekiyor? Kesilmesi bir şey degil de geri ödeme talep ederler mi acaba?

Bu konuda nasıl bir yol izlememiz lazım?

nadan
2022 aylığı gelir hesabına alınan evde bakım aylığı da dahil edilir. evde bakım aylığının 2018 yılı için aylık ortalaması 1132 TL
anneniz 1700 TL emekli aylığı da alıyormuş. 2018 yılı için emekli aylığının aylık ortalaması için emekli aylığının ilk altı ayının miktarını bilemediğimden tahmin yürüterek hesap yaptım.
ayrıca toplam gelirden emsal kira bedeli düşülür. emsal kira bedelini de çok yüksek belirledim.
ama yine de sınırı geçiyorsunuz. yapıacak ilk denetimde 2022 aylığınız kesilecektir.
şu an beklemede kalın.
aile bakanlığı mülga artık. çalışma bakanlığı ile aile bakanlığı birleşti. yönetmelik değişikliği oldu. şu an bişi yapmayın beklemede kalın. bildirimde bulunmayın.
eylül ayı sonunda bu işler kesinleştiği zaman ben sizi bilgilendireceğim, ne yapmanız gerektiğini söyleyeceğim..

Çok teşekkür ederim Kalem hanım cevabınızı bekleyeceğim. Bir de asıl merak ettiğim husus bunca yıldır bir kez bile denetime gelinmedi. Geri ödeme talep edilme ihtimali var mı?

nadan
hayır yok.
bundan öncekiler için yersiz ödeme konusu karşınıza çıkmayacak, borcunuz yok, rahat olun.

bundan sonrası için de yukarıda dediğim gibi eylül sonunda tekrar görüşürüz.
borçlu çıkartmam sizi merak etmeyin:)

Küçük bir sorun yokmu kalem sizce, hanedeki değişen gelirler sydv na bildirilmek zorunda.

_SEP_

bu zamana kadar gerek duymadılar.
SGK kaydı gibi aylık almaya engel durumlar zaten sistem aracılığıyla tesbit edilebiliyor. sadece bu konularda yersiz ödeme konusu gündeme geliyordu.
hanede kişi başına düşen aylık gelirin geçmesinden dolayı yersiz ödeme konusunu gündeme getirmiyolardı.
o yüzden bundan öncekiler için borç çıkartılamaz. bu konuda sorun yok.

ama 19 agustos'ta yönetmelik değişti. ödeme dönemleri 3 aylıktan 1 aylığa düştü. bildirim yükümlülüğü ile ilgili maddeye bir fıkra daha eklediler. bunu nasıl uygulayacaklar, tam emin olamadım.
bundan sonrası için eylül sonunda her şey daha netleşir.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelirin geçmesinden dolayı da yersiz ödeme gündeme gelirse, zaten gerekli bildirimleri buradan sizlere yaparım.
bunun için erken. eylül sonunda netleşir her şey.
o zamana kadar kimseye borç çıkartılamaz zaten:)
1 ay durumun netleşmesi için bana yeter de artar bile:)

Üst Alt