Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç Duymayan Kulak Tedavisi için İstanbul'da en uygun yer neresi?

strazyevsk

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
2
Merhabalar

Bir kaza sonucu sağ kulağım önce yüzde 30 sonra 50 derken 6 sene sonunda artık hiç duymuyor.
Hatta kayıp o derece kötü ki 5-6 ayda bir kulakları temizletmeye gidiyorum o kulakları temizleyen basınçlı hortumun çıkardığı sesi bile duymuyor sağ kulağım temizleme esnasında .

Sol kulağım ise yüzde 70-80 civarı duyuyor ama işyerinde toplum içerisinde müthiş sıkıntı yaşıyorum .Tanıdığım insanlardan yana sıkıntı yok bağırıyolar falan ama tanımadığım insanalra herşeyi 2 -3 kez söyletiyorum .

Sol kulağımın bu haliyle telefonda falan konuşabildiğim için ona cihaz takmak bana pek mantıklı gelmiyor ama duymayan kulağım için ne yapabilirim acaba .

İmplant falan yapılıyormuş sanırım duymayan kulak için .

İstanbulda numuneye falan gittiğimde doktorlar genelde başından savıyor .Standart klaksik sorulara cevap veriyolar .

İstanbul içinde en uygun tedaviyi nerde yaptırabilirim acaba ? Ssk mı yoksa özel bir poliklinğemi gitmem lazım .

Bilen birileri yardımcı olursa sevinirim .

Saygılarımla

baştan belirtmek isterimki implant için hemen karar vermeyin çünkü bu işin geri dönüşü yoktur, sol kulağınız değilde sağ kulağınızın kayıp oranı kaçtır ilk önce onu ölçtürmeniz gerekir, kayıp oranları desibel (db) olarak belirlenir, duyan kulak için tabikide cihaz takmak mantıksız ancak daha iyi duyabilme imkanınız var ise kulak içi cihazlarından bir deneyin derim, ancak sol kulak için kayıp oranı önemlidir 100 db aşağı ise kulak arkası cihazlar mevcut görünümden rahatsız olsanız bile duymak için takmak gerekir tıpkı gözlük takanlar gibi ancak 100 üzeri ise implant olabilir ancak oda kulak arkası cihazı olup sus kanalını kulak kemiğine kaynatmaktadır buda doktorlarların önerileri ile yönlendirilebileceğiniz durumdur...

muayane için hastaneye yada işitme merkezlerine başvurabilirsiniz, camlarda yazar ücretsiz işitme testi diye onlar birşekilde sizi yönlendireceklerdir ...

Merhabalar..

Geçmiş olsun..
İstanbulda yiğenim Yahya Güldiken'e muayene oldu. Şuan maşallah çok iyi.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı ÇAPA Hastanesi

Ben de duymuyorum o doktora henüz gitmedim.
Kendi doktorum Beyin Cerrahı Hakan Oruçkaptan (En iyilerdendir)
O da Ankara Hacettepe'de Levent Senneroğlu'nu önerdi.
Ona testleri mail attım cevap bekliyorum.
Öncelikle arkadşaın dediği gibi ODYO, BERA vs. çekinmelisiniz.
Değerlerinizi öğrendikten sonra eğer cihazla duyabilme imkanınız varsa neden ameliyat olasınız?
Ameliyatı son çare olarak düşünün.

Kendinizi dudak okumaya yönlendirin bağırmalarını istemekten daha iyi ;)

Allah kolaylık versin.. Duymaya çalışmak ama anlamamak çok sinir bozucu..
Allah herkese acil şifalar versin.

Bu işin uzmanı Levent SENNEROĞLU dur. Ankara'ya gitseniz daha iyi olur.

Kendinizi dudak okumaya yönlendirin bağırmalarını istemekten daha iyi , bak bu güzel öneri, hiç duymasanız bile %40 anlayabilirsiniz, buna şahidim :D :D

:eek: Evet Caner dudak okumak daha rahat..
Eğer komple alışırsanız daha iyi.
Örneğin yeni tanıştıklarımla dudak şekli rahat anlaşılır biçimdeyse % 90 anlıyorum.
Eğer sürekli beraber olduklarımla sohbetteysem
Annem- ablam- arkadaşlarım- iş arkadaşlarım % 100 anlıyorum.
Bana bakarak konuştukları sürece sıkıntı olmuyor şükür !

Plumeria;

Öncelikle teşekkürler
Son odyo testinde sağ kulağım hiç duymuyor .Solda ise yüzde 20 kayıp var .Telefon görüşmelerini falan sol kulağımla yapabiliyorum .

Ama cihaz alan birçok kişiden duyduğum cihaz kullanmaya başladıktan sonra taktığın kulak belirli bir zaman sonra cihaza bağımlı hale geliyor önceden cihazsız duyduklarını duymakta zorlanırsın diyolar .
Hal böyle olunca elde kalmış zaten duyan bir kulak onuda kaybetmeyeyim diyerek hiç duymayan kulak için çözüm arayayım diyorum .

