Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç okula gitmedim. 21 yaşındayım. Nasıl eğitim alabilirim?

mucahid.21.21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 21 yaşında epidermolysis bulloza hastasıyım. Bu hastalığım yüzünden hiç okula gidemedim ve şimdi çok okumak istiyorum hastalığım parmaklarımı büktü ve kalem tutamaz hale geldim. Ama 25 ocakta Allah'ın izniyle ellerimden ameliyat olucam ve parmaklarım kısmen biraz daha iyi hale gelecek. Bende zamanında yaptığım hatayı telafi etmek için zararın neresinden dönersem kardır dediğim için okumaya karar verdim. Sizden bilgi almak için, moral almak için, cesaret almak için, buraya yazıyorum :). şimdi ben eğitim almak istiyorum Tamam da nerden başlicam yani hiç okul okumamış biri nereden başlar ilk okuldan mı orta okuldan mı yoksa başka bir seviyede mi başlar. Benim matematik bilgim hiç yok mesela bunlar nasıl olucak hiçbir bilgim bu konuda yok bu yüzden sizden bilgi almak istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

okuma yazma da mı bilmiyorsun ??? dışardan okuyun diyecem ama sizin için nasıl olur bilmiyorum ???

Okuma biliyorum çok şükür yazmayıda biliyordum ellerim kapanmadan önce ben sadece ameliyat sonrası eğitim süreci nasıl olucak onu merak ediyorum.
Burda benim haberim çıkmıştı haberdeki kişi benim
http://m.haberturk.com/saglik/haber/1343651-kelebek-hastasi-mehmet-kacmazin-ihtiyaclarini-ailesi-gideriyor

Bulunduğunuz yerin halk eğitim merkezine gidin yardımcı olurlar diye düşünüyorum

Peki evde eğitim alma şansım var mı çünkü pek dışarı çıkamıyorum da

Merhaba, Çok geçmiş olsun, sonucta burdan yazdığına göre okuma yazma biliyorsun arkadaşım bu iyi bir şey, bulunduğun böygedeki Halk Eğitim merkezine bir git velinle birlikte, yada milli eğitim kurumuna yada Belediye başkanına git durumunu izah et ve evde eğitim almak istediğini belirt valilik yada kaymakamlığada gidebilirsin artık en yakın neresi ve kolayına geliyorsa, mutlaka yardımcı olucaklardır.

Ayrıca bimer e de yaz

Rabbim Şafi isminin yüzü suyu hürmetine şifalar ihsan etsin sana kardeşim İstediklerine tez zamanda kavuşursun inşallah senin için dua edicem mehmedim. Bursadan selamlar.

bende lisey dışardan açık lise şeklinde bitirdim bence siz o durumu araştırın bir evde eğitim görmek nasıl olur iç bilmiyorum ???

Merhaba Halkeğitim merkezi aracılığı ile yanlış bilmiyorsam 3 ay gibi kısa bir sürede
ilk okul diploması alır ve halkeğitim merkezi aracılığı ile açık orta okul'a kayıt yaptırır
1 - 1.5 yıl gibi bir sürede orta okul mezunu olur ve yine halkeğitim merkezi aracılığı ile de
2.5 - 3 yıl gibi bir sürede açık lise mezunu olur ösym aracılığı ile de ygs ye girer
Anadolu, İstanbul ve Atatürk üniversitesi aracılığı ile de 2 yıllık önlisans ya da 4 yıllık
lisans mezunu olabilirsiniz.
Evden dışarı çıkamayan Engellilerin eğitim ve öğretimlerini evlerinde
ev ortamında alabilmeleri için bir dilekçe yazıp çeşitli kurumlara gönderdim ancak
şu ana kadar olumlu bir cevap alamadım ve konuyu Ombudsman'a taşıdım fakat
şu ana kadar bir netice yok dilekçeme altta ki konudan ulaşabilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/oku...navlarinin-internetten-onnline-yapilmasi.html

Yani şöyle eğitim alıp lise diploması alsaydım ilerisi içinde düşünürdüm elbet. İlkokul orta okul lise bunların hepsini 4 yılı geçmeyecek şekilde bitirseydim iyiydi. Sonrada açıktan üniversiteyi okurum zaten.

mucahid.21.21

Kardeşim ilk önce Allah şifa versin sana tavsiyem bu konuyu bimerden milli eğitim bakanlığına yaz evde eğitim görmek istediğini bakanlıktan yardım istediğini yaz bakanlık sana olumlu yada olumsuz cevap yazar eğer olumlu cevap yazarsa ona göre davranırsın diyelim ki olumsuz bir cevap verdi o zamanda cimere cumhurbaşkanlığına yaz onlar mutlaka yardımcı olur diye tahmin ediyorum bu gazete linkini de yaz dilekçeyi 30 gün yada 15 gün içinde cevap verirler bimer link https://www.bimer.gov.tr cimer link https://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx umarım istediğini ulaşırsın Allaha emanet yardım istersen yazman yeterli kardeşim

Bir yakınınız bulunduğunuz il yada ilçenin halk eğitimine kimliğinizin fotokopisiyle başvursun.Sizi birinci kademeye kayıt ederler. Sınava girersin geçersen ikinci kademeye geçersin yetişkinler için 2. kademe belgesi de alabilirsen açık öğretim ortaokuluna kayıt yapabilirsin aynı kurumda. Birinci ve ikinci kademe belgesini almak en fazla 3 ay sürer.

Şu an sağlığınız ne durum da? Ve açıköğretim'e başladınız mı? Lütfen okul konusuna üzülmeyin.

Halk eğitimden önce diploma alirsiniz sonra açıktan okursunuz inşallah herşey hayalindende güzel olur 😊

Üst Alt