Söylenenleri anlama hususu ise kişiyi soluma alırsam çok aşırı sıkıntı yaşamıyorum sağımdaysa anca ses kalabalığı oluyor söyleneni anlamıyorum .
Birde tanımadığın insanları anlamak daha zor geliyor artık belkide seslerini tanımadığımdan .İnsanlar yolda adres soruyor 2 kez tekrarlatıyorum .
İşin bir psikolojik boyutu varki daha beter gün içerisinde duymayıp tekrar edilmesini istediğim döngüyü o kadar çok yaşıyorum ki bazen söyleneni duyup yüzde yüz anlamama rağmen ( efendim , hee , pardon ) diye tepki verip 2. kez karşı tarafa söylettiriyorum .

Hayatının tamamını çok konuşarak gülerke geçirmiş bir insan için bu durum hakikaten çok zor .
Bildiğin kaçıyorum insanlardan 2 günde bir dışarı çıkarken artık 10 günde bir anca dışarı çıkıyorum .

Sabır sabır bakalım nereye kadar .

Bu arada bilgiler için teşekkür ederim .İstanbul üniverstesindeki doktora giderim muhtemelen

amman da dert kupuymussunuz:eek: ver su yuzde 20 isitme kayipli kulagida sevine sevine ben duyayim :p o isitme bende olaydi sagirim hic demezdim:(insanlar buldukca bunuyor. tek kulakla biraz atik dikkatli olursaniz hicbir zorluk yasamazsiniz bence. size doktorlar isitme cihazi bilem vermez:eek: duyan bir kulaginiz olduktan sonra bu aglama niye.

3 Kasım Pazartesi günü gittim tanıştım :) Levent Sennaroğlu ile,
İyi biri gibi ama Hakan Oruçkaptan'dan sonra Levent Beye kalmak hiç güzel olmadı gibi kendi doktorum daha iyi :)
Biyonik kulak olur dedi. Beyin sapı implantı olabilirmiş Hacettepede de yeni testler uygulandı artı 24 kasımda emar çekineceğim yine Ankarada.
Ondan sonra konsey toplanacakmış.
Bakalım ne diyecekler.

huhhhh ne surat plumeriacim:eek:pazartesi hem doktoru goruyorsun hemde hacettepede testler yaptirabiliyorsun:confused: valla hacettepeye dusen bilir:( ne surundurur hacettepe:mad:

once koklear implant takiyorlar. sonra verim alamaz ses duyamazsa beyin sapi implanti yapiyorlar. cunku koklear implantin ise yarayacagi sinirlerin tam sagligini bilen bi test yokmus. insallah hakkinda hayirli olur.
levent bey isinin erbabida, bi kizarsa karsisindan toz olmak gerekiyi. cok fena hasliyor.

Levent Bey zaten pazartesi günleri hastanede.
Dershane bölümünde ders veriyor 3. katta :D

Koklear implant olmuyor canım. Tümör işitme sinirlerimdeydi ve ameliyat olmuştum sinirlerim ölü bu sebeple duymuyorum.
O yüzden direk beyin sapı implantı.

Evet Hacettepenin 2005 yılından beri hastasıyım neyse ki doktorum İstanbul Liv Hastanesine geçiş yaptı :D
Rahatladık şükür.

Hastalığım önemli, acil vs olduğu için testler 1 günde yapıldı emar kaldı sadece.

hayirlisi olsun.
ne sanslisinki, yada torpil buldun:eek: ben onca yillik hastasiyim. tamgun yasasindan beri hastanede muayene ameliyat yapmiyor levent bey. bu gidisimdede sordum. 350 lira muayene parasi her sefer. ameliyatlarda sgk olsada ozelden olunca cok tutuyor. benim koleastotam gene nuks. ama bu sefer baska doktor bulurum diye arastiriyorum. zaten duymayan, duymasina oimkan olmayan bi kulak:(her gidisimde obur kulagina koklear implant takayim diyen olmaz hic olmazsa. yuzfelcinden korkup levent beye gidiyordum.anlatanlar kolestotamli kulakta ameliyat olmadan felc olanlar bile duzeltiliyormus nasisa.

Evet malesef ücretli :( Emar da ayrı ücretli 70 lira :)

Hayırlısı diyelim canım ikimiz için de bir gün duyarız belki :)

cik cik:)ozelden emar cektirirsen 300 500 lira. hastanede muayene isini diyorum ben. yani doktor hastande ucretlide olsa muayene yapti diyosun:confused: ben hep cukurambarda muayenehanesine gidiyorumda.

elimdeki sag kulakla, chili 7 cihazimla sesleri duyuyorum cok sukur allahima. bundan sonra hiiic duymak icin doktora ameliyata yokum ben:(agzimin tadini aldim:(DIMYATA PIRINCE GIDERKEN EVDEKI BULGURDAN OLDUM:(

Hacettepe için söyledim canım
Muayene ücreti 320 lira emar için de 70 lira dediler. Çekindiğim gün ödeyeceğim.
Emar sırasında bir de ilaç var onu henüz yazdırmadım.

Özelde galiba emar 420lira artı ilaç 130lira

Cihazla duyuyorsan ne güzel
Bana cihaz vermiyorlar :(

shukufe;

Valla Allah sizede kolaylık versin ne diyeyim .Beterin beteri var halime şükredeyim ben

Üst Alt